This post is available in: In English

Pilke Koljola

Luovaa, innostavaa toimintaa!

Ryhmät

Nasut (alle 3v)
puh. 040 410 8312

Puhit (3-6v.)
puh. 040 905 2913

Tikrut (3-6v.)
puh. 040 905 2914

Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 6:00-17:00

Hakeminen

Pilke Koljola on Nousiaisten kunnan ostopalvelupäiväkoti. Hae päiväkotipaikkaa kunnan verkkosivuilta.

Pilke Koljola sijaitsee vanhassa kulttuurismaisemassa Nousiaisissa

Pilke Koljola sijaitsee Nousiaisissa vanhassa kulttuurimaisemassa peltojen keskellä. Hyödynnämme aktiivisesti lähiympäristön mahdollisuuksia osana lasten oppimisympäristöä ja vahvistamme samalla hänen kokemustaan osallisuudesta oman kotiseudun kulttuuriin.

Pienryhmätoimintaa, jossa lapset tulevat huomioiduksi

Toteutamme varhaiskasvatusta monipuolisin menetelmin keskiössä lapsen laaja-alainen osaaminen. Korostamme leikkiä lapselle tyypillisenä tapana oppia ja motivoitua oppimisesta. Lapsi saa ilmaista itseään monimuotoisin tavoin, sekä tutkia rauhassa ympäröivän maailman ilmiöitä. Pienryhmissä toimien aikuinen on lapsen saatavilla ja tukija erilaisissa oppimistilanteissa.

Tavoitteenamme on aloittaa lapsen rinnalla oppimisenpolku tasapainoiseksi, toimintakykyiseksi, luovaksi ja vastuulliseksi aikuiseksi.

”Ihana, iloinen ja motivoitunut henkilökunta! Pieni talo, joten kaikki lapset ja aikuiset tuttuja toisilleen. Mukavaa pienryhmätyöskentelyä lapset ja kehitys huomioon ottaen. Lapsen päivästä kerrotaan jo ennen kuin on ehditty kysymään.”

”Työntekijät ovat ammattitaitoisia ja päiväkodissa on havaittavissa iloinen ja huoltapitävä ilmapiiri.”

”Ihana henkilökunta, jolla on selvästi hyvä meininki työyhteisössä. Hommat toimii ja lapset viihtyvät, ei voisi parempaa päiväkotia kuvitella! ”

”Erityiskiitos päiväkodin johtajalle ja työlleen omistautuneille aikuisille.”

– Vanhempien palautteita 2020

Sijainti

Yhteystiedot

opettaja_pollo

Päiväkodin johtaja Minna Dahlgren
Puh. 040 451 7604
minna.dahlgren@pilkepaivakodit.fi

koljola@pilkepaivakodit.fi

Vahdontie 26
21270 NOUSIAINEN

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Edellytämme lounasruoan toimittajiltamme luomu- tai lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!