This post is available in: English

Pilke Välskäri

Parasta oppia pienelle!

Ryhmät

Hillat
puh. 044 3500941

Mansikat
puh. 040 4577103

Mustikat 
puh. 040 4577104

Herukat
puh. 050 3316747

Eskarit
puh. 040 3558042

Hinnat

Asiakasmaksu on korkeimmillaan 315 €/kk. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7–17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Päiväkotiin voi hakea palvelusetelihoitopaikkaa Turun kaupungin sivuilta.

Päiväkotiin voi myös hakea yksityisenhoidontuella, täytä silloin Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke Välskäri sijatisee Turun Koivulassa rauhallisella alueella

Päiväkoti Välskäri avasi ovensa elokuussa 2010 Skanssin kulmilla Koivulassa. Tarjoamme laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta lämminhenkisessä päiväkodissa, jossa on 75 päiväkotipaikkaa. Välskäri sijaitsee rauhallisella asuinalueella omppupuiden katveessa ja tarjoaa hyviä liikunta- ja metsäretkimahdollisuuksia lähiympäristöön. Päiväkodissa järjestetäänkin Metsämörri-toimintaa ja metsäretkiä tehdään viikoittain.

Välskärissä toteutetaan projektityöskentelyä, jossa suunnittelemme ja arvioimme toimintaamme yhdessä lasten ja vanhempien kanssa. Toimintamme lähtökohtana ovat lasten mielenkiinnon kohteet, heidän omat ideansa, vahvuutensa ja oivalluksensa, avointa syliä unohtamatta sekä myös vanhempien toiveet ja näkemykset otamme huomioon.

Sijainti

Yhteystiedot

opettaja_pollo

Päiväkodin johtaja

Laura Hellsten

p. 044 757 7551
laura.hellsten@pilkepaivakodit.fi

Välskärinkatu 15
20740 Turku

Hae päiväkotipaikkaa

paivakodit_kaupungeittain
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae päivähoitpaikkaa Turun kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Aamu- ja välipalan valmistuksesta huolehtii päiväkodin huoltaja. Pilkkeellä on käytössä ravintoterapeutin tekemä terveellinen aamu- ja välipalalista, joka vastaa uutta varhaiskasvatuksen ruokailusuositusta. Listalla on monipuolinen kattaus kotimaisia marjoja, juureksia ja vihanneksia sekä täysjyväviljatuotteita. Listalta on poistettu sokerikyllästetyt jugurtit ja rahkat sekä makkarat. Lisäaineiden määrää on myös vähennetty.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8:30 Esiopetus alkaa
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

12:30 Esiopetus päättyy
13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!