Pilke luontopäiväkoti Tähtiniitty

This post is available in: In English

Pilke luontopäiväkoti Tähtiniitty

Luontopainotteista varhaiskasvatusta ekologisessa hirsirakennuksessa!

Ryhmät

Silmut (alle 3v.) 
puh. 040 457 1393

Nuput (alle 3v.)
puh. 040 457 1392

Taimet (3-4v.)
p. 040 457 1391

Versot (4-5v.) 
puh. 040 457 1390

Kukinnot (5v. ja EO)
puh. 040 457 1389

Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 6 – 18 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Hae päiväkotipaikkaa Laukaan kunnan verkkosivuilta ja täytä myös Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke luontopäiväkoti Tähtiniitty sijaitsee hirsirakennuksessa Laukaan Kuhamäessä

Pilke luontopäiväkoti Tähtiniitty aukesi upeaan hirsirakennukseen Laukaan Kuhamäkeen elokuussa 2018. Tähtiniitty tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta lämminhenkisessä päiväkodissa, jossa on 100 päiväkotipaikkaa 0-6-vuotiaille lapsille ja siellä järjestetään myös esiopetusta.

Paljon ulkoilua säällä kuin säällä

Tähtiniitty on luontopainotteinen päiväkoti, jossa lapsi oppii myönteistä asennetta luontoon sekä kestävään elämäntapaan. Luontopäiväkodissa ulkoillaan paljon säästä riippumatta. Toiminnassa korostuvat erilaisten luonnonilmiöiden tutkiminen ja ihmettely ja säännöllinen retkeily. Leikki, yhdessä tekeminen ja lasten ajatusten kuuleminen ohjaavat toimintaa. Lapsen arjessa kokemat ja havainnoimat ilmiöt ovat oppimisen lähtökohtana. Kekseliäisyys, kierrätys ja luonnon omien antimien hyödyntäminen oppimisessa ja leikkivälineinä ovat tärkeä osa luontopäiväkodin arkea.

Monipuolista toimintaa varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti

Toimintaamme kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit kuten lauluhetket, retkeilyt, teatteriesitykset, askartelu- ja maalaustuokiot lepohetkiä unohtamatta. Arjen pedagogiikka on läsnä päiväkodin joka hetkessä. Se on yhdessä pysähtymistä ja asioiden ihmettelyä; herneiden laskemista salaatin seasta ja väreillä leikittelyä maalatessa. Arvostamme jokaista kiireetöntä hetkeä, jonka saamme viettää keskustellen, leikkien ja höpsötellen; maailmaa yhdessä tutkien.

Perhekahvila alueen lapsiperheille

Pilke Tähtiniityssä alkaa yhteistyössä Mannerheimin lastensuojeluliiton kanssa perhekahvila. Tarjolla on mukavaa ja leppoista yhdessäoloa kahvittelun ja lasten omien leikkien merkeissä. Perhekahvila on avoinna aina kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo, 9.00-10.30 alkaen 7.10.2019. Perhekahvila on avoin kohtaamispaikka kaiken ikäisille lapsille ja vanhemmille. Kahvilaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan sinne voi tulla silloin, kun se omaan aikatauluun sopii. Perhekahvila toimii Tähtiniityn tiloissa osoitteessa Kuhamäenkatu 7, 41330 Vihtavuori. Ohjelman perhekahvilaan järjestää Mannerheimin lastensuojeluliitto.

Lue lisää Pilkkeen hirsipäiväkodeista täältä. 

Painotus

Luonto

Sijainti

”Lapsemme ryhmässä on aivan ihanat hoitajat, niin omistautuneita työlle. Erittäin hyvällä mielellä jätän lapsen heidän hoitoon. Lapseni puhuu paljon vapaapäivinä omista hoitajista. Kiitos”

– Vanhemman palaute 2020

Yhteystiedot

Jaana Rainio - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja

Jaana Rainio

p. 040 457 3955
jaana.rainio@pilkepaivakodit.fi

Kuhamäenkatu 7
41330 Vihtavuori

Hae päiväkotipaikkaa

Päiväkodit Laukaa
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae päiväkotipaikkaa Laukaan kunnan sivuilta

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Edellytämme lounasruoan toimittajiltamme luomu- tai lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!