This post is available in: In English

Pilke luontopäiväkoti Taikaniitty

Myönteistä asennetta luontoon sekä kestävään elämäntapaan!

Ryhmät

Kastepisarat (1-3v.) 
puh. 040 710 7794

Poutapilvet (4-5v.) 
puh. 040 457 0654

Hinnat

Asiakasmaksu enimmillään 299 €/kk. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 6:30–16.30

Hakeminen

Taikaniitty on yksityinen palvelusetelipäiväkoti. Hae palveluseteliä Ylivieskan kaupungin verkkosivuilta ja päiväkotipaikkaa Pilke päiväkotien hakemuksella varhaiskasvatukseen.

Luonnossa kotonaan -päiväkoti Taikaniitty on luontopainotteinen 28-paikkainen päiväkoti 1-5-vuotiaille lapsille Pyörreperällä

Taikaniityssä tarjotaan lapselle turvallinen ja lapsilähtöinen kasvatus kodinomaisessa ja monipuolisessa ympäristössä, jossa lapsen on mahdollista oppia kaikin aistein, vuorovaikutuksessa aikuisen kanssa; ihmetellen, tutkien ja havaintoja tehden

Luonnossa kotonaan-toimintaan kuuluu kiireettömyys, luontoretket kolme kertaa viikossa ja leikki luonnossa ilman leikkivälineitä. Ulkoilemme useita tunteja päivittäin ja olemmekin siirtäneet paljon opetuksellisia toimintoja pihalle ja metsään. Omalla pihalla lasten on mahdollisuus osallistua leikin rakentamiseen ja suunnitteluun. Meillä on pieni kasvitarha ja valmistamme itse multaa pihan kasveille keittiöjätteistä. Lastenhoitajilla on taskussaan ympäristökasvattajan opintoja ja he tarjoavatkin lapsille elämyksiä ulkoruokailulla sekä päiväunilla pihan laavulla tai riippumatoissa metsässä.

Taikaniityllä on Metsämörrin laatutunnus sekä Makuaakkoset-diplomit. Lue lisää Makuaakkosista täältä.

Pienryhmätoiminta

Pienryhmätoiminnan ja luonnossa kotonaan toiminnan avulla voimme lisätä niin lasten keskinäistä kuin aikuisenkin kanssa tapahtuvaa vuorovaikutusta. Arjen pedagogiikka on tärkeä osa kiireetöntä päiväämme. Liikumme pienryhmittäin myös luonnossa ja meillä on lupa käyttää naapurissa olevaa asumatonta pihapiiriä luonnon havainnoinnin paikkana.

1-2 vuotiaat viettävät kiireetöntä arkielämää omassa pienryhmässään. Sylittely ja satuhetket ovat näille talon pienimmille vielä kovin tärkeitä, ja syli onkin aina saatavilla sitä tarvitsevalle. Heille annetaan arjessa mahdollisuuksia itse tekemiseen ja omatoimisuuteen niin sisällä kuin ulkonakin. Kädentaidot ovat tärkeitä myös 1 ja 2-vuotiaille, ja heille annetaankin niitä aikuisen valvoessa vieressä. Ulkoilussa huomioimme omilla jaloilla kulkemisen mahdollisuuden ja harjoittelemme jo liikkumista maasto-olosuhteissa, niin omassa pienryhmässä kuin isompien mukanakin.

3-vuotiaiden arkirutiinit ovat jo hyvällä mallilla. Palapelejä kootaan innokkaasti ja käden taidot vahvistuvat monissa arkitoimissa. Nämä touhukkaat tapaukset harjoittelevat leikkiä myös pihalla ja osallistuvat innokkaina metsäretkiin. Heillä on jo kestävyyttä toisinaan osallistua matkaan kierrätyspisteelle. Hyvä päivä vaatii kuitenkin joskus vielä henkilökohtaista aikaa ja tilaa, jolloin aikuinen joustaa lapsen tarpeen huomioiden.

4 ja 5-vuotiaat näyttävät jo monessa mallia pienemmilleen, niin kauniissa pöytätavoissa kuin jätteiden lajittelussakin. Näillä taitureilla leikki on pitkäkestoisempaa, ja he osaavat jo itse keksiä leikkejä pihalla ja metsäretkillä. Heidän kanssaan metsäretkelle voidaan jäädä myös syömään ja nukkumaan riippumattopäikkärit. Pihalla rakentelemme jätemateriaaleista yhdessä leikkejä, joita lapset ideoivat. Metsästä, luonnosta tai kierrätyksestä löydetyt aarteet taipuvat näillä sankareilla mitä hienoimmiksi taideteoksiksi.

Painotus

Luonto

Sijainti

Yhteystiedot

Elina Salmela - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja

Elina Salmela

Puh. 040 710 7795
elina.salmela@pilkepaivakodit.fi

Vesalantie 10
84100 Ylivieska

Hae päiväkotipaikkaa

Päiväkodit Ylivieska
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteliä Ylivieskan kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!