This post is available in: In English

Pilke Sini-Emilia

Aitoa läsnäoloa ja toisten huomioimista!

Ryhmät

Vimpulat (1-3v.)
puh. 040 458 9180

Vampulat (3-6v.) 
puh. 050 321 5882

Hinnat

Asiakasmaksu 330 €/kk (alkaen 1.8.2019)

Aukioloajat

Ma–Pe klo 6:30-17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Sini-Emiliasta, täytä Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen

Pilke Sini-Emilia on pieni päiväkoti Korttionmäessä, joka tarjoaa kodinomaista varhaiskasvatusta

Pilke päiväkoti Sini-Emilia sijaitsee Korttionmäessä, Riihimäellä ja tarjoaa 35 lapselle kodinomaista varhaiskasvatusta. Toimintaympäristö on suunniteltu lasten kanssa, joten se on muunneltava, värikäs, leikkiin ja tutkimiseen houkutteleva sekä ennen kaikkea lapsenomainen. Pyrimme asettamaan kaikki lasten toimintavälineet heidän saatavilleen ja kaikille löytyy varmasti mieluisaa tekemistä.

Sini-Emiliassa arjen pedagogiikka on läsnä joka hetkessä. Se on yhdessä pysähtymistä ja asioiden ihmettelyä; herneiden laskemista salaatin seasta, väreillä leikittelyä maalatessa ja laululeikkien siivellä esim. hyvien käytöstapojen opettelua. Siispä arvostamme jokaista kiireetöntä hetkeä, jonka saamme viettää keskustellen, leikkien ja höpsötellen; maailmaa yhdessä tutkien. Pyrimme luomaan lapsille kodinomaisen ja turvallisen ympäristön, jossa syli on aina tarjolla ja leikille on aikaa. Jokainen lapsi kasvaa omaa tahtiaan ja jokaikisessä on jotain hyvää ja ominaislaatuista. Kannustamme lapsia yrittämään parhaansa sekä ymmärtämään ihmisten moninaisuutta. 

Toiminnassamme korostuu lasten tarpeiden ja oikeuksien kuunteleminen sekä kunnioittaminen. Yhteistyössä vanhempien kanssa pohdimme kuinka saamme lapsessa piilevän potentiaalin ja vahvuuden esiin hänen mielenkiinnonkohteensa huomioiden. Näin lapsi oppii valjastamaan vahvuutensa voimavarakseen. Hänestä kasvaa hiljalleen itsenäinen toimija, joka luottaa taitoihinsa ja uskaltaa unelmoida! Henkilökunnallemme paras asiakaspalaute on ilolla hoitoon saapuva lapsi – siitä tiedämme tekevämme laadukasta ja tärkeää työtä! 

Pilke Sini-Emilia valittiin Suomen parhaaksi päiväkodiksi alle 50 paikkaisissa yksiköissä suositteluindeksillä 95. Tutkimuksen totetutti Suomen Paras Päiväkoti. Jos kiinnostuit Sini-Emiliasta hoitopaikkana, täytä hakemus ja tule hyvissä ajoin tutustumaan. Hoitopaikkoja on rajoitetusti!

Sijainti

Yhteystiedot

Emöke Bardi-Jankujne - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja

Emöke Bardi-Jankujne

Puh. 050 355 3359
emoke.bardi-jankujne@pilkepaivakodit.fi

Päiväkodin puh. 050 321 5882

Korttiontie 23
11130 Riihimäki

Hae päiväkotipaikkaa

Sini-Emilia_Riihimäki
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!