Pilke tiedottaa

Pilke tiedottaa: Uusi yksityinen hirsipäiväkoti avattiin Jyväskylään

Hirsipäiväkoti on satsaus lasten ja työntekijöiden hyvinvointiin.

Pilke päiväkodit Oy avasi uuden luontopainotteisen päiväkodin, Pilke luontopäiväkoti Verson, Jyväskylään Suopursutielle maanantaina 12.8.2019. Päiväkoti Versossa on 100 paikkaa 0-5-vuotiaille lapsille. Päiväkodin asiakasmaksu on korkeimmillaan sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Verso on luontopainotteinen päiväkoti, jossa lapsi oppii myönteistä̈ asennetta luontoon sekä̈ kestävään elämäntapaan. Luontopäiväkodissa ulkoillaan paljon säästä riippumatta. Toiminnassa korostuvat erilaisten luonnonilmiöiden tutkiminen ja ihmettely ja säännöllinen retkeily.

”Hirsipäiväkoti luontopainotuksella sopii keskisuomalaiseen maisemaan loistavasti ja antaa lapselle hienon pohjan luontoystävälliseen elämään.” kommentoi Pilke päiväkodit Oy:n Keski-Suomen aluejohtaja Jenni Mäkelä.

Luontopäiväkoti Verson toiminnassa painotetaan myös liikuntaa. Tavoitteena on liikunnan riemun ja liikunnallisen elämäntavan löytäminen. Liikuntapainotteisuus toteutuu päiväkodin arjessa esimerkiksi retkeilynä, päivittäisinä pihaleikkeinä, viikoittaisina liikunnallisina musiikkihetkinä ja ohjattuina liikuntatuokioina.

Tänä syksynä Pilke päiväkodeilla on yhteensä 11 hirsipäiväkotia eri puolilla Suomea. Hirsipäiväkoti on vastaus voimakkaasti kasvavaan kysyntään saada lapsille sisäilmaltaan puhtaita päiväkotitiloja. Ekologisessa hirsipäiväkodissa lapset saavat nauttia raikkaast sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta.

Pilke päiväkotien tavoitteena on huomioida rakentamisessa kestävän kehityksen sekä terveellisen rakentamisen periaatteita. Hirsipäiväkodin ulkoseinärakenne on tehty Honkarakenteen hengittävästä, painumattomasta hirrestä ja akustointi tehdään allergisoimattomalla puukuitulevyllä villapohjaisten materiaalien sijaan.

Monen muun tervettä sisäilmaa tukevan ratkaisun ohella päiväkodissa panostetaan erityisen paljon laadukkaaseen ilmanvaihtoon. Älyohjattu ilmanvaihtojärjestelmä mittaa ilmanlaatuareaaliajassa ja säätää sitä tilan käytön ja tarpeen mukaan.

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on 128 päiväkotia ympäri Suomen. Verso on Pilkkeen kolmas päiväkoti Jyväskylässä englanninkielisen Pilke Playschool Jyväskylä -päiväkodin ja päiväkoti Satulinnan lisäksi. Pilke järjestää myös perusopetuksen iltapäivätoimintaa 24 koululla ja muuta kerhotoimintaa. Pilke päiväkodeissa ja iltapäiväkerhoissa leikkii ja kasvaa yli 9000 lasta ja yritys työllistää noin 1450 varhaiskasvatuksen ammattilaista. Pilke päiväkotien laatulupaus on – parasta oppia pienelle!

Lisätietoja:
Keski-Suomen aluejohtaja
Jenni Mäkelä
Puh. 040 457 0564
jenni.makela@pilkepaivakodit.fi
www.pilkepaivakodit.fi