Pilke liikuntapäiväkoti Taikapolku

This post is available in: In English

Pilke liikuntapäiväkoti Taikapolku

Liikunnan riemua ja oppimisen iloa!

Ryhmät

Isot
puh. 040 457 7937

Pienet 
puh. 040 457 7936

Esiopetus

Taikapolussa järjestetään esiopetusta kaudella 2021-2022. Esiopetus on suomenkielistä, jota täydennetään englanninkielen kielirikasteisella varhaiskasvatuksella.

Aukioloajat

Ma–Pe klo klo 7.00-17.00 (tarpeen mukaan).

Hinnat

Yksityisen hoidon tuen jälkeen asiakasmaksu on korkeimmillaan 305 €/kk. Sisaralennus toisesta lapsesta 50 %.

Meillä on käytössä myös 5-vuotiaiden maksuton 4 tunnin varhaiskasvatus. Helsingin kaupunki tukee 5-vuotiaiden perheitä 160 eurolla kuukaudessa.

5-vuotiaiden maksut elokuusta toukokuun loppuun:
21 päivää/kk 145€
17 päivää/ kk 87€
13 päivää/ kk 29€


Alle 5-vuotiaiden maksut:

21 päivää/kk 305€
17 päivää/kk 247€
13 päivää/ kk 189€

Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Taikapolusta, täytä Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke Taikapolku on liikuntapainotteinen päiväkoti Helsingin Vuosaaressa

Pilke Taikapolku sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Vuosaaressa, lähellä metro- ja linja-autoliikenneyhteyksiä. Lämminhenkinen päiväkotimme tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta 0–6-vuotiaille lapsille.

Taikapolussa järjestetään esiopetusta kaudella 2021-2022. Suomen kielistä esiopetusta täydennetään englanninkielen kielirikasteisella varhaiskasvatuksella.

Monipuolista liikunnan riemua ja toimintaa päiväkodin arjessa

Taikapolun liikuntapainotteisuuden tavoitteena on liikunnan riemun ja liikunnallisen elämäntavan löytäminen lapsille. Liikuntapainotteisuus näkyy päiväkodin arjessa esimerkiksi retkeilynä, päivittäisinä pihaleikkeinä, viikoittaisina liikunnallisina musiikkihetkinä ja ohjattuina liikuntatuokioina. Kokeilemme myös monipuolisesti erilaisia liikuntalajeja, esimerkiksi uintia ja pyöräilyä.

Aktiivista arkea, leikkiä ja höpsöttelyä Taikapolun tapaan

Liikuntapainotteisuuden lisäksi toimintamme on toki muutoinkin monipuolista varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti. Aktiviteetteihimme kuuluvat muun muassa teatteriesitykset sekä askartelu- ja maalaustuokiot lepohetkiä unohtamatta.Taikapolussa arjen pedagogiikka on läsnä päiväkodin arjessa joka hetkessä. Se on yhdessä pysähtymistä ja asioiden ihmettelyä; herneiden laskemista salaatin seasta ja väreillä leikittelyä maalatessa.Arvostamme jokaista kiireetöntä hetkeä, jonka saamme viettää keskustellen, leikkien ja höpsötellen – maailmaa yhdessä tutkien. Tervetuloa Pilke Taikapolkuun!

 

Katso kaikki Pilkkeen yksityiset päiväkodit Helsingissä

Yhteystiedot

opettaja_pollo

Päiväkodin johtaja Annika Haavisto
Puh. 040 457 8344
annika.haavisto@pilkepaivakodit.fi

Vedenottamontie 9
00980 Helsinki

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke-päiväkoti Taikapolku_Helsinki
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Toivomme lounasruoan toimittajiltamme lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!