Pilke tiedottaa

Tiedote: Iisalmeen aukesi uusi musiikkipainotteinen päiväkoti Vipinä

LEHDISTÖTIEDOTE 6.8.2018

Iisalmeen aukesi tänään uusi musiikkipainotteinen päiväkoti Vipinä

Pilke päiväkotien toiminta laajenee Pohjois-Savossa, jonne aukesi 6.8. kolme uutta yksityistä Pilke-päiväkotia.

Pilke musiikkipäiväkoti Vipinä aukesi maanantaina 6.8.2018 Iisalmeen Pöllösenlahdenkadulle uudisrakennukseen.

Pilke musiikkipäiväkoti Vipinässä on 75 päivähoitopaikkaa 0–5-vuotiaille lapsille. Musiikkipainotteisen päiväkodin tavoitteena on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä oppimisen ja onnistumisen kokemuksia. Tavoitteena on myös antaa virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen. Musiikkipainotteisuus toteutuu päiväkodin arjessa muun muassa laulamisena, soittamisena, musiikin kuunteluna, loruiluna, improvisointina, liikkumisena ja tanssimisena.

”Olemme iloisia musiikkipäiväkoti Vipinän rakentumisesta Iisalmeen. Pilkkeellä on vahvat perinteet musiikkikasvatuksen toteuttamisessa ja sen osaamisen mahdollisuutta haluamme tarjota iisalmelaisille lapsille. Toki toiminta on sisältää paljon muutakin, mutta siihen on lisätty musiikin näkökulma, esim. ”LiMu” –toiminta eli liikuntaa ja musiikkia yhdessä.” kertoo Pilke päiväkotien toimitusjohtaja Minna Martikainen.

Pilke musiikkipäiväkoti Vipinä on yksityinen päiväkoti, joihin haetaan palveluseteliä Iisalmen kaupungilta. Päiväkodin päivähoitomaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, joka avaa elokuussa 2018 14 uutta Pilke-päiväkotia ympäri Suomen. Avauksien jälkeen yrityksellä on 94 päiväkotia 35 paikkakunnalla.

Pilkkeellä on entuudestaan kaksi päiväkotia Pohjois-Savossa, Kuopiossa ja Varkaudessa. 6.8.2018 aukesi Vipinän lisäksi kaksi uutta päiväkotia Kuopion Saaristokaupunkiin sekä Kettulanlahteen.

Varhaiskasvatustoiminnan lisäksi
Pilke järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa 29 koululla ja muuta kerhotoimintaa. Pilke päiväkodeissa leikkii ja kasvaa noin 6200 lasta ja yritys työllistää noin 1000 varhaiskasvatuksen ammattilaista. Pilkkeen laatulupaus on – parasta oppia pienelle!

 

Lisätietoja:

Minna Martikainen
Toimitusjohtaja
Pilke päiväkodit Oy
p. 044 5212 159
minna.martikainen@pilkepaivakodit.fi