Pilke tiedottaa

Pilke tiedottaa: Jyväskylään aukeaa syksyllä uusi luontopainotteinen hirsipäiväkoti ”Verso”

Hirsipäiväkoti on satsaus lasten ja työntekijöiden hyvinvointiin

 

Pilke päiväkodit Oy avaa uuden luontopainotteisen päiväkodin, Pilke luontopäiväkoti Verson, Jyväskylään Suopursutielle syksyllä 2019.
Päiväkoti Versossa on 100 paikkaa 0-5-vuotiaille lapsille. Päiväkodin asiakasmaksu on korkeimmillaan sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

 

Verso on luontopainotteinen päiväkoti, jossa lapsi oppii myönteistä asennetta luontoon sekä kestävään elämäntapaan. Luontopäiväkodissa ulkoillaan paljon säästä riippumatta. Toiminnassa korostuvat erilaisten luonnonilmiöiden tutkiminen ja ihmettely ja säännöllinen retkeily.

 

”Hirsipäiväkoti luontopainotuksella sopii keskisuomalaiseen maisemaan loistavasti ja antaa lapselle hienon pohjan luontoystävälliseen elämään. Uskon, että Verso tulee olemaan erittäin suosittu päiväkoti.” kommentoi Pilke päiväkodit Oy:n Keski-Suomen aluejohtaja Jenni Mäkelä.

 

Luontopäiväkoti Verson toiminnassa painotetaan myös liikuntaa. Tavoitteena on liikunnan riemun ja liikunnallisen elämäntavan löytäminen. Liikuntapainotteisuus toteutuu päiväkodin arjessa esimerkiksi retkeilynä, päivittäisinä pihaleikkeinä, viikoittaisina liikunnallisina musiikkihetkinä ja ohjattuina liikuntatuokioina.

 

Hirsipäiväkoti on vastaus voimakkaasti kasvavaan kysyntään saada lapsille sisäilmaltaan puhtaita päiväkotitiloja. Ekologisessa  hirsipäiväkodissa lapset saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta.

 

Tällä hetkellä Pilke päiväkodit rakentavat yhdessä Honkarakenne Oyj:n ja Mediset Hoivarakentajat Oy:n kanssa neljää uutta hirsipäiväkotia eri puolelle Suomea. Yritysten ensimmäinen hirsipäiväkoti aukesi Auraan elokuussa 2017 ja nyt hirsipäiväkoteja on valmiina seitsemän. Vuoteen 2021 mennessä on tarkoitus rakentaa kaikkiaan 34 hirsipäiväkotia.

 

Pilke päiväkotien tavoitteena on huomioida rakentamisessa kestävän kehityksen sekä terveellisen rakentamisen periaatteita. Hirsipäiväkodin ulkoseinärakenne on tehty Honkarakenteen hengittävästä, painumattomasta hirrestä ja akustointi tehdään allergisoimattomalla puukuitulevyllä villapohjaisten materiaalien sijaan.

 

Monen muun tervettä sisäilmaa tukevan ratkaisun ohella päiväkodissa panostetaan erityisen paljon laadukkaaseen ilmanvaihtoon. Älyohjattu ilmanvaihtojärjestelmä mittaa ilmanlaatua reaaliajassa ja säätää sitä tilan käytön ja tarpeen mukaan. Lisäksi päiväkodissa on
antibakteerinen led-valaistus, joka tappaa pöytien ja tuolin pinnoilta haitallisia bakteereja.

 

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on 114 päiväkotia ympäri Suomen. Verso on Pilkkeen toinen päiväkoti Jyväskylässä englanninkielisen International Language School -päiväkodin lisäksi. Pilke järjestää myös perusopetuksen iltapäivätoimintaa 29 koululla ja muuta kerhotoimintaa. Pilke päiväkodeissa ja iltapäiväkerhoissa leikkii ja kasvaa yli 7000 lasta ja yritys työllistää noin 1100 varhaiskasvatuksen ammattilaista. Pilke päiväkotien laatulupaus on – parasta oppia pienelle!

 

Lisätietoja:
Keski-Suomen aluejohtaja
Jenni Mäkelä
Puh. 040 457 0564
jenni.makela@pilkepaivakodit.fi
www.pilkepaivakodit.fi

 

Tutustu luontopäiväkoti Versoon täältä!