Pilke tiedottaa

Pilke tiedottaa: Pilke aloittaa yt-neuvottelut tilapäisistä lomautuksista

This post is available in: In English

Tiedote 20.3.2020

 

Pilke päiväkodit aloittaa yt-neuvottelut tilapäisistä lomautuksista koronaviruksen (COVID-19) aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen takia

 

 

Pilke päiväkodit aloittaa yt-neuvottelut, joilla varaudutaan koronaviruksen (COVID-19) leviämisen aiheuttamaan taloudelliseen epävarmuuteen ja mahdollisiin tarvittaviin erityisjärjestelyihin. Ilmoitus neuvottelujen alkamisesta annettiin Pilkkeen työntekijöille torstaina 19.3.2020, ja neuvottelut alkavat 25.3.2020.

 

Pilkkeen toiminta jatkuu toistaiseksi mahdollisimman normaalisti. Yt-neuvottelujen aloittaminen on varotoimenpide. Sillä pyritään varmistamaan toimintaedellytyksemme, jos koronaviruksen aiheuttama poikkeuksellinen tilanne jatkuu pitkään. Neuvotteluprosessin aloittaminen ei vaikuta päiväkotiemme tai muiden yksikköjemme toimintaan tai aukioloon.

 

Mikäli kunta tai hallitus päättää sulkea päiväkodit tai perheiden tarve lasten varhaiskasvatukselle Pilkkeen päiväkodeissa on vähäinen, ovat lomautukset mahdollisia. Lomautuksia ei tämän hetkisen arvion mukaan toteutettaisi kuitenkaan kerralla. Mikäli niihin päädytään, toteutettaisiin ne osittain niin, että kaikkien päiväkotien ja iltapäiväkerhojen toiminta jatkuu mahdollisimman normaalisti.

 

Toistaiseksi Pilkkeen päiväkodit ja iltapäiväkerhot toimivat normaalisti kuntien ohjeistuksen mukaisesti. Seuraamme tilannetta ja noudatamme saamiamme ohjeistuksia. Toteutuessaan tilapäiset lomautukset ovat valitettavia, mutta haluamme niiden avulla luoda mahdollisuuden turvata työntekijöidemme työsuhteet poikkeusolojen jälkeenkin.

 

Lisätietoja:

Minna Martikainen
Toimitusjohtaja
Pilke päiväkodit Oy
Puh. 044 521 2159
minna.martikainen@pilkepaivakodit.fi