https://www.pilkepaivakodit.fi/wp-content/uploads/2018/12/Luonto-Parallax-kuvien-pohja-tahtiniitty.jpg

Pilke luontopäiväkoti Taikaniitty

Myönteistä asennetta luontoon sekä kestävään elämäntapaan!

Pilke luontopäiväkoti Taikaniitty

Yhteystiedot

Päiväkodin johtaja Elina Salmela
Puh. 040 710 7795
elina.salmela@pilkepaivakodit.fi

 

Vesalantie 10
84100 Ylivieska

Ota yhteyttä!

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Viesti

Pilke luontopäiväkoti Taikaniitty

Luonnossa kotonaan -päiväkoti Taikaniitty on luontopainotteinen 21-paikkainen päiväkoti Ylivieskan Pyörreperällä. Hoitoa tarjotaan 1-5-vuotiaille lapsille. Taikaniityssä tarjotaan lapselle turvallinen ja lapsilähtöinen kasvatus kodinomaisessa ja monipuolisessa ympäristössä, jossa lapsen on mahdollista oppia kaikin aistein, vuorovaikutuksessa aikuisen kanssa; ihmetellen, tutkien ja havaintoja tehden.

 

Luonnossa kotonaan-toimintaan kuuluu kiireettömyys, luontoretket kolme kertaa viikossa ja leikki luonnossa ilman leikkivälineitä. Ulkoilemme useita tunteja päivittäin ja olemmekin siirtäneet paljon opetuksellisia toimintoja pihalle ja metsään. Omalla pihalla lasten on mahdollisuus osallistua leikin rakentamiseen ja suunnitteluun. Meillä on pieni kasvitarha ja valmistamme itse multaa pihan kasveille keittiöjätteistä. Lastenhoitajilla on taskussaan ympäristökasvattajan opintoja ja he tarjoavatkin lapsille elämyksiä ulkoruokailulla sekä päiväunilla pihan laavulla tai riippumatoissa metsässä.

 

Taikaniityllä on Metsämörrin laatutunnus sekä Makuaakkoset-diplomit. Lue lisää Makuaakkosista täältä.

Pienryhmätoiminta

Pienryhmätoiminnan ja luonnossa kotonaan toiminnan avulla voimme lisätä niin lasten keskinäistä kuin aikuisenkin kanssa tapahtuvaa vuorovaikutusta. Arjen pedagogiikka on tärkeä osa kiireetöntä päiväämme. Liikumme pienryhmittäin myös luonnossa ja meillä on lupa käyttää naapurissa olevaa asumatonta pihapiiriä luonnon havainnoinnin paikkana.

 

1-2 vuotiaat viettävät kiireetöntä arkielämää omassa pienryhmässään. Sylittely ja satuhetket ovat näille talon pienimmille vielä kovin tärkeitä, ja syli onkin aina saatavilla sitä tarvitsevalle.  Heille annetaan arjessa mahdollisuuksia itse tekemiseen ja omatoimisuuteen niin sisällä kuin ulkonakin. Kädentaidot ovat tärkeitä myös 1 ja 2-vuotiaille, ja heille annetaankin niitä aikuisen valvoessa vieressä. Ulkoilussa huomioimme omilla jaloilla kulkemisen mahdollisuuden ja harjoittelemme jo liikkumista maasto-olosuhteissa, niin omassa pienryhmässä kuin isompien mukanakin.

 

3-vuotiaiden arkirutiinit ovat jo hyvällä mallilla. Palapelejä kootaan innokkaasti ja käden taidot vahvistuvat monissa arkitoimissa. Nämä touhukkaat tapaukset harjoittelevat leikkiä myös pihalla ja osallistuvat innokkaina metsäretkiin. Heillä on jo kestävyyttä toisinaan osallistua matkaan kierrätyspisteelle. Hyvä päivä vaatii kuitenkin joskus vielä henkilökohtaista aikaa ja tilaa, jolloin aikuinen joustaa lapsen tarpeen huomioiden.

 

4 ja 5-vuotiaat näyttävät jo monessa mallia pienemmilleen, niin kauniissa pöytätavoissa kuin jätteiden lajittelussakin. Näillä taitureilla leikki on pitkäkestoisempaa, ja he osaavat jo itse keksiä leikkejä pihalla ja metsäretkillä. Heidän kanssaan metsäretkelle voidaan jäädä myös syömään ja nukkumaan riippumattopäikkärit. Pihalla rakentelemme jätemateriaaleista yhdessä leikkejä, joita lapset ideoivat. Metsästä, luonnosta tai kierrätyksestä löydetyt aarteet taipuvat näillä sankareilla mitä hienoimmiksi taideteoksiksi.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

RYHMÄT

Poutapilvet (4-5v.) 040 4570654
Kastepisarat (3-v.) 040 710 7794
Auringosäteet (1-2v.) 040 710 7795

HINNAT

Asiakasmaksu enimmillään 300 €/kk. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

HAKEMINEN

Taikaniitty on yksityinen palvelusetelipäiväkoti. Hae palveluseteliä Ylivieskan kaupungin verkkosivuilta ja päivähoitopaikkaa Pilke päiväkotien päivähoitohakemuksella.

AUKIOLOAJAT

Ma-Pe klo 7 - 17 (tarpeen mukaan)

Usein kysyttyä

Miten päiväkodit ovat auki kesällä?

 

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pitääkö päiväkodissa nukkua päiväunet?

 

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Miten toimii päiväkodin ja vanhempien välinen yhteydenpito?

 

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Mitä tarkoittaa kielikylpy?

 

Kielikylpy aloitetaan pääsääntöisesti 3-5-vuotiaana. Kielikylpy on tarkoitettu muuta kuin kielikylpykieltä äidinkielenään puhuville lapsille.

Lasten kielelliset valmiudet huomioiden lapset omaksuvat uuden kielen leikkien, laulujen, lorujen, teematyöskentelyn ja arkiaskareiden lomassa. Kielikylvyn kautta lapsi saa valmiudet muiden kielten opiskeluun.

Lapsi voi käyttää äidinkieltään, mutta häntä kannustetaan käyttämään kielikylpykieltä. Lapsen vanhemmilta ei edellytetä kielikylpykielen osaamista, heidän tehtävänään on edistää lapsen oman äidinkielen kehittymistä.

Mitä tarkoittaa kielirikasteinen varhaiskasvatus?

 

Kielirikasteinen varhaiskasvatus tunnettiin aiemmin nimellä kielisuihku. Kielirikasteisessa varhaiskasvatuksessa opitaan kieltä arjen toimintojen lisäksi erityisesti laulujen, leikkien, lorujen ja jokapäiväisten fraasien avulla. Kielirikasteisen varhaiskasvatuksen tavoitteena on kielen oppimisen tukeminen, lasten motivoiminen ja kielivalintojen monipuolistaminen.

Mitä tarkoittaa kaksikielinen varhaiskasvatus?

 

Kaksikielisissä päiväkodeissa vierasta kieltä käytetään mahdollisimman paljon. Kaksikielisen varhaiskasvatuksen tavoitteena on hyödyntää lasten varhaisen kielenoppimisen herkkyyskautta tarjoamalla lapsille tavanomaista monipuolisempaa kielikasvatusta. Lapsille tarjotaan tilaisuuksia omaksua kieliä ja käyttää niitä toiminnallisesti ja leikinomaisesti. Samalla luodaan pohjaa elinikäiselle kielten opiskelulle. Tavoitteena on, että toiminta monikielisessä ympäristössä herättää lasten kielellisen uteliaisuuden ja kokeilunhalun. Myös monenlaiset kulttuurit kohtaavat luontevasti tällä tavoin järjestetyssä varhaiskasvatuksessa.

Esimerkkipäivä -Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

 • 7:00Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
  8:00-8:30Aamupalan aika
  8:30-Esiopetus alkaa
  9:00–11:00Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona
  n. 11:15Lounas
  Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.
  12:30-Esiopetus päättyy
  13:00–15:00Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
  14:30Välipala
  17:00Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin huomiseen

Yhteistyössä

Pilke päiväkodit oy

Toimisto
Rajatorpantie 8 A
01600 Vantaa

Liity sähköpostilistallemme:

Olemme Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa!

© Copyright 2019 Pilke Päiväkodit