Pilke tiedottaa

Pilke päiväkodit avaa tammikuussa tiedepainotteisen hirsipäiväkodin Nurmijärven Klaukkalaan

Alle kolmevuotiaiden tiedekasvatus perustuu aistien käyttämiseen, havaitsemiseen, ihmettelyyn, kyselemiseen, tarinoihin ja satuihin.

 

Pilke päiväkodit avaa tiedepainotteisen päiväkodin, Pilke tiedepäiväkoti Hehkun, Klaukkalaan tammikuussa 2022. Päiväkotia rakennetaan Vanha-Klaukan alueelle.

Päiväkoti Hehku aukesi pienimuotoisesti väestötiloissa Klaukkalan Kuusitiellä elokuussa 2021 ja tammikuussa 2022 uuden hirsipäiväkodin auettua tiedepäiväkotiin tulee lisää asiakaspaikkoja.

”Vanha-Klaukka on mitä parhain paikka tiedepäiväkodille, sillä rikas lähiluonto ja maaseutumainen ympäristö luovat oivat puitteet erilaisten ilmiöiden tutkimiseen.” kuvailee Pilke päiväkodit Oy:n toimitusjohtaja Minna Martikainen.

Hehkuun voi hakea Nurmijärven kunnalta palveluseteliä. Varhaiskasvatuksen asiakasmaksu on saman suuruinen kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Pilkkeellä on ennestään kolme päiväkotia Nurmijärvellä.

Päiväkodin johtajana aloittaa Pilkkeen pitkäaikainen ja pidetty päiväkodin johtaja Andrea Vanhanen, joka luotsaa Nurmijärvellä myös kahta muuta suosittua päiväkotia: Helmitarhaa ja Matildaa.

Tutkimusleikkitila pienille professoreille

Hehku on tiedepainotteinen päiväkoti, jossa keskitytään lasten ajatuksista ja kiinnostuksesta nousseiden ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä. Lasten iästä riippuen se voi olla vaikka veden olomuotojen tarkastelua, aurinkokunnan tutkimista, sateenkaaren ihmettelyä tai kolmiulotteisten kappaleiden rakentelua. Alle kolmevuotiaiden tiedekasvatus perustuu aistien käyttämiseen, havaitsemiseen, ihmettelyyn, kyselemiseen, tarinoihin ja satuihin.

Tiedepainotteisen päiväkodin leikkitilat rakennetaan siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkotiin tuleeerillinen tutkimusleikkitila, jossa pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla

Aistiystävälinen hirsipäiväkoti

Pilke päiväkodit Oy uudistaa osaltaan päiväkotirakentamista Suomessa. Yrityksellä on jo 17 yhteistyökumppanien kanssa toteutettua, hirsirakenteista päiväkotia ympäri maan, ja lisää on suunnitteilla. Hirsipäiväkoti on vastaus voimakkaasti kasvavaan kysyntään saada lapsille sisäilmaltaan puhtaita päiväkotitiloja sekä rakennuksia, joiden hiilijalanjälki on mahdollisimman alhainen. Hirsipäiväkodissa lapset saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta.

Lisätietoja:
Minna Martikainen, toimitusjohtaja, Pilke päiväkodit Oy
p. 044 5212 159
minna.martikainen@pilkepaivakodit.fi