This post is available in: In English Svenska

Pilke kielikylpypäiväkoti Kissankulma

Ruotsin kieltä, iloista mieltä!

Ryhmät

Tiikerit (alle 3v.)
puh. 0405666704

Leijonat (yli 3v.) 
puh. 050 9108 430

Hinnat

Yksityisen hoidon tuen jälkeen asiakasmaksu on 315 €/kk. Tiedustele sisaralennusta päiväkodin johtajalta.

Päiväkoti on mukana Espoon kaupungin 5-vuotiaiden lasten maksuttoman 20 viikkotunnin varhaiskasvatuksen kokeilussa. Kysy lisää päiväkodin johtajalta.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7:30 –17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Kissankulmasta, täytä Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke Kissankulma on viihtyisä ruotsinkielinen kielikylpypäiväkoti Espoon Soukassa

Pilke Kissankulma on ruotsinkielinen kielikylpypäiväkoti Espoon Soukassa. Valoisat ja viihtyisät tilamme luovat hyvät puitteet toteuttaa laadukasta ja monipuolista varhaiskasvatusta pienryhmätoimintaa hyödyntäen.

Päiväkodin monipuolinen viikko-ohjelma sisältää mm. musiikkia, liikuntaa, luovaa toimintaa (askartelua/leivontaa) sekä vapaata leikkiä.  Kissankulmassa liikutaan ja retkeillään päivittäin lähialueen puistoissa ja metsissä.

Toimimme kielikylpyperiaatteella. Kielikylpy aloitetaan pääsääntöisesti 3-5-vuotiaana ja alle 3- vuotiaille tarjotaan kielirikasteista varhaiskasvatusta.  Kissankulmassa opitaan kieltä arjen toimintojen lisäksi laulujen, leikkien, lorujen ja satujen avulla. Haluamme tarjota lapselle ja perheelle turvallisen ja suvaitsevan kasvuympäristön, jossa jokainen lapsi saa kasvaa ja kehittyä tuntien onnellisuutta ja luottavaisuutta.

Päiväkoti Kissankulmassa järjestetään myös tiedekerhoa ja tenniskerhoa!

Päiväkodissa järjestetään tiedekerhoa yli 3-vuotiaille päiväkotilapsille kerran viikossa. Tiedekerhossa tutustutaan luonnontieteeseen sekä teknologiaan hauskalla ja konkreettisella tavalla esimerkiksi legorobotteja rakennellen ja säätä havainnoiden. Tiedekerhon järjestäjänä toimii Lasten Tiedekoulu, joka järjestää Kissankulman tiloissa tiedekerhoja lapsille myös iltaisin. 

Lisäksi Kissankulmassa on yli 3-vuotiailla lapsilla mahdollisuus osallistua ruotsinkieliseen tenniskerhoon kerran viikossa, jolloin lasten kanssa matkustetaan pikkubussilla Martinmäen tenniskeskukseen pelaamaan tennistä.

Lue lisää monikielisyyden eduista päiväkodin johtajan blogikirjoituksessa (ruotsinkielinen teksti).

Painotus

Ruotsin kieli

Sijainti

Yhteystiedot

Johanna Haaga - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja

Johanna Haaga
Puh. 040 455 8288
johanna.haaga@pilkepaivakodit.fi

Yläkartanontie 24
02360 ESPOO

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke-päiväkoti Kissankulma_Espoo
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!