This post is available in: In English

Pilke musiikkipäiväkoti Helmitarha

Ystävyyttä, iloa ja paljon leikkejä!

Ryhmät

puh. 040 768 3638
puh. 040 458 9618

Hinnat

Asiakasmaksu korkeimmillaan 288 €/kk. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7-17

Hakeminen

Päiväkotiin voi hakea palvelusetelihoitopaikkaa Nurmijärven kunnan verkkosivuilta. Täytä myös Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pieni, musiikkipainotteinen päiväkoti, jossa voi oppia myös espanjaa

Pilke musiikkipäiväkoti Helmitarha on kodinomainen päiväkoti Nurmijärven Kirkonkylässä. Helmitarha tarjoaa monipuolista ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta lämminhenkisessä päiväkodissa, jossa lapset saavat kokea elämän iloa ja rakkautta turvallisessa ympäristössä. Päiväkodissa tarjotaan myös espanjan kielirikasteista varhaiskasvatusta ja lapset pääsevät muun muassa harjoittelemaan arjesta tuttuja käsitteitä espanjaksi yhdessä laulaen ja leikkien. 

Laulamista, soittamista ja loruilua

Musiikkipainotteisen päiväkodin tavoitteena on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä oppimisen ja onnistumisen kokemuksia. Musiikkikasvatuksen rakennuspalikoina toimivat laulut, laululeikit, lorut, soittaminen, liikunta ja musiikin kuuntelu. Tavoitteena on myös antaa virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen. Helmitarhassa ymmärretään leikin tärkeys lapsen oppimisessa ja kehityksessä, mikä on samassa linjassa valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman kanssa. Päiväkodin toimintaa suunnitellaan lapsen näkökulma huomioon ottaen ja pidämme tärkeänä lapsen kuuntelua ja osallistamista. Kunnioitamme hyviä tapoja sekä lapsen yksilöllisyyttä ja ainutlaatuisuutta.

Lämmin yhteistyö perheiden kanssa

Päiväkodin lähiympäristö tarjoaa ihanteelliset puitteet luonnon tutkimiselle, retkeilylle ja monipuoliselle liikkumiselle kaikkina vuodenaikoina. Läheltä löytyvät mm. Lukkarin koulun kenttä, urheilupuisto, kirjasto, leikkipuisto ja Ahjola, jonka salissa voimme harrastaa sisäliikuntaa. Helmitarhassa työskentelee koulutettu henkilökunta, joka intohimoisesti haluaa tarjota laadukasta hoitoa ja kasvatusta lapsille. Perheiden arvoja kunnioitetaan ja heidän kanssaan tehdään yhteistyötä lasten parhaaksi.

”Helmitarhassa iloinen heppu,  elämäneväillä täytetty reppu. Repussa lämpöä, naurua, iloa, leikkejä ainakin tuhat kiloa.”

Painotus

Musiikki

Sijainti

”Ihana päiväkoti, jossa otetaan lapset aina hymyllä vastaan. Ihanaa kun panostatte oikeasti musiikkiin. Kiitos kasvattajille, Tuulalle ja Andrealle näistä vuosista. ❤Lapseni on kasvanut ja oppinut paljon Helmitarhassa olon aikana <3” – Vanhemman palaute 2020

Yhteystiedot

Andrea Vanhanen - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja

Andrea Vanhanen

Puh. 050 359 6815
andrea.vanhanen@pilkepaivakodit.fi

helmi@pilkepaivakodit.fi

Punamullantie 12
01900 NURMIJÄRVI

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Pikkukarhu_varhaiskasvattaja
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteleitä Nurmijärven kunnan sivuilta

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Edellytämme lounasruoan toimittajiltamme luomu- tai lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!