Pilke mediassa

Savon Sanomat: Kuopioon avataan syksyllä kaksi uutta yksityistä päiväkotia

Pilke päiväkodit Oy avaa musiikkipainotteisen päiväkoti Ketunpojan Kettulanlahteen ja taidepainotteisen päiväkoti Valon Saaristokaupunkiin.

Taidepäiväkoti Valo rakennetaan Saaristokaupunkiin Paloniementielle. Päiväkodissa on 120 päiväkotipaikkaa 0–5-vuotiaille lapsille.

Tiedotteen mukaan Valo on taidepainotteinen päiväkoti, jonka tarkoituksena on vahvistaa lapsen luovuutta, uteliaisuutta ja kokeilumieltä. Mukana ovat myös musiikki ja draama.

Päiväkoti Ketunpoika avataan Kettulanlahteen Ahmantielle. Ketunpojassa on 75 päiväkotipaikkaa 0–6-vuotiaille lapsille, ja päiväkotiin tulee myös esiopetusryhmä.

Musiikkipainotteisen päiväkodin tavoitteena on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä oppimisen ja onnistumisen kokemuksia. Tavoitteena on myös antaa virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen. Musiikkipainotteisuus toteutuu päiväkodin arjessa muun muassa laulamisena, soittamisena, musiikin kuunteluna, loruiluna, improvisointina, liikkumisena ja tanssimisena.

Pilkkeellä on ennestään Saaristokaupungissa tiedepäiväkoti Väläys, joka aukesi elokuussa 2017 Retiisikadulle.

Kuopion Pilke-päiväkodit ovat yksityisiä päiväkoteja, joihin haetaan palveluseteli Kuopion kaupungilta. Päiväkotien päivähoitomaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on 79 päiväkotia ympäri Suomen.

 

Lue juttu täältä.