Pilke musiikkipäiväkoti Taikalaulu

This post is available in: In English

Pilke musiikkipäiväkoti Taikalaulu

Musiikin iloa ja riemua!

Ryhmät

Laulupöllöt (3-5v.)
puh. 040 457 3960

Kultapöllöt (1-3v.) 
puh. 040 457 0437

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7-17 (tarpeen mukaan).

Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Taikalaulusta, täytä Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Hinnat

Yksityisen hoidon tuen jälkeen asiakasmaksu on korkeimmillaan 360 €/kk. Sisaralennus toisesta lapsesta 50 %.

Meillä on käytössä myös 5-vuotiaiden maksuton 4 tunnin varhaiskasvatus. Helsingin kaupunki tukee 5-vuotiaiden perheitä 160 eurolla kuukaudessa.

5-vuotiaiden maksut elokuusta toukokuun loppuun:

21 päivää/kk 200€
17 päivää/ kk 132€
13 päivää/ kk 63€

Alle 5-vuotiaiden maksut:

21 päivää/kk 360€
17 päivää/kk 292€
13 päivää/ kk 223€

Pilke Taikalaulu tarjoaa musiikkikasvatusta Herttoniemessä

Herttoniemen Pilke musiikkipäiväkoti Taikalaulu on kodikas ja lämminhenkinen päiväkoti, joka tarjoaa monipuolista ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta 0–5-vuotiaille lapsille.

Laulamista, soittamista ja loruilua

Musiikkipainotteisen päiväkodin tavoitteena on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä oppimisen ja onnistumisen kokemuksia. Musiikkikasvatuksen rakennuspalikoina toimivat laulut, laululeikit, lorut, soittaminen, liikunta ja musiikin kuuntelu.

Monipuolista toimintaa varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti

Toimintaamme kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit kuten teatteriesitykset, retkeilyt, askartelu- ja maalaustuokiot lepohetkiä unohtamatta. Arjen pedagogiikka on myös läsnä joka hetkessä. Se on yhdessä pysähtymistä ja asioiden ihmettelyä; herneiden laskemista salaatin seasta ja väreillä leikittelyä maalatessa. Arvostamme jokaista kiireetöntä hetkeä, jonka saamme viettää keskustellen, leikkien ja höpsötellen; maailmaa yhdessä tutkien. Kannustamme lapsia yrittämään parhaansa sekä ymmärtämään ihmisten moninaisuutta. Heistä kasvaa hiljalleen itsenäinen toimijoita, jotka luotavat taitoihinsa ja uskaltavat unelmoida!

Satumuskaria keskiviikkoisin

Päiväkodissa järjestetään myös satumuskaria päiväkotipäivän aikana keskiviikkoisin klo 10.15. Satumuskarissa heittäydytään sadun vietäväksi ja tutustutaan musiikin ihmeelliseen maailmaan. Kysy lisää päiväkodin johtajalta.

Katso kaikki Pilkkeen yksityiset päiväkodit Helsingissä

Painotus

Musiikki

Sijainti

”Mukava henkilökunta ja hyvät puitteet! Turvallisin mielin jätän lapseni Taikalauluun aamulla :)”

”Taikalaulun henkilökunnalle haluan antaa erityisen positiivista palautetta – on ihanaa miten paljon jaksatte järjestää erityistä ohjelmaa lasten jokaiseen päivään. (retket lähiympäristössä, muskarit ja isot askarteluprojektit, teemapäivät jne) Lasta on myös mukava tuoda ja hakea, koska henkilökunta on aina erittäin hyväntuulista, ystävällistä ja tietoisia siitä, miten lasten päivä on sujunut. Näin ei joka paikassa ole, ja siitä erityisen suuri kiitos Taikalauluun!”

”Taikalaulu on mielettömän hyvä ja turvallinen päiväkoti lapselle, olemme olleet hurjan tyytyväisiä. Positiivinen ja kannustava henkilökunta on kaiken ydin. ”

”Taikalaulussa retkeillään paljon, joka on mahtavaa.”

– Vanhempien palautteita 2020

Yhteystiedot

Katariina Lemmetti - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja Katariina Lemmetti
Puh. 040 4564 676
katariina.lemmetti@pilkepaivakodit.fi

Päiväkodinhuoltaja/talonpuhelin
Puh. 040 4577 468

Laivalahdenkaari 22
00810 Helsinki

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke musiikkipäiväkoti Taikalaulu_Herttoniemi
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Toivomme lounasruoan toimittajiltamme lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!