Pilke Taikasaari

This post is available in: In English

Pilke Taikasaari

Väläyksiä ja onnistumisen kokemuksia!

Hinnat

Yksityisen hoidon tuen jälkeen asiakasmaksu on korkeimmillaan 320 €/kk. Sisaralennus toisesta lapsesta 50 %.

Meillä on käytössä myös 5-vuotiaiden maksuton 4 tunnin varhaiskasvatus. Helsingin kaupunki tukee 5-vuotiaiden perheitä 160 eurolla kuukaudessa.

5-vuotiaiden maksut elokuusta toukokuun loppuun:
21 päivää/kk 160€
17 päivää/ kk 100€
13 päivää/ kk 39€


Alle 5-vuotiaiden maksut:

21 päivää/kk 320€
17 päivää/kk 260€
13 päivää/ kk 199€

Ryhmät

Ketut
puh. 040 457 1444

Karhut
puh. 040 4571445

Aukioloajat

Ma–Pe klo  7-17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Taikasaaresta, täytä Pilkkeen hakemus varhaiskasvatukseen.

Päiväkoti Taikasaaressa koetaan päivittäin väläyksiä ja onnistumisen kokemuksia – englanniksi ja tiedepainotteisesti

Pilke Taikasaari on englanninkielinen tiedepäiväkoti Helsingin Lehtisaaressa. Taikasaaren ilmapiiri on kansainvälinen ja lämminhenkinen. Päiväkodissamme on ryhmät 0–5-vuotiaille lapsille.

Englanninkielisissä ryhmissämme toteutetaan uuden varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden mukaisesti laajaa kaksikielistä varhaiskasvatusta. Kaksikielisyyden tavoitteena on hyödyntää lasten varhaisen kielenoppimisen herkkyyskautta tarjoamalla lapsille tavanomaista monipuolisempaa kielikasvatusta.

Kaksikielisyys on arjessamme lapsilähtöistä. Tarjoamme lapsille tilaisuuksia omaksua kieltä ja käyttää sitä toiminnallisesti ja leikinomaisesti. Samalla luomme lapselle pohjaa elinikäiselle kielten opiskelulle. Tavoitteenamme on, että toiminta monikielisessä ympäristössä herättää lasten kielellisen uteliaisuuden ja kokeilunhalun. Myös monenlaiset kulttuurit kohtaavat luontevasti tällä tavoin järjestetyssä varhaiskasvatuksessa.

Taikasaaren tiedepainotteisuus – oman ihmettelyä ja kokemuksia pikkuprofessoreille!

Tiedepainotteisessa päiväkodissa keskitytään lasten kiinnostuksesta nousseiden luonnon ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä lasten kanssa. Lasten iän mukaan se voi olla vaikka veden olomuotojen tai avaruuden tutkimista, sateenkaaren ihmettelyä tai kolmiulotteisten kappaleiden rakentelua. Ihan pienimpien, alle kolmevuotiaiden lasten tiedekasvatus perustuu aistien käyttämiseen, havaitsemiseen, ihmettelyyn, kyselemiseen, tarinoihin ja satuihin.

Taikasaaren leikkitilat on rakennettu siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkodissamme on mm. tutkimusleikkitila, jossa pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla.

Toimintaamme kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit kuten lauluhetket, teatteriesitykset, askartelu- ja maalaustuokiot lepohetkiä unohtamatta. Tervetuloa tutustumaan Pilke Taikasaareen!

 

Katso kaikki Pilkkeen yksityiset päiväkodit Helsingissä

Painotus

Tiede

Englannin kieli

Lue lisää tiedekasvatuksesta täältä.

Sijainti

”Taikasaaren aikuiset ovat tehneet meihin todella ison vaikutuksen alusta lähtien. Meillä on vahva tunne, että päiväkodin väki todella aidosti välittää lapsista ja perheistä.”

”Taikasaareen on helppoa jättää lapsi päiväksi hoitoon. Lapsi otetaan aina avosylin ja lämpimästi vastaan, ja lapsen hyvinvointia kohtaan on aito kiinnostus. Tilat ovat siistit ja sopivalla tavalla virikkeelliset. Teette upeaa työtä lastenhoitajina ja kasvattajina!”

Yhteystiedot

opettaja_pollo

Päiväkodin johtaja Anneleen Burmansson
Puh.  040 185 6191
anneleen.burmansson@pilkepaivakodit.fi

Papinpöydänkuja 4
00340 Helsinki

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Taikasaari_Helsinki, Lehtisaari
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Toivomme lounasruoan toimittajiltamme lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!