Pilke musiikkipäiväkoti Sinikello

This post is available in: In English

Pilke musiikkipäiväkoti Sinikello

”Sydämen ja sävelen Sinikello – meillä kuplii ilo, nauru ja yhdessä tekemisen meininki.”

Ryhmät

Päiväkodin puh. 040 747 7808

Kissantassut (alle 3v.)

Vuokot (3–4v.)

Orvokit (4–5v.)

Esikot (5–6-v. ja eskari)

Hinnat

Asiakasmaksu on korkeimmillaan 315 €/kk. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7–17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Päiväkotiin voi hakea palvelusetelihoitopaikkaa Turun kaupungin verkkosivuilta.

Päiväkotiin voi myös hakea yksityisenhoidontuella, täytä silloin Pilkkeen hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke-päiväkoti Sinikellolla on pitkät perinteet musiikkikasvatuksesta

Pilke Sinikello on musiikkipainotteinen päiväkoti, joka on toiminut Turussa jo vuodesta 1963. Pilke Sinikello sijaitsee aivan Turun keskustan tuntumassa lähellä linja-autoasemaa. Meille tuleekin lapsia myös Turun lähikunnista. Sinikellon päiväkodin kukkasille eli Vuokoille, Kissantassuille, Orvokeille ja Esikoille luodaan turvallinen ja ravinnerikas kasvuympäristö, joka on perustana kestävälle kasvulle ja kukoistukselle. Jos juuret on tiukasti maassa, ei pieni tuuli pääse tulevaisuudessakaan heilauttamaan.

Jokainen lapsi saa toteuttaa itseään musiikillisin keinoin

Kasvatustyö tapahtuu tavoitteellisesti ja kaikkia kasvatuksen osa-alueita huomioiden. Päiväkotimme toiminnassa korostuu vahvasti musiikki. Meillä jokainen lapsi saa toteuttaa itseään musiikillisin keinoin lahjakkuudesta riippumatta. Yhteisiä toimintamuotoja päiväkodissamme ovat ammattilaisten vetämät muskarit kaikille lapsille ja tanssitunnit noin 3-vuotiaasta ylöspäin sekä päiväkodin henkilökunnan suunnittelemat yhteiset laulu-, leikki- ja liikuntahetket. Esikoululaisilla on mahdollisuus saada soitinvalmennusta kanteleella tai nokkahuilulla. Tarjolla on myös pianotunteja päiväkotipäivän aikana.

Päiväkodin vanhempainyhdistyksellä on oma blogi, jota pääsee lukemaan täältä.

Katso Pilkkeen kaikki kymmenen yksityistä päiväkotia Turusta.

Painotus

Musiikki

Sijainti

Millaista on musiikkipainoitteinen varhaiskasvatus? Miten musiikki näkyy, kuuluu ja tuntuu parhaimmillaan päiväkodin arjessa?

Sinikellossa tämä tiedetään, sillä taustalla on varhaiskasvattajien aito kiinnostus ja halu käyttää musiikkia monipuolisesti päiväkodin arjessa. Lue täältä Sinikellon päiväkodin johtaja Maiju Oksasen haastattelu: Musiikki on soinut Sinikellossa jo vuosikymmeniä.

 

”Päiväkodissa on hyvä henki ja musiikkikasvatusta totetetaan kiitettävän kunnianhimoisesti. Positiivisuus huokuu vuorovaikutuksesta ja se on mielestämme kaikkein tärkeintä. Lapset otetaan huomioon yksilöinä ja vanhempien toiveet otetaan myös hyvin huomioon.”

”Ihana ja turvallinen päiväkoti minne on kiva viedä lapsi hoitoon ja missä on lämmin tunnelma ja hyvä yhteishenki. Lastenhoitajat ylivertaisia ja ystävällisiä, jotka jaksaa huolehtia ja pitää huolta lapsista tasapuolisesti.”

– Vanhempien palautteita 2020

Yhteystiedot

Maiju Oksanen - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja Maiju Oksanen
Puh. 040 455 7484
maiju.oksanen@pilkepaivakodit.fi

Päiväkodin puh. 040 747 7808

Tuureporinkatu 5 E 80
20100 Turku

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Pikkukarhu_varhaiskasvattaja
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae päiväkotipaikkaa Turun kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Edellytämme lounasruoan toimittajiltamme luomu- tai lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!