This post is available in: In English

Pilke Taikametsä

Hyvä päivä – joka päivä!

Ryhmät

Tiitiäiset (1-2v.)

Naavanutut (3-4v).

Taikapähkinät (5v.)

Päiväkodin puh. 040 710 7786

Hinnat

Asiakasmaksu enimmillään 300 €/kk. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7–17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Taikametsä on yksityinen palvelusetelipäiväkoti. Hae palveluseteliä Ylivieskan kaupungin verkkosivuilta ja päiväkotipaikkaa Pilke päiväkotien hakemuksella varhaiskasvatukseen.

Taikametsän päiväkodissa on 21 hoitopaikkaa 1-5-vuotiaille lapsille

TIITIÄISET, 1-2-vuotiaat

Tiitiäiset harjoittelevat vielä arkirutiineja yhdessä aikuisen kanssa. Ruokailussa ja pukemisessa kannustetaan omatoimisuuteen, vaikka aikuisen apu onkin välillä tarpeen. Myös muiden lasten esimerkillä on suuri merkitys pienimmille Tiitiäisille. Kädentaidoissa panostetaan ikätasoon ja omatoimisuuteen, pienimmätkin saavat harjoitella kädentaitojaan aikuisen ohjauksessa. Ulkoiluun siirrytään pienryhmittäin, jotta siirtymätilanteet pysyvät rauhallisina ja kiireettöminä.

NAAVANUTUT, 3-4-vuotiaat

Naavanuttujen kädentaidot ovat jo hieman harjaantuneempia kuin Tiitiäisten, ja myös ruokailu onnistuu omin avuin. Naavanutut harjoittelevatkin oman vuoron odottamista ja ruuan hakemista keittiöltä. Näin Naavanutut näyttävät hyvää esimerkkiä viereisessä pöydässä ruokaileville pienemmille Tiitiäisille. Pukemista harjoitellaan, ja toisinaan vetoketjut ja ulkohousut aiheuttavat harmistumisia, joissa onneksi aikuiset ovat lähellä auttamassa. Myös Naavanutut käyvät päiväunilla, jotta iltapäivän leikkeihin saadaan uutta puhtia.

TAIKAPÄHKINÄT, 5-vuotiaat

Taikapähkinät osaavat jo mallikkaasti jonottaa ruokajonossa ja odottaa omaa vuoroaan. Taikapähkinät ruokailevat omassa huoneessaan ja käyvät päivälevolla pienempien nukkuessa. Pienten nukkuessa Taikapähkinöillä on aikaa hiljaiselle leikille, pelaamiseen ja kädentaidoille.

Sijainti

Yhteystiedot

Elina Korjonen - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja Elina Korjonen
puh. 040 710 7785
elina.korjonen@pilkepaivakodit.fi

Ouluntie 2
84100 Ylivieska

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Pikkukarhu_varhaiskasvattaja
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteliä Ylivieskan kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!