This post is available in: In English

Pilke Poutapilvi

Syliä, oppimista ja sopivasti haasteita!

Ryhmät

Peukaloiset (alle 3v.) 
puh. 041 466 6430

Maahiset (2-3 v.)
puh. 050 432 5311

Menninkäiset (3-5v.)
puh. 050 361 7803

Hinnat

Asiakasmaksu 330€/kk

Aukioloajat

Ma–Pe klo 6:30–17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Pilke Poutapilvestä, täytä Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke Poutapilvi sijaitsee Räätykänmäessä luonnon läheisyydessä

Pilke Poutapilvi on kodikas ja viihtyisä yksityinen päiväkoti Riihimäen Räätykänmäessä. Päiväkodin takapihalta aukeava metsä tarjoaa hyvät mahdollisuudet leikkiin, retkeilyyn ja luontoon tutustumiseen ympäri vuoden.

Poutapilvessä tarjotaan kiireetöntä ja mielekästä puuhailua jokaiselle lapselle leikkien ja sylin kera. Tahdomme antaa jokaiselle lapselle hyvät eväät tulevaisuutta varten, vahvistamalla itsetuntoa, suvaitsevuutta ja rohkeutta luottaa omiin kykyihin ja ideoihin.

Toimimme mielellämme pienryhmissä, jolloin kasvattajalla on mahdollisuus paremmin keskittyä yksilöllisesti jokaiseen lapseen ja ottaa kunkin mielenkiinnon kohteet huomioon. Arvostamme myös vanhempien kanssa tehtävää yhteistyötä ja yhdessä tarjoamme Parasta Pienelle!

Sijainti

Yhteystiedot

opettaja_pollo

Vs. päiväkodin johtaja

Jenna Valander

Puh. 045 881 8945
varajohtaja.poutapilvi@pilkepaivakodit.fi

Koppelintie 40
11710 Riihimäki

Hae päiväkotipaikkaa

paivakodit_kaupungeittain
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Aamu- ja välipalan valmistuksesta huolehtii päiväkodin huoltaja. Pilkkeellä on käytössä ravintoterapeutin tekemä terveellinen aamu- ja välipalalista, joka vastaa uutta varhaiskasvatuksen ruokailusuositusta. Listalla on monipuolinen kattaus kotimaisia marjoja, juureksia ja vihanneksia sekä täysjyväviljatuotteita. Listalta on poistettu sokerikyllästetyt jugurtit ja rahkat sekä makkarat. Lisäaineiden määrää on myös vähennetty.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8:30 Esiopetus alkaa
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

12:30 Esiopetus päättyy
13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!