Pilke tiedottaa

Tampereen Vuorekseen aukeaa uusi päiväkoti

Pilke päiväkodit Oy avaa Tampereen Vuorekseen päiväkodin, Pilke Komeetan, osoitteeseen Mäyränmäenkatu 2, 33720 Tampere elokuussa 2021. Päiväkoti on rakenteilla Pilke tiedepäiväkoti Hokauksen naapuriin

Pilke tiedepäiväkoti Komeetassa on 72 paikkaa 0–6-vuotiaille lapsille. Komeetta on Tampereen palvelusetelipäiväkoti, jossa asiakasmaksu on korkeimmillaan sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

”Komeetta tuo lisäpaikkoja ja helpotusta Vuoreksen alueen varhaiskasvatukseen ja pääsemme mahdollistamaan tiedepäiväkodin ihmeet yhä useamman lapsen saataville. Uskon, että Komeetta tulee olemaan yhtä suosittu kuin Hokauskin.” kertoo Pilke päiväkodit Oy:n aluejohtaja Jenni Mäkelä.

Tiedepainotteisessa päiväkodissa keskitytään lasten kiinnostuksesta nousseiden luonnon ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä̈ lasten kanssa. Lasten iästä̈ riippuen se voi olla, vaikka veden olomuotojen tai avaruuden tutkimista, sateenkaaren ihmettelyä̈ tai kolmiulotteisten kappaleiden rakentelua. Alle kolmevuotiaiden tiedekasvatus perustuu aistien käyttämiseen, havaitsemiseen, ihmettelyyn, kyselemiseen, tarinoihin ja satuihin.

Päiväkoti on uudisrakennus, johon rakennetaan leikkitilat siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkotiin tulee myös erillinen tutkimusleikkitila, jossa pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla. Päiväkodin toimintaan kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit kuten lauluhetket, teatteriesitykset, askartelu- ja maalaustuokiot lepohetkiä unohtamatta.

Pilkkeellä on ennestään kolme päiväkotia Tampereella. Komeetan lisäksi Pilke avaa luontopäiväkoti Lamminrannan Haapalinnaan syksyllä 2021.

Päiväkoti Komeetan naapurissa sijaitseva Pilke tiedepäiväkoti Hokaus oli Suomen ensimmäisiä tiedepäiväkoteja, mikä avattiin elokuussa 2016.

 

Lue lisää Tampereen Vuorekseen avautuvasta päiväkoti Komeetasta

 

Lisätietoja:

Pirkanmaan aluejohtaja
Jenni Mäkelä
040 457 0564
jenni.makela@pilkepaivakodit.fi

 

Pilke päiväkodit Oy on kasvava ja monipuolisesti suomalaisia lapsiperheitä palveleva yritys. Tarjoamme laadukasta varhaiskasvatusta, esiopetusta, iltapäiväkerhotoimintaa sekä lastenhoidon palveluja, ja autamme perheitä tasapainottamaan lasten ja aikuisten tarpeet sujuvaksi arjeksi. Ennen kaikkea haluamme luoda lapselle hyvän päivän joka päivä. www.pilkepaivakodit.fi