Pilke tiedottaa

Pilke tiedottaa: Turkuun kaksi uutta päiväkotia

LEHDISTÖTIEDOTE 4.5.2020

Turkuun aukeaa syksyllä kaksi uutta Pilke-päiväkotia

Pilke avaa musiikkipäiväkodin kauppakeskus Skanssin yhteyteen sekä englanninkielipainotteisen päiväkodin Pernoon.

Turun varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu syksyllä, kun Pilke päiväkodit Oy avaa englanninkielipainotteisen päiväkoti Satakielen Pernoon uudisrakennukseen osoitteeseen Ruotsinsalmenkatu 6, 20240 Turku.

Pilke-päiväkoti Satakielessä on 60 paikkaa 0–5-vuotiaille lapsille. Satakielessä järjestetään kielirikasteista varhaiskasvatusta englanniksi ja lapset pääsevät muun muassa harjoittelemaan tuttuja lauluja, loruja sekä käsitteitä yhdessä lauleskellen ja pohdiskellen englannin kielellä.

Kielirikasteisen varhaiskasvatuksen tavoitteena on kielenoppimisen tukeminen, lasten motivoiminen ja kielivalintojen monipuolistaminen. Kielirikasteisessa toiminnassa lapsen on helppo tutustua uuteen kieleen vähitellen.

Musiikkipäiväkoti kauppakeskus Skanssin yhteyteen

Pilke avaa elokuussa 2020 myös musiikkipainotteisen päiväkodin kauppakeskus Skanssin yhteyteen osoitteeseen Bastioninkatu 4, 20730 Turku. Pilke musiikkipäiväkoti Veturissa on paikkoja 55 lapselle.

Musiikkipainotteisen päiväkodin tavoitteena on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä oppimisen ja onnistumisen kokemuksia. Tavoitteena on myös antaa virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen. Musiikkipainotteisuus toteutuu päiväkodin arjessa muun muassa laulamisena, soittamisena, musiikin kuunteluna, loruiluna, improvisointina, liikkumisena ja tanssimisena.

Pienten lasten päivään sisältyy musiikki- ja ilmaisupedagogian lisäksi monipuolista toimintaa uuden päiväkodin sisätiloissa, pihalla ja retkillä varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti.

”Uusien, syksyllä avautuvien päiväkotien myötä Turussa on kymmenen omaleimaista päiväkotia eri puolilla kaupunkia ja uskon, että juuri näin voimme vastata parhaimmin turkulaisten lapsiperheiden tarpeisiin ja toiveisiin.” sanoo Pilke päiväkotien Länsi-Suomen aluejohtaja Tuulia Tamminen.

 

Lisätietoja:

Länsi-Suomen aluejohtaja
Tuulia Tamminen
p. 040 450 6270
tuulia.tamminen@pilkepaivakodit.fi

 

Pilke päiväkodit Oy on innovatiivinen ja kasvava varhaiskasvatukseen keskittynyt yritys, jolla on 146 päiväkotia ympäri Suomen. Varhaiskasvatuksen lisäksi Pilke järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa sekä tarjoaa lastenhoidon palveluita. Pilkkeen varhaiskasvatuksen sydämen muodostavat sen hyvän päivän tekijät, noin 2000 varhaiskasvatuksen ammattilaista, jotka haluavat tehdä lapsen päivästä hyvän päivän, joka päivä. Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Pilkkeelle Avainlippu-tunnuksen, ja yrityksellä on ISO 9001:2015 -standardin laatusertifikaatti.