This post is available in: Suomi

Pilke Äppelbo

Svenskt språk, lycklig vy!

Grupper

Gräshoppan (över 3 år)
tfl. 040 456 6945

Humlan (under 3 år)
tfl. 040 073 4042

Priser

Daghemsavgiften 295 € månar

Öppettider

Må–Fr kl. 7–17 (enligt behov)

Ansökan

Daghemmet fungerar med Åbo stads servicesedel. Ansök dagvårdsplats på Åbo stads webbplats.

I det svenskspråkiga daghemmet Äppelbo finns lediga platser till nästa höst. Äppelbo är ett varmt och hemtrevligt daghem med 33 platser. Daghemmet har stora och ljusa utrymmen. Gården är skyddad och solig och vänd mot en lugn trähusbebyggelse vid Dikesbrinken. Bussförbindelserna är goda, därmed är både naturen i Hirvensalo och centrum nära.

På Äppelbo jobbar vi för en trygg, öppen och positiv gemenskap. En uppmuntrande och tillmötesgående atmosfär stödjer barnens självkänsla och genom att möta barnen på ett respektfullt sätt, lär vi dem också att respektera varandra.

Naturen och utevistelse är viktig för oss och vi har Mulleverksamhet med utbildade Mulle-ledare.

Utifrån barnens intressen och behov startar vi olika projekt, som vi jobbar vidare på tillsammans med barnen. Utöver de planerade pedagogiska aktiviteterna, tar vi tillvara på vardagliga pedagogiska möjligheter under hela dagen.

På Äppelbo lägger vi grunden för ett livslångt lärande.

Betoning

Svenska språk

Plats

Kontaktuppgifter

opettaja_pollo

Manager

Annette Palanen

tfl. 040 455 7481
annette.palanen@pilkepaivakodit.fi

appelbo@pilkepaivakodit.fi

Stålarmsgatan 36
20810 Åbo

Ansöker om dagvårdsplatserna

paivakodit_kaupungeittain
Fyll i Pilke-daghemmens dagvårdsansökan.

Ansöker dagvårdsplatserna från Åbo stad

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Aamu- ja välipalan valmistuksesta huolehtii päiväkodin huoltaja. Pilkkeellä on käytössä ravintoterapeutin tekemä terveellinen aamu- ja välipalalista, joka vastaa uutta varhaiskasvatuksen ruokailusuositusta. Listalla on monipuolinen kattaus kotimaisia marjoja, juureksia ja vihanneksia sekä täysjyväviljatuotteita. Listalta on poistettu sokerikyllästetyt jugurtit ja rahkat sekä makkarat. Lisäaineiden määrää on myös vähennetty.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8:30 Esiopetus alkaa
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

12:30 Esiopetus päättyy
13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!