This post is available in: English

Pilke musiikkipäiväkoti Helmitarha

Ystävyyttä, iloa ja paljon leikkejä!

Ryhmät

puh. 040 768 3638
puh. 040 458 9618

Hinnat

Asiakasmaksu 290 €/kk. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7-17

Hakeminen

Päiväkotiin voi hakea palvelusetelihoitopaikkaa Nurmijärven kunnan verkkosivuilta. Täytä myös Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

”Helmitarhassa iloinen heppu,  elämäneväillä täytetty reppu. Repussa lämpöä, naurua, iloa, leikkejä ainakin tuhat kiloa.”

Pilke musiikkipäiväkoti Helmitarha on kodinomainen päiväkoti Nurmijärven Kirkonkylässä. Helmitarha tarjoaa monipuolista ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta lämminhenkisessä päiväkodissa, jossa lapset saavat kokea elämän iloa ja rakkautta turvallisessa ympäristössä. Päiväkodissa tarjotaan myös espanjan kielirikasteista varhaiskasvatusta ja lapset pääsevät muun muassa harjoittelemaan arjesta tuttuja käsitteitä espanjaksi yhdessä laulaen ja leikkien. 

Musiikkipainotteisen päiväkodin tavoitteena on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä oppimisen ja onnistumisen kokemuksia. Musiikkikasvatuksen rakennuspalikoina toimivat laulut, laululeikit, lorut, soittaminen, liikunta ja musiikin kuuntelu. Tavoitteena on myös antaa virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen. Helmitarhassa ymmärretään leikin tärkeys lapsen oppimisessa ja kehityksessä, mikä on samassa linjassa valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman kanssa. Päiväkodin toimintaa suunnitellaan lapsen näkökulma huomioon ottaen ja pidämme tärkeänä lapsen kuuntelua ja osallistamista. Kunnioitamme hyviä tapoja sekä lapsen yksilöllisyyttä ja ainutlaatuisuutta.

Päiväkodin lähiympäristö tarjoaa ihanteelliset puitteet luonnon tutkimiselle, retkeilylle ja monipuoliselle liikkumiselle kaikkina vuodenaikoina. Läheltä löytyvät mm. Lukkarin koulun kenttä, urheilupuisto, kirjasto, leikkipuisto ja Ahjola, jonka salissa voimme harrastaa sisäliikuntaa. Helmitarhassa työskentelee koulutettu henkilökunta, joka intohimoisesti haluaa tarjota laadukasta hoitoa ja kasvatusta lapsille. Perheiden arvoja kunnioitetaan ja heidän kanssaan tehdään yhteistyötä lasten parhaaksi.

Painotus

Musiikki

Sijainti

Yhteystiedot

Andrea Helmitarha

Päiväkodin johtaja

Andrea Vanhanen

Puh. 050 359 6815
andrea.vanhanen@pilkepaivakodit.fi

helmi@pilkepaivakodit.fi

Punamullantie 12
01900 NURMIJÄRVI

Hae päiväkotipaikkaa

paivakodit_kaupungeittain
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteleitä Nurmijärven kunnan sivuilta

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Aamu- ja välipalan valmistuksesta huolehtii päiväkodin huoltaja. Pilkkeellä on käytössä ravintoterapeutin tekemä terveellinen aamu- ja välipalalista, joka vastaa uutta varhaiskasvatuksen ruokailusuositusta. Listalla on monipuolinen kattaus kotimaisia marjoja, juureksia ja vihanneksia sekä täysjyväviljatuotteita. Listalta on poistettu sokerikyllästetyt jugurtit ja rahkat sekä makkarat. Lisäaineiden määrää on myös vähennetty.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8:30 Esiopetus alkaa
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

12:30 Esiopetus päättyy
13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!