This post is available in: English

Pilke Koljola

Luovaa, innostavaa toimintaa!

Ryhmät

Nasut (alle 3v)
puh. 040 410 8312

Puhit (3-4v.)
puh. 040 905 2913

Tikrut (4-6v.)
puh. 040 905 2914

Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 6.15 – 17.15

Hakeminen

Pilke Koljola on Nousiaisten kunnan ostopalvelupäiväkoti. Hae päiväkotipaikkaa kunnan verkkosivuilta.

Pilke Koljola sijaitsee vanhassa kulttuurismaisemassa Nousiaisissa

Pilke Koljola sijaitsee Nousiaisissa vanhassa kulttuurimaisemassa peltojen keskellä. Hyödynnämme aktiivisesti lähiympäristön mahdollisuuksia osana lasten oppimisympäristöä ja vahvistamme samalla hänen kokemustaan osallisuudesta oman kotiseudun kulttuuriin.

Toteutamme varhaiskasvatusta monipuolisin menetelmin keskiössä lapsen laaja-alainen osaaminen. Korostamme leikkiä lapselle tyypillisenä tapana oppia ja motivoitua oppimisesta. Lapsi saa ilmaista itseään monimuotoisin tavoin, sekä tutkia rauhassa ympäröivän maailman ilmiöitä. Pienryhmissä toimien aikuinen on lapsen saatavilla ja tukija erilaisissa oppimistilanteissa.

Tavoitteenamme on aloittaa lapsen rinnalla oppimisenpolku tasapainoiseksi, toimintakykyiseksi, luovaksi ja vastuulliseksi aikuiseksi.

Sijainti

Yhteystiedot

opettaja_pollo

Päiväkodin johtaja

Emmi Ordning

Puh. 040 451 604
emmi.ordning@pilkepaivakodit.fi

koljola@pilkepaivakodit.fi

Vahdontie 26
21270 NOUSIAINEN

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Aamu- ja välipalan valmistuksesta huolehtii päiväkodin huoltaja. Pilkkeellä on käytössä ravintoterapeutin tekemä terveellinen aamu- ja välipalalista, joka vastaa uutta varhaiskasvatuksen ruokailusuositusta. Listalla on monipuolinen kattaus kotimaisia marjoja, juureksia ja vihanneksia sekä täysjyväviljatuotteita. Listalta on poistettu sokerikyllästetyt jugurtit ja rahkat sekä makkarat. Lisäaineiden määrää on myös vähennetty.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8:30 Esiopetus alkaa
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

12:30 Esiopetus päättyy
13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!