Pilke Sini-Emilia

This post is available in: In English

Pilke Sini-Emilia

Aitoa läsnäoloa ja toisten huomioimista!

Ryhmät

Vimpulat (1-3v.)
puh. 040 458 9180

Vampulat (3-6v.) 
puh. 050 321 5882

Hinnat

Asiakasmaksu 330 €/kk (alkaen 1.8.2019)

Aukioloajat

Ma–Pe klo 6:30-17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Sini-Emiliasta, täytä Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen

Pilke Sini-Emilia on pieni ja kodikas päiväkoti Korttionmäessä

Pilke päiväkoti Sini-Emilia sijaitsee Korttionmäessä, Riihimäellä ja tarjoaa 35 lapselle kodinomaista varhaiskasvatusta. Toimintaympäristö on suunniteltu lasten kanssa, joten se on muunneltava, värikäs, leikkiin ja tutkimiseen houkutteleva sekä ennen kaikkea lapsenomainen. Pyrimme asettamaan kaikki lasten toimintavälineet heidän saatavilleen ja kaikille löytyy varmasti mieluisaa tekemistä.

Leikille on aina aikaa

Sini-Emiliassa arjen pedagogiikka on läsnä joka hetkessä. Se on yhdessä pysähtymistä ja asioiden ihmettelyä; herneiden laskemista salaatin seasta, väreillä leikittelyä maalatessa ja laululeikkien siivellä esim. hyvien käytöstapojen opettelua. Siispä arvostamme jokaista kiireetöntä hetkeä, jonka saamme viettää keskustellen, leikkien ja höpsötellen; maailmaa yhdessä tutkien. Pyrimme luomaan lapsille kodinomaisen ja turvallisen ympäristön, jossa syli on aina tarjolla ja leikille on aikaa. Jokainen lapsi kasvaa omaa tahtiaan ja jokaikisessä on jotain hyvää ja ominaislaatuista. Kannustamme lapsia yrittämään parhaansa sekä ymmärtämään ihmisten moninaisuutta. 

Vahvuuksien huomioimista

Toiminnassamme korostuu lasten tarpeiden ja oikeuksien kuunteleminen sekä kunnioittaminen. Yhteistyössä vanhempien kanssa pohdimme kuinka saamme lapsessa piilevän potentiaalin ja vahvuuden esiin hänen mielenkiinnonkohteensa huomioiden. Näin lapsi oppii valjastamaan vahvuutensa voimavarakseen. Hänestä kasvaa hiljalleen itsenäinen toimija, joka luottaa taitoihinsa ja uskaltaa unelmoida. Henkilökunnallemme paras asiakaspalaute on ilolla hoitoon saapuva lapsi – siitä tiedämme tekevämme laadukasta ja tärkeää työtä! 

Suomen paras päiväkoti 2018

Pilke Sini-Emilia valittiin vuonna 2018 Suomen parhaaksi päiväkodiksi alle 50 paikkaisissa yksiköissä suositteluindeksillä 95. Tutkimuksen totetutti Suomen Paras Päiväkoti. Jos kiinnostuit Sini-Emiliasta hoitopaikkana, täytä hakemus ja tule hyvissä ajoin tutustumaan. Hoitopaikkoja on rajoitetusti!

Sijainti

”Sini-Emilian toiminta on kerrassaan mahtavaa. Hoitajat ovat empaattisia, silti johdonmukaisia. He tuovat valtavan suuren lisäarvon tasapainottaessaan kiireistä perhearkea. Lapset ovat onnellisia hoidossa ja hoitajien kanssa ovat saaneet lisää tärkeitä henkilökohtaisia sidosryhmiä. Mahtavaa väkeä teillä on töissä, pitäkää näistä leideistä kiinni. Iso kiitos lapsemme monipuolisen kehityksen tukemisessa. Paras päiväkoti tähän mennessä ja olemme kolmen lapsen kanssa nähneet 3 eri kaupungin toteutuksia. ”

”Hieno työyhteisö, hoitajat tuntuvat viihtyvän. Hyvä johto. Lastamme hoidetaan todella hyvin.”

”Olen maailman onnellisin siitä, että jokainen lapsistani on saanut kasvaa ja kehittyä juuri Sini-Emiliassa ❤”

”Perheemme on ollut onnekas, poikamme ovat saaneet paikan ihanassa Sini-Emiliassa. Hoito on luottamuksellista, lasten tarpeet huomioivaa ja kohtaamiset aitoja. ”

”Haikein mielin luovumme keväällä ihanasta päiväkodista matkan jatkuessa esikouluun. On ollut hyvä kasvaa turvallisessa, pienessä yksikössä, jossa lapsi huomioidaan ja hyväksytään juuri sellaisena kuin on! ”

”Olemme olleet todella tyytyväisiä Sini-Emilian päiväkotiin ja suositelleet päiväkotia lämpimästi myös tuttavillemme. Päiväkodin henkilökunta ottaa ihanasti huomioon lapset yksilöinä ja kuuntelevat lasten toiveita, murheita ja tärkeitä asioita ollen aidosti läsnä. Myös meidät vanhemmat otetaan hienosti vastaan ja pidetään ajan tasalla päiväkodin toiminnasta sekä päivien kulusta.”

– Vanhempien palautteita 2020

Yhteystiedot

Emöke Bardi-Jankujne - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja

Emöke Bardi-Jankujne

Puh. 050 355 3359
emoke.bardi-jankujne@pilkepaivakodit.fi

Päiväkodin puh. 050 321 5882

Korttiontie 23
11130 Riihimäki

Hae päiväkotipaikkaa

Sini-Emilia_Riihimäki
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Edellytämme lounasruoan toimittajiltamme luomu- tai lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!