Pilke tiedottaa

Pilke avasi kaksi uutta päiväkotia Tampereelle

Uusi yhteistyö tuo sukupolvet yhteen – Ikäihmisten hoivakoti ja lasten päiväkoti samassa rakennuksessa.

Pilke päiväkodit Oy avasi 1. syyskuuta 2021 luontopainotteisen Pilke-päiväkoti Lamminrannan Kaarilaan osoitteeseen Vaakonkatu 20, 33270 Tampere.

Pilkkeellä on ennestään kolme päiväkotia Tampereella ja Lamminrannan lisäksi Pilke avasi 1. syyskuuta myös toisen tiedepäiväkodin Vuorekseen.

Molemmat päiväkodit ovat Tampereen palvelusetelipäiväkoteja, jossa asiakasmaksu on korkeimmillaan sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

 

Sukupolvet yhdistävä yhteistyö

Pilke luontopäiväkoti Lamminrannassa on 54 paikkaa 0–5-vuotiaille lapsille. Luontopäiväkodissa ulkoillaan paljon säästä riippumatta. Toiminnassa korostuvat erilaisten luonnonilmiöiden tutkiminen, ihmettely ja retkeily.

Päiväkoti Lamminranta sijaitsee ikäihmisten palvelutalon naapurissa. Rakennuksessa on yhteistiloja, jotka mahdollistavat sukupolvet yhdistävän ajanvieton. Hoivakodin asukkaat voivat seurata esimerkiksi lasten puuhailuja ja leikkejä isolla pihalla.

”Uskomme, että yhteisillä ulkoilu- ja leikkihetkillä rikastutetaan sekä lasten että ikääntyneiden asukkaiden arkea toki ottaen huomioon hoiva-asukkaiden voinnin ja kunnon.” kertoo Pilke päiväkodit Oy:n aluejohtaja Jenni Mäkelä

 

Toinen tiedepäiväkoti Vuorekseen

Pilke päiväkodit Oy avaa toisen tiedepainotteisen päiväkodin, Komeetan, Vuorekseen osoitteeseen Mäyränmäenkatu 2, 33720 Tampere 1. syyskuuta 2021. Päiväkoti sijaitsee Pilke tiedepäiväkoti Hokauksen naapurissa. Hokaus oli Suomen ensimmäisiä tiedepäiväkoteja, mikä avattiin elokuussa 2016. Pilke tiedepäiväkoti Komeetassa on 72 paikkaa 0–6-vuotiaille lapsille.

”Komeetta tuo lisäpaikkoja ja helpotusta Vuoreksen alueen varhaiskasvatukseen ja pääsemme mahdollistamaan tiedepäiväkodin ihmeet yhä useamman lapsen saataville. Uskon, että Komeetta tulee olemaan yhtä suosittu kuin Hokauskin.” Mäkelä kertoo.

Tiedepainotteisessa päiväkodissa keskitytään lasten kiinnostuksesta nousseiden luonnon ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä̈ lasten kanssa. Lasten iästä̈ riippuen se voi olla, vaikka veden olomuotojen tai avaruuden tutkimista, sateenkaaren ihmettelyä̈ tai kolmiulotteisten kappaleiden rakentelua. Alle kolmevuotiaiden tiedekasvatus perustuu aistien käyttämiseen, havaitsemiseen, ihmettelyyn, kyselemiseen, tarinoihin ja satuihin.

Päiväkoti on uudisrakennus, johon rakennetaan leikkitilat siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkotiin tulee myös erillinen tutkimusleikkitila, jossa pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla. Päiväkodin toimintaan kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit kuten lauluhetket, teatteriesitykset, askartelu- ja maalaustuokiot lepohetkiä unohtamatta.

 

Lisätietoja:
Jenni Mäkelä, Pirkanmaan aluejohtaja, Pilke päiväkodit Oy,
p. 040 457 0564
jenni.makela@pilkepaivakodit.fi