Pilke tiedottaa

Tiedote: Pilke päiväkodit ja Lasten Tiedekoulu yhteistyöhön

Pilke päiväkodit ja Lasten Tiedekoulu aloittavat yhteistyön keväällä 2016. Lasten Tiedekoulu aloittaa tiedekerhotoiminnan Pilke päiväkoti Taikakuun tiloissa Helsingin Kivikossa 4. huhtikuuta 2016.

Yhteistyön myötä Lasten Tiedekoulun toiminta laajenee myös Helsinkiin. Tiedekoululla on entuudestaan toimintaa Espoossa, Oulussa ja Turussa.

”Yhteistyö Lasten Tiedekoulun kanssa on Pilke päiväkodeille oiva mahdollisuus tarjota tiedekerhotoimintaa alueellisesti muillekin kuin päiväkodin asiakasperheille ja on mukava saada toimintaan mukaan isompiakin lapsia ja heidän vanhempiaan”, kommentoi Pilke päiväkotien toimitusjohtaja Minna Martikainen.

Koodikoulua ja robottikerhoa

Pilke Taikakuussa käynnistyvät tiedekerhoryhmät ovat Minikoodarit ja Minirobottikerho 4–7-vuotiaille lapsille ja Koodikoulu ja Robottikerho 7–12-vuotiaille lapsille.

Koodikoulussa opetellaan binäärilukuja, ohjelmoinnin perusteita, käsitteitä ja logiikkaa. Robottikerhossa lapset rakentelevat pääasiassa itsenäisesti kaikenlaisia robotteja, härveleitä ja laitteita.

Lasten Tiedekoulu tarjoaa uudenlaisen ja innostavan harrastusmahdollisuuden lapsille. Tiedekoulussa opitaan tiedettä ja teknologiaa hauskalla ja konkreettisella tavalla. Tunnit koostuvat ohjelmoinnista, rakentelusta ja tutkimisesta. Kerhoryhmiin ilmoittaudutaan Lasten Tiedekoulun verkkosivujen kautta.

Pilke päiväkodit avaa kaksi tiedepäiväkotia elokuussa

Lasten Tiedekoulun ja Pilke päiväkotien yhteistyö ajoittuu hyvään ajankohtaan. Pilke päiväkodit avaa tämän vuoden elokuussa kaksi tiedepainotteista päiväkotia Vantaalle ja Tampereelle.

”Iltaisin Pilke Taikakuussa järjestettävä tiedekoulun toiminta on sisällöltään juuri sellaista, mitä Pilke tiedepäiväkodeissa tullaan toteuttamaan varhaiskasvatusikäisten kanssa päivisin”, kertoo Martikainen.

Päiväkotien luonnontiedepainotteisuus kirjataan päiväkotien varhaiskasvatussuunnitelmiin ja se tulee näkymään monella eri tavalla päiväkotien arjessa. Esimerkiksi leikkitilat rakennetaan siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun.

Pilke päiväkodeille on tärkeää, että lapset oppivat tiedepäiväkodeissa ja tiedekerhoissa oivaltamaan, kokeilemaan ja saavat onnistumisen kokemuksia – leikkiä unohtamatta.

Varhaiskasvatuksen Pilke tiedepäivä Heurekassa

Lasten Tiedekoulun lisäksi Pilke päiväkodit on aloittanut yhteistyön vantaalaisen Tiedekeskus Heurekan kanssa.

Heurekassa järjestetään Pilke Tiedepäivä lauantaina 2. huhtikuuta 2016 klo 10-16. Tiedepäivänä alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen esitellään tiedepäiväkodin mahdollisuuksia ja kokeellisen ja tutkivan oppimisen keinoja.

Tiedepäivän ohjelmassa on muun muassa lasten värilaboratorio sekä auditoriossa kaksi luentoa luonnontieteiden oppimisen merkityksestä pienille lapsille. Luennoitsijana on Jenni Vartiainen Helsingin yliopiston LUMA-keskuksesta.

Lue lisää Lasten Tiedekoulusta täältä.

lasten_tiedekoulu