http://www.pilkepaivakodit.fi/wp-content/uploads/2016/02/nauru_parallax.jpg

Pilke luontopäiväkoti Taikametsä

Ulkoilmaelämää säällä kuin säällä!

Pilke luontopäiväkoti Taikametsä

Yhteystiedot

 

Päiväkodin johtaja Tuija Vilppola
Puh. 040 710 7785
tuija.vilppola@pilkepaivakodit.fi

 

Ouluntie 2
84100 Ylivieska

Ota yhteyttä!

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Viesti

Pilke luontopäiväkoti Taikametsä

Taikametsän luontopainotteisessa päiväkodissa on 21 hoitopaikkaa 1-5-vuotiaille lapsille. Ulkoilmaelämää vietetään joka päivä, säällä kuin säällä!

TIITIÄISET, 1-2-vuotiaat

Tiitiäiset harjoittelevat vielä arkirutiineja yhdessä aikuisen kanssa. Ruokailussa ja pukemisessa kannustetaan omatoimisuuteen, vaikka aikuisen apu onkin välillä tarpeen. Myös muiden lasten esimerkillä on suuri merkitys pienimmille Tiitiäisille. Kädentaidoissa panostetaan ikätasoon ja omatoimisuuteen, pienimmätkin saavat harjoitella kädentaitojaan aikuisen ohjauksessa. Ulkoiluun siirrytään pienryhmittäin, jotta siirtymätilanteet pysyvät rauhallisina ja kiireettöminä.

NAAVANUTUT, 3-4-vuotiaat

Naavanuttujen kädentaidot ovat jo hieman harjaantuneempia kuin Tiitiäisten, ja myös ruokailu onnistuu omin avuin. Naavanutut harjoittelevatkin oman vuoron odottamista ja ruuan hakemista keittiöltä. Näin Naavanutut näyttävät hyvää esimerkkiä viereisessä pöydässä ruokaileville pienemmille Tiitiäisille. Pukemista harjoitellaan, ja toisinaan vetoketjut ja ulkohousut aiheuttavat harmistumisia, joissa onneksi aikuiset ovat lähellä auttamassa. Myös Naavanutut käyvät päiväunilla, jotta iltapäivän leikkeihin saadaan uutta puhtia.

TAIKAPÄHKINÄT, 5-vuotiaat

Taikapähkinät osaavat jo mallikkaasti jonottaa ruokajonossa ja odottaa omaa vuoroaan. Taikapähkinät ruokailevat omassa huoneessaan ja käyvät päivälevolla pienempien nukkuessa. Pienten nukkuessa Taikapähkinöillä on aikaa hiljaiselle leikille, pelaamiseen ja kädentaidoille.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

RYHMÄT

TIITIÄISET 1-2v.
NAAVANUTUT 3-4v.
TAIKAPÄHKINÄT 5v.

HINNAT

Asiakasmaksu enimmillään 300 €/kk. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

HAKEMINEN

Hae palveluseteliä Ylivieskan kaupungin verkkosivuilta.

AUKIOLOAJAT

Ma-Pe klo 7 - 17 (tarpeen mukaan).

Taikametsä on yksityinen palvelusetelipäiväkoti. Hae palveluseteliä Ylivieskan kaupungin verkkosivuilta ja päivähoitopaikkaa Pilke päiväkotien päivähoitohakemuksella.

Usein kysyttyä

Miten päiväkodit ovat auki kesällä?

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pitääkö päiväkodissa nukkua päiväunet?

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Miten toimii päiväkodin ja vanhempien välinen yhteydenpito?

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Mitä tarkoittaa kielikylpy?

Kielikylpy aloitetaan pääsääntöisesti 3-5-vuotiaana. Kielikylpy on tarkoitettu muuta kuin kielikylpykieltä äidinkielenään puhuville lapsille.

Lasten kielelliset valmiudet huomioiden lapset omaksuvat uuden kielen leikkien, laulujen, lorujen, teematyöskentelyn ja arkiaskareiden lomassa. Kielikylvyn kautta lapsi saa valmiudet muiden kielten opiskeluun.

Lapsi voi käyttää äidinkieltään, mutta häntä kannustetaan käyttämään kielikylpykieltä. Lapsen vanhemmilta ei edellytetä kielikylpykielen osaamista, heidän tehtävänään on edistää lapsen oman äidinkielen kehittymistä.

Mitä tarkoittaa kielirikasteinen varhaiskasvatus?

Kielirikasteinen varhaiskasvatus tunnettiin aiemmin nimellä kielisuihku. Kielirikasteisessa varhaiskasvatuksessa opitaan kieltä arjen toimintojen lisäksi erityisesti laulujen, leikkien, lorujen ja jokapäiväisten fraasien avulla. Kielirikasteisen varhaiskasvatuksen tavoitteena on kielen oppimisen tukeminen, lasten motivoiminen ja kielivalintojen monipuolistaminen.

Mitä tarkoittaa ostopalvelupäivähoito?

Ostopalvelutoiminta tarkoittaa sitä, että kunta ostaa varhaiskasvatuspalvelun tuottamisen yksityiseltä palveluntuottajalta sovituksi ajaksi. Palveluntuottajat valitaan kilpailutuksella, jonka kunta järjestää tietyin väliajoin. Kunta tarjoaa varhaiskasvatukseen tarkoitetut tilat palveluntuottajan käyttöön ja valitsee lapset päivähoitohakemusten perusteella. Perheillä on kunnallinen päivähoitomaksu. Valittu palveluntuottaja palkkaa henkilökunnan ja järjestää varhaiskasvatuspalvelun kunnan kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti. Kunta valvoo palvelun toteutumista säännöllisesti.

Mitä tarkoittaa kaksikielinen varhaiskasvatus?

Kaksikielisissä päiväkodeissa vierasta kieltä käytetään mahdollisimman paljon. Kaksikielisen varhaiskasvatuksen tavoitteena on hyödyntää lasten varhaisen kielenoppimisen herkkyyskautta tarjoamalla lapsille tavanomaista monipuolisempaa kielikasvatusta. Lapsille tarjotaan tilaisuuksia omaksua kieliä ja käyttää niitä toiminnallisesti ja leikinomaisesti. Samalla luodaan pohjaa elinikäiselle kielten opiskelulle. Tavoitteena on, että toiminta monikielisessä ympäristössä herättää lasten kielellisen uteliaisuuden ja kokeilunhalun. Myös monenlaiset kulttuurit kohtaavat luontevasti tällä tavoin järjestetyssä varhaiskasvatuksessa.

Esimerkkipäivä -Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

 • 7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
  8:00-8:30 Aamupalan aika
  8:30- Esiopetus alkaa
  9:00–11:00 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona
  n. 11:15 Lounas
  Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.
  12:30- Esiopetus päättyy
  13:00–15:00 Välipala
  14:30 Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
  17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin huomiseen

Yhteistyössä

Pilke päiväkodit oy

Toimisto
Vapaalantie 2 B 25
01650 Vantaa

Liity sähköpostilistallemme:

Ota yhteyttä!

Olemme Facebookissa ja Twitterissä!

© Copyright 2016 Pilke Päiväkodit | Rekisteriseloste