Pilke musiikkipäiväkoti Nummenharju

This post is available in: In English

Pilke musiikkipäiväkoti Nummenharju

Musiikin taikaa, yhteistä aikaa!

Ryhmät

Sävelet (alle 3v.)
puh. 045 1128 123

Soinnut (2-5v.) 
puh. 045 1128 124

Sinfoniat (2-5v.) 
puh. 040 4589 639

Sonaatit (esiopetus) 
puh. 045 1128 125

Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7-17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Nummenharju on Tuusulan kunnan ostopalvelupäiväkoti. Hae päiväkotipaikkaa kunnan verkkosivuilta.

Pilke musiikkipäiväkoti Nummenharjussa musiikillisia kokemuksia ja elämyksiä päivittäin

Pilke musiikkipäiväkoti Nummenharju  perustettiin Tuusulaan, Nummenharjun asuntomessualueelle vuonna 2000. Olemme ostopalvelupäiväkoti, joten paikkoja haetaan Tuusulan kunnan kautta. Talossa toimii neljä pienryhmää; Sävelet, Soinnut, Sinfoniat ja Sonaatit. 

Meillä Nummenharjussa tavoitteena on tuottaa lapsille musiikillisia kokemuksia ja elämyksiä päivittäin ja sitä kautta vahvistaa suhdetta musiikkiin. Lapsilla on mahdollisuus ilmaista itseään päivittäin laulaen, soittaen, lorutellen, riimitellen, kuunnellen ja musiikin tahdissa liikkuen. Kannustamme lapsia käyttämään mielikuvitustaan tarjoamalla erilaisia keinoja ilmaisuun niin ohjatuilla hetkillä kuin arjen lomassa. Tärkeintä on musiikin tuoma ilo ja onnistumisen kokemukset.

Kokoonnumme kerran viikossa koko talon yhteisiin lauleloihin ja kerran kuussa suurempaan lauluhetkeen. 

Näiden lisäksi jokaisella ryhmällä on ohjattu musiikkihetki viikottain. Musiikkihetkillä opetellaan uusia lauluja ja leikkejä. Musiikkihetkien sisältö on suunniteltu monipuolisesti varhaiskasvatussuunnitelman oppimisen alueita, musiikin osa-alueita sekä lasten mielenkiinnon kohteita hyödyntäen.

Painotus

Musiikki

Sijainti

”Arvostan ja kunnioitan sitä, henkilökunta on, päivästä riippumatta, iloinen sekä huomioiva. Kiitän myös päiväkodin työntekijöitä sekä johtoa upeasta joustavuudesta. Vaikka jotkin asiat tulevat nopealla aikataululla, asioihin suhtaudutaan hyvin rauhallisesti ja ammattitaidolla.”

”Ihana päiväkoti ja ammattitaitoinen sekä mukava henkilökunta.”

”Tosi hyvin toimii hoito ja ihanaa joustavuutta, jos unohtaa eväät tai ei ehdi aamupalalle niin justiinsa:) . Kivasti saa aina vastauksia kysymyksiin ja vuorovaikutus toimii hyvin. Henkilökunta tekee työtä suurella sydämellä♡♡ Kiitos.”

– Vanhempien palautteita 2020

Yhteystiedot

Minna.Puusniekka

Päiväkodin johtaja Minna Puusniekka
Puh. 040 905 3002
minna.puusniekka@pilkepaivakodit.fi

nummenharju@pilkepaivakodit.fi

Naavankierto 2
04300 Tuusula

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Toivomme lounasruoan toimittajiltamme lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!