Pilke tiedottaa

Pilkkeen toimet koronaviruksen ehkäisyyn syyskaudella 2020

This post is available in: In English Svenska

 

Tiedote perheille 5.8.2020

 

Uuden toimintakauden alkaessa Pilke-päiväkodeissa kiinnitetään edelleen erityistä huomiota tartuntoja ehkäisevään hygieniaan, jotta koronavirustartuntojen riski ei kasva.

Yli 50 eri kunnassa toimivien Pilke-päiväkotien toiminnassa otetaan huomioon kunkin kunnan antamia toimintaohjeita koronaviruksen ehkäisyyn sekä THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön yleisiä suosituksia ja ohjeita.

Päiväkotiin terveenä

Olemme ohjeistaneet henkilöstöämme jäämään kotiin, jos heillä on koronavirukseen viittaavia oireita.

Jos lapsella on koronavirukseen viittaavia oireita (yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, kuume, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi, ripuli) ei lapsi voi osallistua varhaiskasvatukseen.

Jos lapsi sairastuu päivän aikana, oireinen lapsi siirretään erilliseen tilaan odottamaan vanhempaa aikuisen valvonnassa. Lapsi on haettava päiväkodista mahdollisimman pikaisesti.

 

Ulkomaille matkustaminen

Olemme ohjeistaneet henkilöstöämme jäämään kotiin 14 vuorokauden ajaksi palattuaan Suomeen ulkomailta, joihin pätee THL:n karanteenisuositus.

Suosittelemme myös perheitä noudattamaan 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia ja pitämään lapsen kotona, jos Suomeen saavutaan ulkomaista, joihin pätee THL:n karanteenisuositus. Ajankohtaisen tilanteen voi tarkistaa THL:n sivuilta ennen päiväkotiin palaamista.

Pyydämme perheitä ilmoittamaan ulkomaan matkoista päiväkodin johtajalle, jotta voimme huomioida päiväkodin arjessa mahdolliset riskiryhmäläiset parhaalla mahdollisella tavalla.

Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi jatkamme edelleen tehostettua päiväkotiemme siivousta kosketuspintojen osalta ja kiinnitämme tarkasti huomiota lasten ja aikuisten käsienpesuun. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin.

Päiväkodin tapahtumat ja vanhempainillat

Päiväkotien vanhempainillat järjestetään syyskaudella normaalisti. Samoin lasten vasu- ja LEOPS-keskustelut käydään normaalisti syksyn aikana. Mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi riskiryhmäläisten osalta voimme toteuttaa näitä etäyhteyksiä hyödyntämällä.

Retkiä tehdään päiväkodin johtajan harkinnan mukaan, mutta vältämme suuria ihmisjoukkoja emmekä kulje julkisilla liikennevälineillä.

Päiväkotien muut tapahtumat järjestetään tapauskohtaisesti päiväkodin pihalla. Suuria vierailijaryhmiä emme ota päiväkoteihin.

Turvallinen syli on edelleen tärkeä

Lasten kanssa käymme ikätasoisesti rauhoittavaa keskustelua, jos huomaamme koronaviruksen aiheuttavan huolta.

Hygienian tehostamisesta huolimatta on tärkeää huolehtia, että lapsi saa tarvitsemansa aikuisen läheisyyden, turvan ja vuorovaikutuksen mahdollisimman samalla tavalla kuin ennenkin.

Näillä toimilla järjestämme turvallisen päiväkotiarjen lapsille sekä henkilöstöllemme.

Tarkempia tietoja voi pyytää päiväkodin johtajalta. Seuraamme tilannetta tiiviisti ja päivitämme ohjeistuksiamme tarvittaessa.

Mukavaa syyskauden alkua!

 

Minna Martikainen
Toimitusjohtaja, varhaiskasvatuksen opettaja
Pilke päiväkodit Oy
Puh. 044 521 2159
minna.martikainen@pilkepaivakodit.fi