Pilke tiedottaa

Pilke tiedottaa: Hämeenlinnaan aukeaa elokuussa uusi tiedepainotteinen päiväkoti

Hämeenlinnaan aukeaa elokuussa uusi tiedepainotteinen päiväkoti

 

Hämeenlinnan varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu syksyllä, kun Pilke päiväkodit Oy avaa tiedepainotteisen päiväkoti Planeetan Asemanrantaan elokuussa 2019.

 

Pilke tiedepäiväkoti Planeetassa on 120 paikkaa 0–5-vuotiaille lapsille. Kysynnän mukaan päiväkodilla järjestetään myös iltahoitoa klo 22 asti.

 

Tiedepainotteisessa päiväkodissa keskitytään lasten kiinnostuksesta nousseiden luonnon ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä lasten kanssa. Lasten iästä riippuen se voi olla vaikka veden olomuotojen tai avaruuden tutkimista, sateenkaaren ihmettelyä tai kolmiulotteisten kappaleiden rakentelua.

 

Päiväkoti on uudisrakennus, johon rakennetaan leikkitilat siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkotiin tulee myös erillinen tutkimusleikkitila, jossa pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla. Päiväkodin toimintaan kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit kuten lauluhetket, teatteriesitykset, askartelu- ja maalaustuokiot lepohetkiä unohtamatta.

 

 

”Pilke tiedepäiväkoti Planeetta lisää vanhempien mahdollisuutta valita lapselleen mieluisa varhaiskasvatuspaikka Hämeenlinnassa niin sijainnin kuin sisällönkin suhteen. Vehreä luontoympäristö ja kuitenkin samalla keskeinen sijainti kaupunkiympäristössä luovat puitteet monimuotoisille oppimisympäristöille ja toiminnan sisällöille.” kertoo Pilke päiväkodit Oy:n aluejohtaja Merituuli Rein.

 

Pilke tiedepäiväkoti Planeetta on yksityinen päiväkoti, joihin haetaan palveluseteliä Hämeenlinnan kaupungilta. Päiväkodin asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

 

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on 114 päiväkotia ympäri Suomen. Pilke järjestää myös perusopetuksen iltapäivätoimintaa 29 koululla ja muuta kerhotoimintaa. Pilke päiväkodeissa ja iltapäiväkerhoissa leikkii ja kasvaa yli 7000 lasta ja yritys työllistää noin 1100 varhaiskasvatuksen ammattilaista. Pilke päiväkotien laatulupaus on – parasta oppia pienelle!

 

Lisätietoja:
Aluejohtaja Merituuli Rein
Pilke päiväkodit Oy
Puh. 040 905 2661
merituuli.rein@pilkepaivakodit.fi
www.pilkepaivakodit.fi

 

Tutustu Pilke päiväkoti Planeettaan täältä!