Esittelyssä Pilkkeen asiakkuusjohtaja Riikka Mattsson

Asiakkuusjohtaja
Riikka Mattsson
040 579 9066
riikka.mattsson@pilkepaivakodit.fi

Ura Pilkkeellä:

Riikka Mattsson tuli töihin Pilkkeen edeltäjäyritykseen Parasta pienelle -päiväkoteihin vuonna 2001. Aluksi hän työskenteli Tuusulassa päiväkodin johtajana ja myöhemmin aluejohtajana. Mattsson on toiminut Pilkkeen asiakkuusjohtajana vuodesta 2015.

Tausta ja kokemus:

Koulutukseltaan Riikka Mattsson on lastentarhanopettaja, ennen Pilkettä hän on työskennellyt muun muassa esikoulun opettajana Hämevaaran päiväkodissa Vantaalla.

Työ ja vastuualueet Pilkkeellä:

Riikka Mattsson vastaa Pilkkeellä päiväkotien uudiskohteiden avaamiseen liittyvästä prosessista. Työhön kuuluu yhteistyö kuntien kanssa muun muassa palveluseteliin ja palvelusopimuksiin liittyvissä asioissa. Lisäksi johtaa erilaisia muita projekteja, ja tukee Pilkkeen päiväkotien työtä alueilla.

Riikka Mattsson: Kokemus lastentarhanopettajan ja päiväkodin johtajan työstä arjessa tuo vahvan pohjan asiakkuusjohtajan työhön

 

”Päädyin varhaiskasvatusalalle äitini yllyttämänä. Hän ehdotti, että lastentarhanopettajan työ voisi olla oma juttuni. Vuonna 1987 aloitin alan opinnot Helsingissä, jonne muutin kotikunnastani Hämeenkoskelta. Astuin silloin myös ensimmäistä kertaa elämässäni päiväkodin ovesta sisään, sillä en ollut lapsena itse ollut päiväkodissa.

Työssäni asiakkuusjohtajana minua auttaa se, että omatkin ammatilliset juureni ovat päiväkodissa. Vaikka vuosien aikana paljon on muuttunut ja kehittynyt, osaan edelleen kertoa päiväkodin arjesta perheille.

Olen viihtynyt Pilkkeellä näin pitkään, koska meillä tapahtuu paljon, saa olla monessa mukana ja kehittää asioita. Olen saanut paljon vapautta ja vastuuta ja koen, että olen kehittynyt ammatillisesti. Kaiken keskiössä ovat ihmiset: työkaverit, asiakkaat ja palvelun loppukäyttäjä eli lapsi. Työyhteisössä on monta minulle tärkeää ihmistä, se verkosto kannattelee.

”Kekseliäisyys, uusien toimintatapojen löytäminen, asioiden ratkaisu, asiakkaan parhaan etsiminen ovat Pilkkeelle ja itselleni sydämenasioita.”

Pilkkeen matka on ollut huima, ja olemme uudistaneet varhaiskasvatusta Suomessa. Meillä on nyt yli 180 päiväkotia, ja yhdessä tekemämme työ on levinnyt ympäri Suomea. Se tuntuu mielettömän hienolta.

Pilkkeellä tekemisen meininki, hyvä huumori, sekä kulttuuri, jossa kaveria autetaan, ovat säilyneet läpi kasvun vuosien. Olemme ammattilaisia, mutta nöyrällä asenteella. Haluamme kehittyä ja oppia, mutta tiedämme myös, mitä osaamme hyvin.

Arviointi ja kehittäminen ovat olleet luonteenomaisia Pilkkeelle aina. Kekseliäisyys, uusien toimintatapojen löytäminen, asioiden ratkaisu, asiakkaan parhaan etsiminen – nämä ovat sydämen asioita myös itselleni. On myös hienoa, että uusia toimialoja on tullut mukaan varhaiskasvatuksen rinnalle. Sekin kertoo kehittämisestä ja uudistumisesta, että pyritään palvelemaan perheitä monipuolisemmin.

”Vierailut päiväkodin arjessa ovat juhlahetkiä. Se muistuttaa tärkeimmästä: ammattilaisten tekemä päivittäinen arvokas työ lasten kanssa.”

Yritän käydä säännöllisesti päiväkodeissa, ne ovat juhlahetkiä. Muistutus siitä mikä on tärkeää: ammattilaisten tekemä arvokas työ päivästä ja vuodesta toiseen lasten kanssa.

Lapsen hyvään päivään kuuluu vuorovaikutus, kohtaaminen ja läsnäolo. Se, että lapsi tulee huomioiduksi omana yksilönään, ja että hän kokee olevansa turvassa. Syliä, turvaa ja hoivaa tarvitsee vielä omasta mielestään iso kuusivuotiaskin. Uskon, että meillä sitä on.”

Me olemme Pilke – Tutustu Pilkkeeseen yrityksenä!Vinkkejä ja mitä on hyvä tietää päiväkotiin hakiessa, lue tästä lisääTietoa perheelle, kun lapsi aloittaa päiväkodissa, lue tästä lisää!

Seuraa Pilkettä sosiaalisessa mediassa!