Pilke tiedottaa

Tiedote: Iisalmeen aukeaa elokuussa uusi musiikkipainotteinen päiväkoti Vilske

LEHDISTÖTIEDOTE 27.3.2018

Iisalmeen aukeaa elokuussa uusi musiikkipainotteinen päiväkoti Vilske

Pilke päiväkotien toiminta laajenee Pohjois-Savossa, jonne rakentuu syksyllä kolme uutta yksityistä Pilke päiväkotia.

Iisalmen varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu syksyllä, kun Pilke päiväkodit Oy avaa musiikkipainotteisen päiväkoti Vilskeen Pöllösenlahdenkadulle uudisrakennukseen.

Pilke musiikkipäiväkoti Vilskeessä on 75 päivähoitopaikkaa 0–5-vuotiaille lapsille. Musiikkipainotteisen päiväkodin tavoitteena on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä oppimisen ja onnistumisen kokemuksia. Tavoitteena on myös antaa virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen. Musiikkipainotteisuus toteutuu päiväkodin arjessa muun muassa laulamisena, soittamisena, musiikin kuunteluna, loruiluna, improvisointina, liikkumisena ja tanssimisena.

”Olemme iloisia musiikkipäiväkoti Vilskeen rakentumisesta Iisalmeen. Pilkkeellä on vahvat perinteet musiikkikasvatuksen toteuttamisessa ja sen osaamisen mahdollisuutta haluamme tarjota iisalmelaisille lapsille. Toki toiminta on sisältää paljon muutakin, mutta siihen on lisätty musiikin näkökulma, esim. ”LiMu” –toiminta eli liikuntaa ja musiikkia yhdessä.” kertoo Pilke päiväkotien toimitusjohtaja Minna Martikainen.

Pilke musiikkipäiväkoti Vilske on yksityinen päiväkoti, joihin haetaan palveluseteliä Iisalmen kaupungilta. Päiväkodin päivähoitomaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on 79 päiväkotia ympäri Suomen.

Päiväkoti Vilske on Pilkkeen kolmas päiväkoti Pohjois-Savossa, missä Pilkkeellä on entuudestaan päiväkodit Kuopiossa sekä Varkaudessa. Elokuussa 2018 aukeaa myös kaksi uutta päiväkotia Kuopion Saaristokaupunkiin sekä Kettulanlahteen.

Varhaiskasvatustoiminnan lisäksi Pilke järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa 22 koululla ja muuta kerhotoimintaa. Pilke päiväkodeissa leikkii ja kasvaa noin 5000 lasta ja yritys työllistää noin 950 varhaiskasvatuksen ammattilaista.

 

Lisätietoja:

Minna Martikainen
Toimitusjohtaja
Pilke päiväkodit Oy
p. 044 5212 159
minna.martikainen@pilkepaivakodit.fi