This post is available in: In English

Pilke musiikkipäiväkoti Kaniini

Musiikin riemua sekä iloa ja hassuttelua!

Ryhmät

Puput (1-2 v.)
puh. 045 351 9902

Kanit (3-6 v.) 
puh. 040 458 9256

Hinnat

Asiakasmaksu 319 €/kk. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7–17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Hae palvelusetelihoitopaikkaa Vantaan kaupungin verkkosivuilta ja täytä myös Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke Kaniini on musiikkipainotteinen päiväkoti Vantaalla

Päiväkoti Kaniinissa ilmapiiri on turvallinen, lämmin ja välitön. Pidämme tärkeänä lasten kiireetöntä kohtaamista, kuuntelua ja kokemusten huomiointia sekä syliä, läheisyyttä ja hyvää mieltä. Lapset osallistuvat toimintamme suunnitteluun yhdessä aikuisten kanssa. Pienen kokomme vuoksi meillä jokainen lapsi ja aikuinen tuntee toisensa ja pystymme huomioimaan lasten yksilölliset tarpeet hyvin. Kaniinissa jokaisella on mahdollisuus kehittyä omassa tahdissaan.

Eri ikäiset lapset toimivat päivän aikana niin oman kehitystasonsa mukaisissa ohjatuissa pienryhmissä kuin myös yhdessä kaiken ikäisten lasten kanssa mm. leikeissä ja ulkoiluissa. Tämä mahdollistaa paitsi mallioppimisen myös sisarusten kohtaamisenkin päivän aikana.

Toiminnassamme hyödynnämme lähiympäristön monia leikkipuistoja, kulttuuri- ja luontokohteita. Musiikki ja yhdessä musisointi ovat keskeinen osa arkeamme ja liittyvät kaikkeen toimintaamme. Soittamista, laulamista ja musiikkitietoutta opetellaan lisäksi kehitystason mukaisissa pienryhmissä. Musiikin lisäksi painotamme lasten mahdollisuutta pitkäkestoiseen leikkiin. Ilo ja hassuttelu kuuluvat olennaisesti päiviimme.

Painotus

Musiikki

Sijainti

Yhteystiedot

Sanna Slip

Päiväkodin johtaja

Sanna Slip

Puh. 050 919 4993
sanna.slip@pilkepaivakodit.fi

Kielotie 47
01350 VANTAA

Hae päiväkotipaikkaa

kaniinin piha
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteliä Vantaan kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8:30 Esiopetus alkaa
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

12:30 Esiopetus päättyy
13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!