https://www.pilkepaivakodit.fi/wp-content/uploads/2018/10/Parallax-tiede.jpg

Pilke tiedepäiväkoti Hohto

Väläyksiä ja onnistumisen kokemuksia!

Pilke tiedepäiväkoti Hohto

Arvostele päiväkoti

Tähtiarviosi palvelustamme
Arviosi otsikko
Nimesi tai nimimerkkisi
Arviosi palvelustamme

Yhteystiedot

Päiväkodin johtaja Anu Avelin-Rahtu 
puh. 040 457 3961
anu.avelin-rahtu@pilkepaivakodit.fi

 

Spinellikuja 4
01700 Vantaa

Ota yhteyttä!

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Viesti

Pilke tiedepäiväkoti Hohto

Pilke tiedepäiväkoti Hohto aukesi elokuussa 2018 Kivistöön Spinellinkujalle, Kivistön vanhan koulun tontille. Päiväkoti Hohto tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta lämminhenkisessä päiväkodissa, jossa on 170 päivähoitopaikkaa  0-6-vuotiaille lapsille. Päiväkodissa on myös englanninkielistä toimintaa. Lapset pääsevät muun muassa harjoittelemaan tuttuja lauluja, loruja sekä käsitteitä englanniksi yhdessä lauleskellen ja pohdiskellen.

 

Päiväkodin varhaiskasvatuksessa yhdistyvät aivan uudella tavalla tiede, taide, talous ja tekniikka. Päiväkodin oppimisympäristöt rakennetaan nämä painotukset huomioiden mielenkiintoisiksi ja lapset pääsevät mm. tutkimusleikkitilaan, ateljeehen, musiikkihuoneeseen, kaupunkileikkiin, roolileikkeihin ja liikuntatilaan. Tutkimusleikkitilassa  pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla. Lapsen leikki, luovuus ja aistien käyttö ovat hyviä alustoja harjoitella tieteellistä ajattelua, joka kehittää lapsen muistin ja oppimisen taitoja. Lasta kannustetaan hankkimaan tietoa ja ajattelemaan ja toimimaan itsenäisesti. Aikuisen rooli on olla lasta kuunteleva, kannustava ja lapsen kasvua ja kehitystä tukeva, turvallinen varhaiskasvattaja.

 

Pilke Hohdossa lapset tutkivat, kokevat ja pohtivat itse hyödyntäen uusinta tekniikkaa tablettien, robottirakentelun ja muiden älylaitteiden avulla. Toiminnassa huomioidaan lapsen ikä, kiinnostuksen kohteet ja turvalliset toimintatavat.Päiväkodin toimintaan kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit kuten retket, lauluhetket, teatteriesitykset, askartelu- ja maalaustuokiot  lepohetkiä unohtamatta. Lasten mielikuvitukselle, kokeilulle ja uteliaisuudelle annetaan tilaa ja oppimisympäristö jatkuu luontevasti myös ulos ja mm. lähimetsään, puistoihin ja kirjastoon.

 

Hohdossa järjestetään myös tiede- ja perhekerhoa. Tervetuloa mukaan! 

Lue lisää tiede- ja perhekerhostamme

Hohdossa järjestetään tiedekerhoa yli 3-vuotiaille päiväkotilapsille kerran viikossa. Tiedekerhossa tutustutaan luonnontieteeseen sekä teknologiaan hauskalla ja konkreettisella tavalla esimerkiksi legorobotteja rakennellen ja säätä havainnoiden. Tiedekerhon järjestäjänä toimii Lasten Tiedekoulu, joka järjestää Hohdon tiloissa tiedekerhoja lapsille myös iltaisin. Lue lisää Lasten Tiedekoulusta täältä

Päiväkodilla järjestetään myös joka toinen torstai perheiden aamu klo 9.30-11. Ensimmäinen kerhokerta on to 28.2. Seuraavat kerrat: 14.3., 28.3., 11.4. ja 25.4.

Perhekerho on avoin kohtaamispaikka kaiken ikäisille lapsille ja vanhemmille. Tarjolla on mukavaa ja leppoista yhdessä oloa kahvittelun ja lasten omien leikkien merkeissä. Ohjelmassa on myös mm. satuhierontaa, mindfullnesia sekä improvisaatiota ja teatteriesityksiä. Kerhoon ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan sinne voi tulla silloin, kun se omaan aikatauluun sopii. Tervetuloa!

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

RYHMÄT

Topaasit 040 4571 400
Timantit 040 4571 406
Turkoosit 040 4571 402
Safiirit 040 4571 403
Rubiinit 040 4571 401

HINNAT

Päivähoitomaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

HAKEMINEN

Hae palvelusetelihoitopaikkaa Vantaan kaupungin verkkosivuilta ja täytä myös Pilke päiväkotien päivähoitohakemus.

AUKIOLOAJAT

Ma-Pe klo 6-18 (tarpeen mukaan).

Usein kysyttyä

Miten päiväkodit ovat auki kesällä?

 

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pitääkö päiväkodissa nukkua päiväunet?

 

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Miten toimii päiväkodin ja vanhempien välinen yhteydenpito?

 

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Mitä tarkoittaa kielikylpy?

 

Kielikylpy aloitetaan pääsääntöisesti 3-5-vuotiaana. Kielikylpy on tarkoitettu muuta kuin kielikylpykieltä äidinkielenään puhuville lapsille.

Lasten kielelliset valmiudet huomioiden lapset omaksuvat uuden kielen leikkien, laulujen, lorujen, teematyöskentelyn ja arkiaskareiden lomassa. Kielikylvyn kautta lapsi saa valmiudet muiden kielten opiskeluun.

Lapsi voi käyttää äidinkieltään, mutta häntä kannustetaan käyttämään kielikylpykieltä. Lapsen vanhemmilta ei edellytetä kielikylpykielen osaamista, heidän tehtävänään on edistää lapsen oman äidinkielen kehittymistä.

Mitä tarkoittaa kielirikasteinen varhaiskasvatus?

 

Kielirikasteinen varhaiskasvatus tunnettiin aiemmin nimellä kielisuihku. Kielirikasteisessa varhaiskasvatuksessa opitaan kieltä arjen toimintojen lisäksi erityisesti laulujen, leikkien, lorujen ja jokapäiväisten fraasien avulla. Kielirikasteisen varhaiskasvatuksen tavoitteena on kielen oppimisen tukeminen, lasten motivoiminen ja kielivalintojen monipuolistaminen.

Mitä tarkoittaa kaksikielinen varhaiskasvatus?

 

Kaksikielisissä päiväkodeissa vierasta kieltä käytetään mahdollisimman paljon. Kaksikielisen varhaiskasvatuksen tavoitteena on hyödyntää lasten varhaisen kielenoppimisen herkkyyskautta tarjoamalla lapsille tavanomaista monipuolisempaa kielikasvatusta. Lapsille tarjotaan tilaisuuksia omaksua kieliä ja käyttää niitä toiminnallisesti ja leikinomaisesti. Samalla luodaan pohjaa elinikäiselle kielten opiskelulle. Tavoitteena on, että toiminta monikielisessä ympäristössä herättää lasten kielellisen uteliaisuuden ja kokeilunhalun. Myös monenlaiset kulttuurit kohtaavat luontevasti tällä tavoin järjestetyssä varhaiskasvatuksessa.

Esimerkkipäivä -Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

 • 7:00Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
  8:00-8:30Aamupalan aika
  8:30-Esiopetus alkaa
  9:00–11:00Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona
  n. 11:15Lounas
  Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.
  12:30-Esiopetus päättyy
  13:00–15:00Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
  14:30Välipala
  17:00Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin huomiseen

Asiakkaiden arviot tästä päiväkodista

Pilke tiedepäiväkoti Hohto Arvosana: ★★★★☆ 4.3 keskiarvo 3 arvostelusta
5 1

Laadun arviointi

★★★★☆
4 5 1
Olemme olleet oikein tyytyväisiä Topaasien hoitajiin. He huomioivat hyvin tilanteet, joissa lapsen on hankala aamuisin ”irrottautua” vanhemmastaan. Erityisen lämminhenkinen oli aasialainen rouva (harjoittelija), sillä hän oli tietääksemme ainut, joka siisti nuhaisten lasten kasvoja myöskin ulkona. Toivoisimme, että mikäli tulevan kevään ja kesän ilmat sallii, niin retkien määrä hieman lisääntyisi. Toivottavaa olisi myös, että joskus toteutuneet hoidot tai niiden määrä voisi esim. 2 kertaa/v reaalisoida.

Ihana henkilökunta

★★★★★
5 5 1
Hohdon aikuiset ovat omistautuneita työlleen, innokkaita keksimään uusia juttuja ja ennen kaikkea ottaneet lapset lämpimästi vastaan. Aamuisin on aina lämmin syli vastassa ja iltapäivällä kuulee yksityiskohtaiset tiedot päivän kulusta. Tyttäremme luottaa aikuisiin ja selvästi viihtyy päiväkodissa! Iso kiitos päiväkodin henkilökunnalle!

Tyytyväinen

★★★★☆
4 5 1
Olen tyytyväinen Pilke päiväkoti Hohtoon. Monipuolista ohjelmaa ja virikettä lapsille. Lasten ehdoilla toimimista. Osaava ja mukava henkilökunta. Englanninkielinen toiminta jäänyt hieman vähäiseksi.

Yhteistyössä

Pilke päiväkodit oy

Toimisto
Rajatorpantie 8 A
01600 Vantaa

Liity sähköpostilistallemme:

Olemme Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa!

© Copyright 2019 Pilke Päiväkodit