Pilke tiedottaa

Pilke tiedottaa: Lahden uudet Pilke-päiväkodit aukesivat tällä viikolla

Pilke päiväkodit Oy avasi kaksi uutta yksityistä Pilke-päiväkotia Lahteen maanantaina 5.8.2019.

Lliikuntapainotteinen päiväkoti Hyppyri aukesi Lahden keskustaan osoitteeseen Vuorikatu 7 vapaaseurakunnan entiseen kirkkokiinteistöön. Päiväkoti Hyppyrissä on 100 paikkaa 0-6-vuotiaille lapsille.

Liikuntapainotteisen päiväkodin tavoitteena on liikunnan riemun ja liikunnallisen elämäntavan löytäminen. Liikuntapainotteisuus toteutuu päiväkodin arjessa esimerkiksi retkeilynä, päivittäisinä pihaleikkeinä, viikoittaisina liikunnallisina musiikkihetkinä ja ohjattuina liikuntatuokioina. Päiväkodissa kokeillaan myös monipuolisesti erilaisia liikuntalajeja esimerkiksi uintia, nassikkapainia ja pyöräilyä.

”Keskeinen, silti rauhallinen sijainti, lähellä urheilukeskusta sekä Radiomäen ja Salpausselän urheilumaastoja, tarjoavat hienot puitteet liikkumiseen ja retkeilyyn päiväkodin lähiympäristössä. Laadukkaasti remontoidut tiloissa, unohtamatta valoisaa ja avaraa liikuntasalia, voidaan toteuttaa monenlaista pedagogista toimintaa ja ne ovat muunneltavissa lasten
tarpeiden mukaan.” kertoo Pilke päiväkodit Oy:n aluejohtaja Merituuli Rein.

Hyppyrin lisäksi Pilke avasi tiedepainotteisen hirsipäiväkoti Otavan Kytökadulle. Päiväkoti Otavassa on 100 paikkaa 0-6-vuotiaille lapsille. Tiedepainotteisessa päiväkodissa keskitytään lasten kiinnostuksesta nousseiden luonnon ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä lasten kanssa. Lasten iästä riippuen se voi olla vaikka veden olomuotojen tai avaruuden tutkimista, sateenkaaren ihmettelyä tai kolmiulotteisten kappaleiden rakentelua.

”Hirsipäiväkodissa lapset saavat leikkiä hyvässä sisäilmassa ja ulkoilutilat tuovat oman lisänsä oppimisympäristöön. Pilke tiedepäiväkoti Otava sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä ja sinne on helppo tulla.” kertoo Merituuli Rein.

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on 128 päiväkotia ympäri Suomen. Pilkkeellä on neljä päiväkotia Lahdessa. Päiväkotien asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Pilke järjestää myös perusopetuksen iltapäivätoimintaa 24 koululla ja muuta kerhotoimintaa. Pilke-päiväkodeissa ja iltapäiväkerhoissa leikkii ja kasvaa yli 9000 lasta ja yritys työllistää noin 1450 varhaiskasvatuksen ammattilaista. Pilke päiväkotien laatulupaus on – parasta oppia pienelle!

 

Lisätietoja:
Aluejohtaja
Merituuli Rein
Pilke päiväkodit Oy
Puh. 040 905 2661
merituuli.rein@pilkepaivakodit.fi
www.pilkepaivakodit.fi

 

Tutustu Pilke Hyppyriin täältä!

Tutustu Pilke Otavaan täältä!