Pilke tiedottaa

Pilke tiedottaa: Vantaan Leinelään aukesi uusi tiedepainotteinen päiväkoti

Pilke päiväkodit Oy avasi maanantaina 19. elokuuta tiedepainotteisen päiväkodin, Pilke tiedepäiväkoti Tähtisumun, Leinelään osoitteeseen Leinelänkaari 10, 01340 Vantaa. Pilke tiedepäiväkoti Tähtisumussa on 170 paikkaa 0–5-vuotiaille lapsille. Tähtisumu on yksityinen päiväkoti, joihin haetaan palveluseteliä Vantaan kaupungilta.

”Leinelä on erittäin vahvasti kasvava alue ja onkin hienoa päästä osaksi Leinelän palveluverkkoa Pilke-tiedepäiväkodin myötä. Olemme saaneet paljon positiivista palautetta yksikön hyvästä sijainnista juna-aseman läheisyydessä.” kertoo Pilke päiväkodit Oy:n aluejohtaja Johanna Raski-Pitkänen.

Tiedepainotteisessa päiväkodissa keskitytään lasten kiinnostuksesta nousseiden luonnon ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä lasten kanssa. Lasten iästä riippuen se voi olla vaikka veden olomuotojen tai avaruuden tutkimista, sateenkaaren ihmettelyä tai kolmiulotteisten kappaleiden rakentelua. Ilmiöiden tutkiminen on lapsille leikkiä, jossa opitaan ja koetaan onnistumisen elämyksiä.

Päiväkoti on uudisrakennus, johon on rakennettu leikkitilat siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkodissa on muun muassa tutkimusleikkitila, jossa pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla sekä erillinen aistihuone.

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on 128 päiväkotia ympäri Suomen. Päiväkoti Tähtisumu on Pilkkeen neljäs tiedepainotteinen päiväkoti Vantaalla, missä Pilkkeellä on ennestään kahdeksan päiväkotia.

Pilke järjestää myös perusopetuksen iltapäivätoimintaa 24 koululla ja muuta kerhotoimintaa. Pilke päiväkodeissa ja iltapäiväkerhoissa leikkii ja kasvaa yli 9000 lasta ja yritys työllistää noin
1450 varhaiskasvatuksen ammattilaista. Pilke päiväkotien laatulupaus on – parasta oppia pienelle!

Lisätietoja:
Pääkaupunkiseudun aluejohtaja
Johanna Raski-Pitkänen
Pilke päiväkodit Oy
Puh. 040 514 8370
johanna.raski-pitkanen@pilkepaivakodit.fi
www.pilkepaivakodit.fi

Tutustu Pilke tiedepäiväkoti Tähtisumuun!