Pilke luontopäiväkoti Taikaniitty

Myönteistä asennetta luontoon sekä kestävään elämäntapaan!

Pilke luontopäiväkoti Taikaniitty

Yhteystiedot

Päiväkodin johtaja Elina Salmela
Puh. 040 710 7795
elina.salmela@pilkepaivakodit.fi

 

Vesalantie 10
84100 Ylivieska

Ota yhteyttä!

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Viesti

Pilke luontopäiväkoti Taikaniitty

Luonnossa kotonaan -päiväkoti Taikaniitty on luonto- ja ympäristöpainotteinen 21-paikkainen päiväkoti Ylivieskan Vesalantiellä. Hoitoa tarjotaan 1-5-vuotiaille lapsille. Taikaniityn tavoitteena on tarjota lapselle turvallinen ja lapsilähtöinen kasvatus kodinomaisessa ja monipuolisessa ympäristössä, jossa lapsen on mahdollista oppia kaikin aistein, vuorovaikutuksessa aikuisen kanssa; ihmetellen, tutkien ja havaintoja tehden.

Pienryhmätoiminta

1-vuotiaat harjoittelevat arkitoimia kuten syömistä, pukemista ja pottailun opettelua yhdessä aikuisen kanssa. Kädentaidot ovat tärkeitä myös 1-vuotiaille, ja heille annetaankin niitä aikuisen valvoessa vieressä.
Sylittely ja satuhetket ovat näille talon pienimmille vielä kovin tärkeitä, ja syli onkin aina saatavilla sitä tarvitsevalle. Kiireettömyys ja lapsilähtöisyys ovat tärkeässä osassa myös Taikaniityn arjessa.

2-3-vuotiaiden kanssa annetaan mahdollisuuksia itse tekemiseen ja omatoimisuuteen niin syömisessä, pukemisessa kuin muissakin arjen askareissa. 2-3-vuotiaat harjoittelevat kädentaitojaan palapelien, piirtämisen ja muiden hienomotoriikkaa kehittävien toimien avulla. Nämä touhukkaat tapaukset harjoittelevat jo leikkiä ja lelujen jakamista kaverin kanssa aikuisen opastuksella.

4-5-vuotiaiden arkirutiinit ovat jo hyvällä mallilla, ja nämä talon vanhimmat näyttävätkin mallia kaikista pienimmille. Näillä taitureilla leikki on pitkäkestoisempaa, ja siihen kannustetaan edelleen. Vanhimmat viihtyvät myös metsäretkillä, ja löytävätkin sieltä usein aarteita jotka taipuvat mitä hienoimmiksi taideteoksiksi. Isoimmat lapset näyttävät esimerkkiä myös kauniissa pöytätavoissa ja muissa arkirutiineissa.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

RYHMÄT

HINNAT

Asiakasmaksu enimmillään 300 €/kk. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

HAKEMINEN

Hae palveluseteliä Ylivieskan kaupungin verkkosivuilta.

AUKIOLOAJAT

Ma-Pe klo 7 - 17 (tarpeen mukaan)

Taikaniitty on yksityinen palvelusetelipäiväkoti. Hae palveluseteliä Ylivieskan kaupungin verkkosivuilta ja päivähoitopaikkaa Pilke päiväkotien päivähoitohakemuksella.

Usein kysyttyä

Miten päiväkodit ovat auki kesällä?

 

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pitääkö päiväkodissa nukkua päiväunet?

 

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Miten toimii päiväkodin ja vanhempien välinen yhteydenpito?

 

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Mitä tarkoittaa kielikylpy?

 

Kielikylpy aloitetaan pääsääntöisesti 3-5-vuotiaana. Kielikylpy on tarkoitettu muuta kuin kielikylpykieltä äidinkielenään puhuville lapsille.

Lasten kielelliset valmiudet huomioiden lapset omaksuvat uuden kielen leikkien, laulujen, lorujen, teematyöskentelyn ja arkiaskareiden lomassa. Kielikylvyn kautta lapsi saa valmiudet muiden kielten opiskeluun.

Lapsi voi käyttää äidinkieltään, mutta häntä kannustetaan käyttämään kielikylpykieltä. Lapsen vanhemmilta ei edellytetä kielikylpykielen osaamista, heidän tehtävänään on edistää lapsen oman äidinkielen kehittymistä.

Mitä tarkoittaa kielirikasteinen varhaiskasvatus?

 

Kielirikasteinen varhaiskasvatus tunnettiin aiemmin nimellä kielisuihku. Kielirikasteisessa varhaiskasvatuksessa opitaan kieltä arjen toimintojen lisäksi erityisesti laulujen, leikkien, lorujen ja jokapäiväisten fraasien avulla. Kielirikasteisen varhaiskasvatuksen tavoitteena on kielen oppimisen tukeminen, lasten motivoiminen ja kielivalintojen monipuolistaminen.

Mitä tarkoittaa kaksikielinen varhaiskasvatus?

 

Kaksikielisissä päiväkodeissa vierasta kieltä käytetään mahdollisimman paljon. Kaksikielisen varhaiskasvatuksen tavoitteena on hyödyntää lasten varhaisen kielenoppimisen herkkyyskautta tarjoamalla lapsille tavanomaista monipuolisempaa kielikasvatusta. Lapsille tarjotaan tilaisuuksia omaksua kieliä ja käyttää niitä toiminnallisesti ja leikinomaisesti. Samalla luodaan pohjaa elinikäiselle kielten opiskelulle. Tavoitteena on, että toiminta monikielisessä ympäristössä herättää lasten kielellisen uteliaisuuden ja kokeilunhalun. Myös monenlaiset kulttuurit kohtaavat luontevasti tällä tavoin järjestetyssä varhaiskasvatuksessa.

Esimerkkipäivä -Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

 • 7:00Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
  8:00-8:30Aamupalan aika
  8:30-Esiopetus alkaa
  9:00–11:00Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona
  n. 11:15Lounas
  Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.
  12:30-Esiopetus päättyy
  13:00–15:00Välipala
  14:30Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
  17:00Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin huomiseen

Yhteistyössä

Pilke päiväkodit oy

Toimisto
Rajatorpantie 8 A
01600 Vantaa

Liity sähköpostilistallemme:

Olemme Facebookissa ja Twitterissä!

© Copyright 2018 Pilke Päiväkodit