Pilke tiedottaa

Tiedote: Pilke avasi hirsipäiväkodin Janakkalan Turenkiin

Lehdistötiedote 1.8.2018

Pilkkeen uusi hirsipäiväkoti aukesi Janakkalan Turenkiin

Hirsipäiväkoti on satsaus lasten ja työntekijöiden hyvinvointiin.

Pilke päiväkodit Oy avasi uuden liikuntapainotteisen päiväkodin, Pilke liikuntapäiväkoti Ilveslinnan, Turenkiin Ilveslinnantielle 1. elokuuta 2018.

Turengin hirsipäiväkoti on vastaus voimakkaasti kasvavaan kysyntään saada lapsille sisäilmaltaan puhtaita päiväkotitiloja. Ekologisessa hirsipäiväkodissa lapset saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta.

”Olen iloinen, että Janakkala valitsi hirsirakennuksen Ilvesvuoren alueelle. Luonnonläheisyys tukee liikuntapäiväkodin toimintaa mahdollistaen viikoittaisen retkeilyn ja luonnon hyödyntämisen monipuolisesti. Aistiystävällinen ympäristö niin sisällä kuin ulkonakin mahdollistaa sekä lapselle että varhaiskasvattajalle hyvän päivän.” kommentoi Pilke päiväkodit Oy:n toimitusjohtaja Minna Martikainen.

Päiväkoti Ilveslinnassa on 120 hoitopaikkaa 0-6-vuotiaille lapsille ja siellä järjestetään myös esiopetusta ryhmäkoon täyttyessä. Päiväkodin päivähoitomaksu on korkeimmillaan sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkoti Ilveslinna on liikuntapainotteinen päiväkoti, jonka tavoitteena on liikunnan riemun ja liikunnallisen elämäntavan löytäminen. Liikuntapainotteisessa päiväkodissa tarjotaan lapsille ohjattua ja tavoitteellista liikuntaa säännöllisesti sekä harjoitetaan ja tuetaan motorisia taitoja laaja-alaisesti. Liikuntapainotteisuus toteutuu päiväkodin arjessa esimerkiksi retkeilynä, päivittäisinä pihaleikkeinä, viikoittaisina liikunnallisina musiikkihetkinä ja ohjattuina liikuntatuokioina.

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, joka avaa elokuussa 2018 14 uutta Pilke-päiväkotia ympäri Suomen. Avauksien jälkeen yrityksellä on 94 päiväkotia 35 paikkakunnalla.

Varhaiskasvatustoiminnan lisäksi
 Pilke järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa 29 koululla ja muuta kerhotoimintaa. Pilke-päiväkodeissa leikkii ja kasvaa noin 6000 lasta ja yritys työllistää noin 1000 varhaiskasvatuksen ammattilaista. Pilkkeen laatulupaus on – parasta oppia pienelle!

Lisätietoja:

Minna Martikainen 

Toimitusjohtaja 

p. 044 5212 159 minna.martikainen@pilkepaivakodit.fi 
Jenni Mäkelä
 Keski-Suomen aluejohtaja 
p. 040 457 0564 jenni.makela@pilkepaivakodit.fi