Pilke tiedottaaYleinen

Pilke päiväkodit avaa elokuussa tiedepainotteisen päiväkodin Oulun Pateniemenrantaan

 

Alle kolmevuotiaiden tiedekasvatus perustuu aistien käyttämiseen, havaitsemiseen, ihmettelyyn, kyselemiseen, tarinoihin ja satuihin.

Pilke päiväkodit avaa tiedepainotteisen päiväkodin, Pilke tiedepäiväkoti Usvan,  Pateniemenrantaan Ouluun elokuussa 2023. Usvassa on 66 hoitopaikkaa 0–6-vuotiaille lapsille ja päiväkodissa järjestetään myös esiopetusta.

Usva on tiedepainotteinen päiväkoti, jossa keskitytään lasten ajatuksista ja kiinnostuksesta nousseiden ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä. Lasten iästä riippuen se voi olla vaikka veden olomuotojen tarkastelua, aurinkokunnan tutkimista, sateenkaaren ihmettelyä tai kolmiulotteisten kappaleiden rakentelua. Alle kolmevuotiaiden tiedekasvatus perustuu aistien käyttämiseen, havaitsemiseen, ihmettelyyn, kyselemiseen, tarinoihin ja satuihin.

”Tiedepainotteisen päiväkodin leikkitilat rakennetaan siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkotiin tulee erillinen tutkimusleikkitila, jossa pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla.” kertoo Piia Kekkonen, Pilkkeen Oulun seudun aluejohtaja.


Havainnekuva Pateniemenrannan Pilke tiedepäiväkoti Usvasta.

Usvaan voi hakea palveluseteliä Oulun kaupungilta.  Usvasta tulee Pilkkeen 10. päiväkoti Oulussa.

Lisätietoja: Piia Kekkonen, aluejohtaja, Pilke päiväkodit Oy p. 044 4938 286, piia.kekkonen@pilkepaivakodit.fi