This post is available in: In English

Pilke tiedepäiväkoti Kuukkeli

Oivalluksia ja elämyksiä!

Ryhmät

Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Hakeminen

Täytä Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen!

Aukioloajat

Ma-Su klo 6.00-22.00 välisenä aikana.

 

Päiväryhmät:

Ma-pe klo 6-18, klo 6-7 ja klo 17-18 etukäteen varattuna yksikköön. Perusteena on työ tai opiskelu varaukselle.

Vuororyhmät:

ma-pe klo 6-22

tai

ma-su klo 6-22

Vuorohoitoa käyttävät lapset vuorohoitoon myönnetyn palvelusetelin päätöksen mukaisesti.

Vuorohoidon tarpeesta toimitetaan kunnan palveluohjaukseen työnantajan todistus vuorotyöstä ennen palvelun tarpeen alkamista.

Pilke tiedepäiväkoti Kuukkeli aukeaa Rovaniemelle elokuussa 2020

Kuukkeli tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta ja esiopetusta 0-6-vuotiaille lapsille. Kuukkeli on tiedepainotteinen päiväkoti, jossa keskitytään lasten ajatuksista ja kiinnostuksesta nousseiden ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä. Lasten iästä riippuen se voi olla vaikka veden olomuotojen tarkastelua, aurinkokunnan tutkimista, sateenkaaren ihmettelyä tai kolmiulotteisten kappaleiden rakentelua. Alle kolmevuotiaiden tiedekasvatus perustuu aistien käyttämiseen, havaitsemiseen, ihmettelyyn, kyselemiseen, tarinoihin ja satuihin.

Tutkimusleikkitila pienille professoreille

Päiväkodin oppimisympäristöt on rakennettu siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkodissa on muun muassa erillinen tutkimusleikkitila, jossa pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla. Päiväkodin piha, lähiympäristö ja erilaiset retkikohteet toimivat myös hyvinä tutkimuspaikkoina. Lapset oppivat tiedepäiväkodissa leikin ja toiminnan kautta oivaltamaan, kokeilemaan ja saavat onnistumisen kokemuksia.

Monipuolista toimintaa varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti

Päiväkodin varhaiskasvattajat ovat läsnä ja lähellä lasta ja vanhempia. Meille on tärkeää, että lapset tulevat nähdyksi ja kuulluksi leikeissään ja oppimisen hetkissä. Toimintaamme kuuluvat myös muut päiväkodin monipuoliset aktiviteetit kuten lauluhetket, teatteriesitykset, askartelu- ja maalaustuokiot lepohetkiä unohtamatta.

Painotus

Tiede

Lue lisää tiedekasvatuksesta täältä.

Sijainti

Yhteystiedot

opettaja_pollo

Aluejohtaja

Sanna Paukkunen
Puh. 040 450 6304
sanna.paukkunen@pilkepaivakodit.fi

Gardininkuja,
96800 Rovaniemi

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Pikkukarhu_varhaiskasvattaja
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.