Pilke tiedottaa

Kevään haasteista huolimatta Pilkkeen toiminta jatkuu vakaalla pohjalla

Tiedote 15.5.2020

Toimintamme päiväkotien ja esikoulujen varhaiskasvatuksessa, perusopetuksen iltapäiväkerhoissa sekä yritysten kumppanina lastenhoidossa jatkuu normaalisti toimialalla tapahtuvista muutoksista huolimatta.

Yksityinen varhaiskasvatusala on vaikeassa tilanteessa Suomessa. Päivittäisen toiminnan ylläpitokulut nousevat, kuntien rahoitustilanne kiristyy ja koronapandemia kurittaa alan toimijoita entisestään. Pilkkeen liiketoiminta oli tappiollista viime vuonna, mutta silti meillä on monta syytä suhtautua luottavaisesti tulevaisuuteen.

Monipuolisuus on vahvuutemme

Pilke on monipuolisesti lapsiperheiden palveluja tuottava yritys, ja päiväkotien lisäksi tarjoamme iltapäiväkerhotoimintaa sekä lastenhoidon palveluja yrityksille henkilöstöetuna, yksityishenkilöille sekä kuntien kautta palvelusetelillä hankittavaksi. Monipuolisuus on vahvuutemme ja luo vakautta.

Olemme kasvuyritys ja toteutamme kasvua hallitusti ja harkiten. Kasvukohteiden valinta perustuu varhaiskasvatuksen kehittämiseen. Kasvusta huolimatta organisaatiomme on kevyt, sillä tukipalveluita hoitavat pääosin luotetut yhteistyökumppanimme yhteistyössä hallinnon ammattilaisten kanssa.

Keskipisteenä lapset

Alan tämänhetkisistä vaikeuksista huolimatta meidän työmme syvin tarkoitus ei ole muuttunut: keskipisteenä ovat lapset, joille haluamme rakentaa hyvän päivän joka päivä yhdessä ammattitaitoisen henkilöstömme kanssa. Kehitämme jatkuvasti pedagogisesti laadukasta varhaiskasvatustoimintaa, muun muassa muokkaamalla oppimisympäristöjä innovatiivisella tavalla ja hyödyntämällä digitaalisia ratkaisuja.

Haasteellinen kevät

Kulunut kevät on ollut erityisen vaikea koronapandemian vuoksi. Olemme joutuneet sopeuttamaan toimintaamme ja lomauttamaan henkilöstöämme määräaikaisesti, sillä lapsia on ollut paikalla huomattavasti vähemmän kuin aiemmin. Iltapäiväkerhojen toiminta loppui koulujen siirtyessä etäopetukseen ja lastenhoidon palveluiden kysyntä on myös vähentynyt. Emme ole toteuttaneet lomautuksia tavoitellaksemme taloudellista voittoa, vaan harkittuna ja rajattuna toimenpiteenä selvityäksemme tämän vaikean ajan yli.

– Toimialalla tapahtuvista muutoksista huolimatta meillä Pilkkeellä on kaikki hyvin. Olemme selvinneet viime vuodesta ja tämän kevään vaikeasta tilanteesta. Selviämme tästäkin vuodesta uutta oppien, Pilkkeen toimitusjohtaja Minna Martikainen sanoo.

 

Lisätietoja:

Minna Martikainen
Toimitusjohtaja
Pilke päiväkodit Oy
p. 044 5212 159
minna.martikainen@pilkepaivakodit.fi

 

Pilke päiväkodit Oy on innovatiivinen ja kasvava varhaiskasvatukseen keskittynyt yritys, jolla on 146 päiväkotia ympäri Suomen. Varhaiskasvatuksen lisäksi Pilke järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa sekä tarjoaa lastenhoidon palveluita. Pilkkeen varhaiskasvatuksen sydämen muodostavat sen hyvän päivän tekijät, noin 2000 varhaiskasvatuksen ammattilaista, jotka haluavat tehdä lapsen päivästä hyvän päivän, joka päivä. Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Pilkkeelle Avainlippu-tunnuksen, ja yrityksellä on ISO 9001:2015 – standardin laatusertifikaatti.