This post is available in: In English

Pilke-päiväkoti Luonnossa kotonaan Taikaniitty

Myönteistä asennetta luontoon sekä kestävään elämäntapaan!

Ryhmät

Kastepisarat (1-3v.) 
puh. 040 710 7794

Poutapilvet (4-5v.) 
puh. 040 457 0654

Hinnat

Asiakasmaksu enimmillään 299 €/kk. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 6:30–16.30

Hakeminen

Taikaniitty on yksityinen palvelusetelipäiväkoti. Hae palveluseteliä Ylivieskan kaupungin verkkosivuilta ja päiväkotipaikkaa Pilke päiväkotien hakemuksella varhaiskasvatukseen.

Luonnossa kotonaan -päiväkoti Taikaniitty Pyörreperällä

Taikaniityssä tarjotaan lapselle turvallinen ja lapsilähtöinen kasvatus kodinomaisessa ja monipuolisessa ympäristössä, jossa lapsen on mahdollista oppia kaikin aistein, vuorovaikutuksessa aikuisen kanssa; ihmetellen, tutkien ja havaintoja tehden

Luonnossa kotonaan-toimintaan kuuluu kiireettömyys, luontoretket kolme kertaa viikossa ja leikki luonnossa ilman leikkivälineitä. Ulkoilemme useita tunteja päivittäin ja olemmekin siirtäneet paljon opetuksellisia toimintoja pihalle ja metsään. Omalla pihalla lasten on mahdollisuus osallistua leikin rakentamiseen ja suunnitteluun. Meillä on pieni kasvitarha ja valmistamme itse multaa pihan kasveille keittiöjätteistä. Lastenhoitajilla on taskussaan ympäristökasvattajan opintoja ja he tarjoavatkin lapsille elämyksiä ulkoruokailulla sekä päiväunilla pihan laavulla tai riippumatoissa metsässä.

Taikaniityllä on Metsämörrin laatutunnus sekä Makuaakkoset-diplomit. Lue lisää Makuaakkosista täältä.

Pienryhmätoiminta

Pienryhmätoiminnan ja luonnossa kotonaan toiminnan avulla voimme lisätä niin lasten keskinäistä kuin aikuisenkin kanssa tapahtuvaa vuorovaikutusta. Arjen pedagogiikka on tärkeä osa kiireetöntä päiväämme. Liikumme pienryhmittäin myös luonnossa ja meillä on lupa käyttää naapurissa olevaa asumatonta pihapiiriä luonnon havainnoinnin paikkana.

1-2 vuotiaat viettävät kiireetöntä arkielämää omassa pienryhmässään. Sylittely ja satuhetket ovat näille talon pienimmille vielä kovin tärkeitä, ja syli onkin aina saatavilla sitä tarvitsevalle. Heille annetaan arjessa mahdollisuuksia itse tekemiseen ja omatoimisuuteen niin sisällä kuin ulkonakin. Kädentaidot ovat tärkeitä myös 1 ja 2-vuotiaille, ja heille annetaankin niitä aikuisen valvoessa vieressä. Ulkoilussa huomioimme omilla jaloilla kulkemisen mahdollisuuden ja harjoittelemme jo liikkumista maasto-olosuhteissa, niin omassa pienryhmässä kuin isompien mukanakin.

3-vuotiaiden arkirutiinit ovat jo hyvällä mallilla. Palapelejä kootaan innokkaasti ja käden taidot vahvistuvat monissa arkitoimissa. Nämä touhukkaat tapaukset harjoittelevat leikkiä myös pihalla ja osallistuvat innokkaina metsäretkiin. Heillä on jo kestävyyttä toisinaan osallistua matkaan kierrätyspisteelle. Hyvä päivä vaatii kuitenkin joskus vielä henkilökohtaista aikaa ja tilaa, jolloin aikuinen joustaa lapsen tarpeen huomioiden.

4 ja 5-vuotiaat näyttävät jo monessa mallia pienemmilleen, niin kauniissa pöytätavoissa kuin jätteiden lajittelussakin. Näillä taitureilla leikki on pitkäkestoisempaa, ja he osaavat jo itse keksiä leikkejä pihalla ja metsäretkillä. Heidän kanssaan metsäretkelle voidaan jäädä myös syömään ja nukkumaan riippumattopäikkärit. Pihalla rakentelemme jätemateriaaleista yhdessä leikkejä, joita lapset ideoivat. Metsästä, luonnosta tai kierrätyksestä löydetyt aarteet taipuvat näillä sankareilla mitä hienoimmiksi taideteoksiksi.

Painotus

Luonto

Sijainti

Pilke päiväkotien luontopainotus 2

Lue lisää Luonnossa kotonaan -päiväkodin toiminnasta täältä. 

”Tänä aamuna hoidimme lasten kanssa kasvimaata ja siistimme pihalta hortensiat. Ne kasvavat itse tehdyn lannoitteemme avulla. Pihalla vaihdettiin lasten ”mutakeittiön” paikkaa, ja yksi ryhmä oli päiväkotimummo Eilan talkooapuna viemässä puita liiteriin.”

Yhteystiedot

Elina Salmela - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja

Elina Salmela

Puh. 040 710 7795
elina.salmela@pilkepaivakodit.fi

Vesalantie 10
84100 Ylivieska

Hae päiväkotipaikkaa

Päiväkodit Ylivieska
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteliä Ylivieskan kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Edellytämme lounasruoan toimittajiltamme luomu- tai lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!