Pilke tiedottaa

Päiväkotien työvoimapulaa ratkotaan kansainvälisellä rekrytoinnilla

Mediatiedote 21.12.2020

Varhaiskasvatuksen ja lapsiperheiden palveluja tarjoava Pilke päiväkodit on mukana kansainvälisen rekrytoinnin pilottihankkeessa. Tavoitteena on löytää 45 suomalaiset kelpoisuusvaatimukset täyttävää opettajaa yrityksen englanninkielisiin päiväkoteihin ympäri Suomea. Varhaiskasvatuksen opettajien polku Euroopasta Suomeen -hanke alkaa vuoden 2021 alussa.

Varhaiskasvatuksen opettajista on jatkuvasti paheneva pula koko maassa, sillä kelpoisuusvaatimukset täyttäviä opettajia ei ole tarpeeksi. Pilke päiväkodit osallistuu kansainväliseen pilottihankkeeseen, jonka tavoitteena on löytää yrityksen englanninkielisiin päiväkoteihin 45 uutta opettajaa vuoden 2021 syksyyn mennessä.

Varhaiskasvatuksen opettajien polku Euroopasta Suomeen -pilottihanke alkaa vuoden 2021 alussa, ja sen ensimmäisinä kohdemaina ovat Kreikka ja Espanja. Maat valittiin, sillä niiden opettajakoulutuksen sisältö vastaa parhaiten Suomen varhaiskasvatuksen opettajan koulutusta.

Pilkkeen toiminnassa kaksi kolmasosaa päiväkotien kasvattajista tulee olla varhaiskasvatuksen opettajia. Yrityksen toimitusjohtaja Minna Martikainen kertoo, että kelpoisten opettajien saaminen erityisesti pääkaupunkiseudulla on vaikeaa.

– Varsinkin kielipainotteisissa päiväkodeissa on pulaa varhaiskasvatuksen opettajista, joilla on Suomen varhaiskasvatuslain mukainen kelpoisuus. Tämän ELY-keskuksen kanssa yhteistyössä tehtävän hankkeen myötä meillä on mahdollisuus osallistua kansainväliseen rekrytointiin. Uskomme työn Pilkkeellä kiinnostavan alan ammattilaisia, sillä suomalainen varhaiskasvatus on hyvin arvostettua kansainvälisesti, Martikainen sanoo.

Varhaiskasvatuksen opettajien polku Euroopasta Suomeen -pilottihanke toteutetaan yhteistyössä Pohjois-Savon ELY-keskuksen kanssa, joka toimii myös hankkeen rahoittajana kansallisen Talent Boost –toimenpideohjelman kautta. Vesa Liesivuori Pohjois-Savon ELY- keskuksesta kertoo, että Euroopasta Suomeen varhaiskasvatuspolun tarkoituksena on luoda ja kehittää jatkuva polku kasvaviin työvoiman saatavuushaasteisiin. Hankkeen kumppanina on kansainvälisiin rekrytointeihin erikoistunut yritys BBi, jolla on kokemusta muun muassa kansainvälisistä sosiaali- ja terveydenhuoltoalan rekrytoinneista Suomeen ja Ruotsiin.

 

Lisätietoa:

Minna Martikainen, toimitusjohtaja, Pilke päiväkodit Oy, puh. 044 521 2159
Vesa Liesivuori, valtakunnallinen koordinaattori, kansainvälinen rekrytointi, Pohjois-Savon ELY-keskus, puh. 029 504 3618
Marisa Kerman, maajohtaja, BBi Communications Finland Oy, puh. 0400 317 380

 

Pilke päiväkodit on mukana kansainvälisessä varhaiskasvatuksen opettajien rekrytointihankkeessa. Mitä ja miksi – mistä hankkeessa on kyse? Lue tästä lisää!