This post is available in: In English

Pilke luontopäiväkoti Kultaseppä

Seikkailua ja onnistumisen elämyksiä!

Ryhmät

Menninkäiset (1-3 v.)
puh. 040 351 9418

Maahiset (3-6 v.)
puh. 040 356 0863

Hinnat

Asiakasmaksu 310 €/kk. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7–17.00 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Täytä Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen ja hae palveluseteliä Vihdin kunnan verkkosivuilta.

Pilke Kultaseppä on luontopainotteinen päiväkoti Nummelassa 1-6-vuotiaille lapsille

Luontopäiväkoti Kultaseppä sijaitsee lähellä luontoa, mutta kuitenkin lähellä Nummelan palveluita. Pienillekin sopivalla kävelyetäisyydeltä löytyvät metsät, puistot sekä Helsingin Yliopiston tutkimuskohteena oleva kosteikko ympäristöineen. Talvella lähiympäristö tarjoaa hyvät pulkkailu- ja hiihtomaastot. Liikunta ja leikki toteutuvat paljolti luonnossa tutkien ja seikkaillen. Luontopainotteisessa päiväkodissa lapsi oppii myönteistä asennetta luontoon, ulkoiluun sekä kestävään elämäntapaan.

Pilke Kultasepässä lapsi saa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta lämminhenkisessä ilmapiirissä. Kotoisa ja pieni kaksiryhmäinen yksikkömme toimii lapsilähtöisesti. Jokainen lapsi kohdataan aidosti, yksilölliset tarpeet huomioiden. Toiminta perustuu pienryhmissä toimimiseen ja lasten kuunteluun. Lapsen arjessa kokemat ja havainnoimat ilmiöt ovat oppimisen lähtökohtana.

Kultasepän luontopäiväkodissa tutustumme luontoon myös eläinten ja kasvien kautta. Tutkimme vuodenaikojen näkymistä luonnossa ja ulkoilemme säästä riippumatta. Luontopäiväkodissa tutustutaan kierrätykseen monipuolisesti. Kekseliäisyys, kierrätys ja luonnon omien antimien hyödyntäminen oppimisessa ja leikkivälineinä ovat tärkeä osa luontopäiväkodin arkea. Tekemisen ja tutkimisen riemu näkyy lapsissa ja toiminnassa. Toimintaamme kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit kuten liikunta, musiikki, askartelu- ja maalaustuokiot kuitenkaan lepohetkiä unohtamatta.

Painotus

Luonto

Sijainti

Yhteystiedot

opettaja_pollo

Aluekoordinaattori Susanna Keränen
Puh. 040 550 8553
susanna.keranen@pilkepaivakodit.fi

Kultasepänkuja 6
03100 NUMMELA

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke liikuntapäiväkoti Kultaseppä - Vihti
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteliä Vihdin kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!