Pilke tiedottaa

Tiedote: Kuopioon aukeaa syksyllä kaksi uutta yksityistä Pilke päiväkotia

LEHDISTÖTIEDOTE 15.02.2018

Kuopioon aukeaa syksyllä kaksi uutta yksityistä Pilke päiväkotia

Pilke päiväkodit Oy avaa syksyllä 2018 päiväkodit Saaristokaupunkiin sekä Kettulanlahteen.

Kuopion varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu syksyllä, kun Pilke päiväkodit Oy avaa musiikkipainotteisen päiväkoti Ketunpojan Kettulanlahteen ja taidepainotteisen päiväkoti Valon Saaristokaupunkiin.

Pilke taidepäiväkoti Valo rakennetaan Saaristokaupunkiin Paloniementielle. Päiväkodissa on 120 päivähoitopaikkaa 0–5-vuotiaille lapsille.

Valo on taidepainotteinen päiväkoti, jonka tarkoituksena on vahvistaa lapsen luovuutta, uteliaisuutta ja kokeilumieltä. Ilmaisun monet muodot toteutuvat päiväkodin arjessa kuvallisena, sanallisena ja kehollisena ilmaisuna. Mukana ovat myös musiikki ja draama sekä mahdollisuuksien mukaan tehdään retkiä museoihin ja näyttelyihin.

Pilkkeellä on ennestään Saaristokaupungissa Pilke tiedepäiväkoti Väläys, joka aukesi elokuussa 2017 Retiisikadulle. Kuopion konservatorio järjestää Väläyksessä viikoittain musiikkikerhoja ja Lasten Tiedekoulu tiedekerhoja.

Saaristokaupungin lisäksi Pilke avaa musiikkipainotteisen päiväkoti Ketunpojan Kettulanlahteen Ahmantielle. Ketunpojassa on 75 päivähoitopaikkaa 0–6-vuotiaille lapsille ja päiväkotiin tulee myös esiopetusryhmä.

Musiikkipainotteisen päiväkodin tavoitteena on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä oppimisen ja onnistumisen kokemuksia. Tavoitteena on myös antaa virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen. Musiikkipainotteisuus toteutuu päiväkodin arjessa muun muassa laulamisena, soittamisena, musiikin kuunteluna, loruiluna, improvisointina, liikkumisena ja tanssimisena.

”Pilke päiväkodit Valo ja Ketunpoika lisäävät Kuopion varhaiskasvatuksen monipuolista tarjontaa. Valossa lasten luovuus saa siivet toteutukselle ja Ketunpojassa musiikillinen maailma kuuluu arjessa. Molemmissa uusi oppimisympäristöajattelu tukee pitkäkestoista leikin rakentelua ja toiminnan toteutusta.” kertoo Pilke päiväkotien toimitusjohtaja Minna Martikainen.

 

Kuopion Pilke päiväkodit ovat yksityisiä päiväkoteja, joihin haetaan palveluseteliä Kuopion kaupungilta. Päiväkotien päivähoitomaksut ovat samoja kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on 79 päiväkotia ympäri Suomen. Varhaiskasvatustoiminnan lisäksi Pilke järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa 22 koululla ja muuta kerhotoimintaa. Pilkkeen toiminnassa on kaiken kaikkiaan mukana noin 4000 lasta. Työntekijöitä on noin 900. Yrityksen laatulupaus on – parasta pienelle!

 

Lisätietoja:

Minna Martikainen
Toimitusjohtaja
Pilke päiväkodit Oy
p. 044 5212 159
minna.martikainen@pilkepaivakodit.fi

 

Pilke päiväkodeilla ja iltapäiväkerhoilla on yksi tavoite: tarjota lapselle hyvä päivä – joka päivä. Ja koska hyvään päivään ei ole yhtä kaavaa, tärkeintä on luoda turvallinen ja ilmapiiriltään kannustava ympäristö, jonne lapsen on kiva mennä ja jossa on hyvä olla. Loppu tuleekin sitten luonnostaan – kunhan on vain pilkettä silmässä.