Pilke Poutapilvi

This post is available in: In English

Pilke Poutapilvi

Syliä, oppimista ja sopivasti haasteita!

Ryhmät

Peukaloiset (alle 3v.) 
puh. 041 466 6430

Maahiset (2-5v.)
puh. 050 432 5311

Menninkäiset (2-5v.)
puh. 050 361 7803

Hinnat

Asiakasmaksu 330€/kk

Aukioloajat

Ma–Pe klo 6:30–17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Pilke Poutapilvestä, täytä Pilkkeen hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke Poutapilvi sijaitsee Räätykänmäessä luonnon läheisyydessä

Pilke Poutapilvi on kodikas ja viihtyisä yksityinen päiväkoti Riihimäen Räätykänmäessä. Päiväkodin takapihalta aukeava metsä tarjoaa hyvät mahdollisuudet leikkiin, retkeilyyn ja luontoon tutustumiseen ympäri vuoden.

Poutapilvessä tarjotaan kiireetöntä ja mielekästä puuhailua jokaiselle lapselle leikkien ja sylin kera. Tahdomme antaa jokaiselle lapselle hyvät eväät tulevaisuutta varten, vahvistamalla itsetuntoa, suvaitsevuutta ja rohkeutta luottaa omiin kykyihin ja ideoihin.

Toimimme mielellämme pienryhmissä, jolloin kasvattajalla on mahdollisuus paremmin keskittyä yksilöllisesti jokaiseen lapseen ja ottaa kunkin mielenkiinnon kohteet huomioon. Arvostamme myös vanhempien kanssa tehtävää yhteistyötä ja yhdessä tarjoamme Parasta Pienelle!

 

”Kiitos päiväkodin henkilökunnalle, päiväkodissa on kodinomainen tunnelma ja parasta on kun kaikki hoitajat tuntevat lapset ryhmästä riippumatta. Paras palautehan tulee siitä kun lapsi tulee mielellään päiväkotiin :)”

” Todella ammattitaitoinen, lämmin, huolehtiva ja ihana henkilökunta. Lapseni menee päiväkotiin enemmän kuin mielellään, ja viihtyy todella hyvin. Lapseni tarpeita huomioidaan ja henkilökunta on aina iloinen. Ihan mahtava paikka. Niin tyytyväinen olen kyllä siitä että lapsemme on joka päivä hyvässä hoidossa ja voin luottaa siihen että hän turvassa ja kokee olonsa turvalliseksi siellä. ”

– Vanhempien palautteita 2020

Sijainti

Yhteystiedot

opettaja_pollo

Päiväkodin johtaja

Tarja Honkaharju

Puh. 045 881 8945
tarja.honkaharju@pilkepaivakodit.fi

Koppelintie 40
11710 Riihimäki

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Pikkukarhu_varhaiskasvattaja
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Edellytämme lounasruoan toimittajiltamme luomu- tai lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!