Pilke tiedottaa

Tiedote: Pilke avasi hirsipäiväkodin Laukaan Vihtavuoreen

Lehdistötiedote 1.8.2018

Uusi Pilkkeen hirsipäiväkoti avasi ovensa Laukaassa

Hirsipäiväkoti on satsaus lasten ja työntekijöiden hyvinvointiin.

Pilke päiväkodit Oy avasi uuden luontopainotteisen päiväkodin, Pilke luontopäiväkoti Tähtiniityn, Kuhamäenkadulle Vihtavuoreen 1. elokuuta 2018.

Vihtavuoren hirsipäiväkoti on vastaus voimakkaasti kasvavaan kysyntään saada lapsille sisäilmaltaan puhtaita päiväkotitiloja. Ekologisessa hirsipäiväkodissa lapset saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta.

”Hirsirakennus sopii Vihtavuoren pientaloalueelle ja sen iso piha-alue mahdollistaa esimerkiksi kasvimaan perustamisen ja siinä olevien hyötykasvien kasvun seuraamisen. Lapsille on tärkeää ymmärtää kuinka siemenestä kasvaa peruna.” sanoo Pilke päiväkodit Oy:n toimitusjohtaja Minna Martikainen.

Päiväkoti Tähtiniityssä on 100 päivähoitopaikkaa 0-6-vuotiaille lapsille ja siellä järjestetään myös esiopetusta ryhmäkoon täyttyessä. Päiväkodin päivähoitomaksu on korkeimmillaan sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Tähtiniitty on luontopainotteinen päiväkoti, jossa lapsi oppii myönteistä asennetta luontoon sekä kestävään elämäntapaan. Luontopäiväkodissa ulkoillaan paljon säästä riippumatta. Toiminnassa korostuvat erilaisten luonnonilmiöiden tutkiminen ja ihmettely ja säännöllinen retkeily. Lapsen arjessa kokemat ja havainnoimat ilmiöt ovat oppimisen lähtökohtana. Kekseliäisyys, kierrätys ja luonnon omien antimien hyödyntäminen oppimisessa ja leikkivälineinä ovat tärkeä osa luontopäiväkodin arkea.

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, joka avaa elokuussa 2018 14 uutta Pilke-päiväkotia ympäri Suomen. Avauksien jälkeen yrityksellä on 94 päiväkotia 35 paikkakunnalla.

Varhaiskasvatustoiminnan lisäksi
 Pilke järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa 29 koululla ja muuta kerhotoimintaa. Pilke-päiväkodeissa leikkii ja kasvaa noin 6000 lasta ja yritys työllistää noin 1000 varhaiskasvatuksen ammattilaista. Pilkkeen laatulupaus on – parasta oppia pienelle!


Lisätietoja:

Minna Martikainen
Toimitusjohtaja
p. 044 5212 159
minna.martikainen@pilkepaivakodit.fi 

 

Jenni Mäkelä
Keski-Suomen aluejohtaja
p. 040 457 0564
jenni.makela@pilkepaivakodit.fi