Pilke tiedottaa

Pilke tiedottaa: Pilke päiväkodit Oy on avaamassa hirsipäiväkotia Kaarinaan

Hirsipäiväkoti on satsaus lasten ja työntekijöiden hyvinvointiin.

Pilke päiväkodit Oy on avaamassa hirsipäiväkotia Silvolankaareen syksyllä 2019. Rakennustyöt aloitetaan  mahdollisimman pian rakennusluvan saatua.

 

Hirsipäiväkodissa on 60 paikkaa 0–5-vuotiaille lapsille. Päiväkotiin rakennetaan 3–5 lisäryhmää keväällä 2020 Kaarinan varhaiskasvatuksen tarpeiden mukaan.

 

Hirsipäiväkoti on vastaus voimakkaasti kasvavaan kysyntään saada lapsille sisäilmaltaan puhtaita päiväkotitiloja. Ekologisessa hirsipäiväkodissa lapset saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta.

 

”Olemme iloisia Pilke-perheen kasvusta Kaarinassa ja sujuvasta yhteistyöstä viranomaisten kanssa. Hirsipäiväkodin aistiystävällinen tunnelma ja Pilkkeen monipuolinen varhaiskasvatus tarjoavat kaarinalaisille perheille uuden vaihtoehdon päiväkotitarjonnassa.” kertoo Pilke päiväkodit Oy:n toimitusjohtaja Minna Martikainen.

 

Pilke päiväkotien tavoitteena on huomioida rakentamisessa kestävän kehityksen sekä terveellisen rakentamisen periaatteita. Hirsipäiväkodin ulkoseinärakenne on tehty Honkarakenteen hengittävästä, painumattomasta hirrestä ja akustointi tehdään allergisoimattomalla puukuitulevyllä villapohjaisten materiaalien sijaan. Päiväkodissa panostetaan myös laadukkaaseen ilmanvaihtoon. Älyohjattu ilmanvaihtojärjestelmä mittaa ilmanlaatua reaaliajassa ja säätää sitä tilan käytön ja tarpeen mukaan.

 

Syksyllä 2019 Pilke päiväkodit rakentaa yhdessä Honkarakenne Oyj:n ja Mediset Hoivarakentajat Oy:n kanssa neljää uutta hirsipäiväkotia eri puolelle Suomea. Yritysten ensimmäinen hirsipäiväkoti aukesi Auraan elokuussa 2017 ja nyt hirsipäiväkoteja on valmiina seitsemän. Vuoteen 2021 mennessä on tarkoitus rakentaa kaikkiaan 34 hirsipäiväkotia.

 

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on 114 päiväkotia ympäri Suomen. Pilkkeellä on ennestään kaksi päiväkotia Kaarinassa, joista toinen sijaitsee Piispanristissä ja toinen Piikkiössä. Lisäksi Pilke avaa musiikkipainotteisen päiväkoti Auroran Piispanristiin elokuussa 2019.

 

Pilke järjestää myös perusopetuksen iltapäivätoimintaa 29 koululla ja muuta kerhotoimintaa. Pilke päiväkodeissa ja iltapäiväkerhoissa leikkii ja kasvaa yli 7000 lasta ja yritys työllistää noin 1100 varhaiskasvatuksen ammattilaista. Pilke päiväkotien laatulupaus on – parasta oppia pienelle!

 

Lisätietoja:
Minna Martikainen
Toimitusjohtaja
Pilke päiväkodit Oy
p. 044 5212 159
minna.martikainen@pilkepaivakodit.fi
www.pilkepaivakodit.fi