Pilke tiedottaa

Pilke avaa uuden luontopäiväkodin Tampereen Kaarilaan syksyllä 2021

Uusi yhteistyö tuo sukupolvet yhteen – Ikäihmisten hoivakoti ja lasten päiväkoti samassa rakennuksessa.

Pilke päiväkodit Oy avaa syyskuussa 2021 luontopainotteisen Pilke-päiväkoti Lamminrannan Kaarilaan osoitteeseen Vaakonkatu 20, 33270 Tampere.

Pilke luontopäiväkoti Lamminrannassa on 54 paikkaa 0–5-vuotiaille lapsille. Lamminranta on Tampereen palvelusetelipäiväkoti, jossa asiakasmaksu on korkeimmillaan sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Luontopäiväkodissa ulkoillaan paljon säästä riippumatta. Toiminnassa korostuvat erilaisten luonnonilmiöiden tutkiminen, ihmettely ja retkeily.

Pilkkeellä on ennestään kolme päiväkotia Tampereella ja Lamminrannan lisäksi Pilke avaa syksyllä myös toisen tiedepäiväkodin Vuorekseen.

 

Sukupolvet yhdistävä yhteistyö

Päiväkoti Lamminranta sijaitsee ikäihmisten palvelutalon naapurissa. Rakennuksessa on yhteistiloja, jotka mahdollistavat sukupolvet yhdistävän ajanvieton. Hoivakodin asukkaat voivat seurata esimerkiksi lasten puuhailuja ja leikkejä isolla pihalla.

”Uskomme, että yhteisillä ulkoilu- ja leikkihetkillä rikastutetaan sekä lasten että ikääntyneiden asukkaiden arkea toki ottaen huomioon hoiva-asukkaiden voinnin ja kunnon.” kertoo Pilke päiväkodit Oy:n aluejohtaja Jenni Mäkelä.

Pilke toteuttaa samanlaisen yhteisöllisen palvelumuodon ikäihmisten ja lasten kanssa myös Lohjan ensi kesän asuntomessualueelle. Pilkkeellä on positiivisia kokemuksia vastaavasta yhteistyöstä Lahden Ahtialassa, jossa Pilke musiikkipäiväkoti Onnimanni sijaitsee hoivakoti Vallesmannin naapurissa.

Lisätietoja: Jenni Mäkelä, Keski-Suomen aluejohtaja, Pilke päiväkodit Oy, p. 040 457 0564 jenni.makela@pilkepaivakodit.fi