Pilke tiedottaa

Pilke tiedottaa: Rovaniemelle aukeaa syksyllä uusi tiedepainotteinen päiväkoti

LEHDISTÖTIEDOTE 22.4.2020

Rovaniemelle aukeaa syksyllä uusi tiedepainotteinen päiväkoti

Rovaniemen varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu syksyllä, kun Pilke päiväkodit Oy avaa tiedepainotteisen päiväkoti Kuukkelin Kivikankaalle elokuussa 2020.

Pilke tiedepäiväkoti Kuukkelissa on 72 paikkaa 0–6-vuotiaille lapsille. Varhaiskasvatuksen lisäksi päiväkodissa järjestetään esiopetusta sekä kysynnän mukaan myös vuorohoitoa klo 22 asti arkisin ja viikonloppuisin. Päiväkodin asiakasmaksu on korkeimmillaan sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

”Pilke tiedepäiväkoti Kuukkeli lisää vanhempien mahdollisuutta valita lapselleen mieluisa varhaiskasvatuspaikka toiminnan painotuksen sekä laajemman aukioloajan suhteen. Vehreä luontoympäristö luo puitteet monimuotoisille oppimisympäristöille ja toiminnan sisällöille.” kertoo Pilke päiväkodit Oy:n aluejohtaja Sanna Paukkunen.

Tiedepainotteisessa päiväkodissa keskitytään lasten kiinnostuksesta nousseiden luonnon ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä̈ lasten kanssa. Lasten iästä̈ riippuen se voi olla vaikka veden olomuotojen tai avaruuden tutkimista, sateenkaaren ihmettelyä̈ tai kolmiulotteisten kappaleiden rakentelua. Alle kolmevuotiaiden tiedekasvatus perustuu aistien käyttämiseen, havaitsemiseen, ihmettelyyn, kyselemiseen, tarinoihin ja satuihin.

Päiväkoti on uudisrakennus, johon rakennetaan leikkitilat siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkotiin tulee myös erillinen tutkimusleikkitila, jossa pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla.Päiväkodin toimintaan kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit kuten lauluhetket, teatteriesitykset, askartelu- ja maalaustuokiot lepohetkiä unohtamatta.

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on 146 päiväkotia ympäri Suomen. Pilkkeellä̈ on ennestään neljä Kotola-päiväkotia Rovaniemellä.

 

Lisätietoja:

Pohjois-Suomen aluejohtaja
Sanna Paukkunen
Pilke päiväkodit Oy
Puh. 040 450 6304
sanna.paukkunen@pilkepaivakodit.fi

 

Pilke päiväkodit Oy on innovatiivinen ja kasvava varhaiskasvatukseen keskittynyt yritys, jolla on 146 päiväkotia ympäri Suomen. Varhaiskasvatuksen lisäksi Pilke järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa sekä tarjoaa lastenhoidon palveluita. Pilkkeen varhaiskasvatuksen sydämen muodostavat sen hyvän päivän tekijät, noin 2000 varhaiskasvatuksen ammattilaista, jotka haluavat tehdä lapsen päivästä hyvän päivän, joka päivä. Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Pilkkeelle Avainlippu-tunnuksen, ja yrityksellä on ISO 9001:2015 -standardin laatusertifikaatti.