Pilke luontopäiväkoti Kultaseppä

This post is available in: In English

Pilke luontopäiväkoti Kultaseppä

Seikkailua ja onnistumisen elämyksiä!

Ryhmät

Menninkäiset (1-3 v.)
puh. 040 351 9418

Maahiset (3-6 v.)
puh. 040 356 0863

Hinnat

Asiakasmaksu 310 €/kk. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7–17.00 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Täytä Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen ja hae palveluseteliä Vihdin kunnan verkkosivuilta.

Pilke Kultaseppä on luontopainotteinen päiväkoti Nummelassa 1-6-vuotiaille lapsille

Luontopäiväkoti Kultaseppä sijaitsee lähellä luontoa, mutta kuitenkin lähellä Nummelan palveluita. Pienillekin sopivalla kävelyetäisyydeltä löytyvät metsät, puistot sekä Helsingin Yliopiston tutkimuskohteena oleva kosteikko ympäristöineen. Talvella lähiympäristö tarjoaa hyvät pulkkailu- ja hiihtomaastot. Liikunta ja leikki toteutuvat paljolti luonnossa tutkien ja seikkaillen. Luontopainotteisessa päiväkodissa lapsi oppii myönteistä asennetta luontoon, ulkoiluun sekä kestävään elämäntapaan.

Pilke Kultasepässä lapsi saa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta lämminhenkisessä ilmapiirissä. Kotoisa ja pieni kaksiryhmäinen yksikkömme toimii lapsilähtöisesti. Jokainen lapsi kohdataan aidosti, yksilölliset tarpeet huomioiden. Toiminta perustuu pienryhmissä toimimiseen ja lasten kuunteluun. Lapsen arjessa kokemat ja havainnoimat ilmiöt ovat oppimisen lähtökohtana.

Kultasepän luontopäiväkodissa tutustumme luontoon myös eläinten ja kasvien kautta. Tutkimme vuodenaikojen näkymistä luonnossa ja ulkoilemme säästä riippumatta. Luontopäiväkodissa tutustutaan kierrätykseen monipuolisesti. Kekseliäisyys, kierrätys ja luonnon omien antimien hyödyntäminen oppimisessa ja leikkivälineinä ovat tärkeä osa luontopäiväkodin arkea. Tekemisen ja tutkimisen riemu näkyy lapsissa ja toiminnassa. Toimintaamme kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit kuten liikunta, musiikki, askartelu- ja maalaustuokiot kuitenkaan lepohetkiä unohtamatta.

Painotus

Luonto

Sijainti

”Voin joka päivä lähteä hyvillä mielin töihin ihanien hoitajien ansiosta!”

”Kultasepässä on loistava, ammattitaitoinen ja välittävä henkilökunta.”

– Vanhempien palautteita 2020

Yhteystiedot

opettaja_pollo

Aluejohtaja Susanna Keränen
p. 040 550 8553
susanna.keranen@pilkepaivakodit.fi

Kultasepänkuja 6
03100 Nummela

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke liikuntapäiväkoti Kultaseppä - Vihti
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteliä Vihdin kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Toivomme lounasruoan toimittajiltamme lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!