Pilke tiedottaa

Pilke tiedottaa: Helsingin Lehtisaareen aukesi uusi tiedepäiväkoti

Pilke päiväkodit avasi uuden tiedepäiväkoti Taikasaaren Helsingin Lehtisaareen keskiviikkona 30.1.2019. Päiväkoti sijaitsee osoitteessa Papinpöydänkuja 4, 00340 Helsinki.

 

Päiväkoti Taikasaari tarjoaa laadukasta ja monipuolista varhaiskasvatusta 0–5-vuotiaille lapsille ja päiväkodissa järjestetään myös englanninkielistä toimintaa. Kielirikasteisuus näkyy arjessa laulujen, lorujen ja päivittäin käytettävien fraasien muodossa. Kielirikasteisessa toiminnassa lapsen on helppo tutustua uuteen kieleen vähitellen. Päiväkoti Taikasaari on Pilkkeen ensimmäinen tiedepäiväkoti Helsingissä.

 

”Olemme jo pitkään etsineet sopivaa paikkaa perustaaksemme tiedepäiväkodin Helsinkiin. Sitä on meiltä paljon kyselty ja kun tilaisuus Lehtisaareen tarjoutui, olimme siitä todella iloisia. Päiväkotitila on erikoinen, mutta toimii erittäin hyvin Pilkkeen varhaiskasvatuksen linjausten mukaisesti ja päiväkodin ympäristö luo mahtavat puitteet ilmiöiden ja asioiden tutkimiselle.” kertoo Pilke päiväkotien toimitusjohtaja Minna Martikainen.

 

Tiedepainotteisessa päiväkodissa keskitytään lasten kiinnostuksesta nousseiden luonnon ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä lasten kanssa. Lasten iästä riippuen se voi olla vaikka veden olomuotojen tai avaruuden tutkimista, sateenkaaren ihmettelyä tai kolmiulotteisten kappaleiden rakentelua. Ilmiöiden tutkiminen on lapsille leikkiä, jossa opitaan ja koetaan onnistumisen elämyksiä.

 

Päiväkodin leikkitilat on myös rakennettu siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkodissa on erillinen tutkimusleikkitila, jossa pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla.

 

”Tiedekasvatuksen kautta tuemme lapsen kokemusta siitä, että häntä kuunnellaan, hänen kysymyksensä ja ihmettelynsä ovat tärkeitä ja hänen mielipiteillään on merkitystä. Lapsen kyky ja uskallus kyseenalaistaa asioita, ovat avain siihen, että hän oivaltaa itse. Tätä kautta kehittyy myös positiivinen minäkuva.” kertoo päiväkodin johtaja Sari Retva.

 

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on 111 päiväkotia ympäri Suomen. Pilkkeellä on ennestään yhdeksän päiväkotia eri puolella Helsinkiä. Varhaiskasvatustoiminnan lisäksi Pilke järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa 29 koululla ja muuta kerhotoimintaa. Pilke-päiväkodeissa ja iltapäiväkerhoissa leikkii ja kasvaa yli 7000 lasta ja yritys työllistää noin 1100 varhaiskasvatuksen ammattilaista. Pilke päiväkotien laatulupaus on – parasta oppia pienelle.

 

Lisätietoja:
Minna Martikainen
Toimitusjohtaja
Pilke päiväkodit Oy
p. 044 5212 159
minna.martikainen@pilkepaivakodit.fi
www.pilkepaivakodit.fi

 

Tutustu tiedepäiväkoti Taikasaareen täältä!