Pilke kielikylpypäiväkoti Kissankulma

This post is available in: In English Svenska

Pilke kielikylpypäiväkoti Kissankulma

Ruotsin kieltä, iloista mieltä!

Ryhmät

Tiikerit (alle 3v.)
puh. 040 566 6704

Leijonat (yli 3v.) 
puh. 050 9108 430

Hinnat

Yksityisen hoidon tuen jälkeen asiakasmaksu on 315 €/kk. Tiedustele sisaralennusta päiväkodin johtajalta.

Päiväkoti on mukana Espoon kaupungin 5-vuotiaiden lasten maksuttoman 20 viikkotunnin varhaiskasvatuksen kokeilussa. Kysy lisää päiväkodin johtajalta.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7:30 –17 (asiakkaiden tarpeen mukaan)

Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Kissankulmasta,  täytä Pilkkeen hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke Kissankulma on viihtyisä ruotsinkielinen kielikylpypäiväkoti Espoon Soukassa

Pilke Kissankulma on ruotsinkielinen kielikylpypäiväkoti Espoon Soukassa. Valoisat ja viihtyisät tilamme luovat hyvät puitteet toteuttaa laadukasta ja monipuolista varhaiskasvatusta pienryhmätoimintaa hyödyntäen.

Päiväkodin monipuolinen viikko-ohjelma sisältää mm. musiikkia, liikuntaa, luovaa toimintaa (askartelua/leivontaa) sekä vapaata leikkiä.  Kissankulmassa liikutaan ja retkeillään päivittäin lähialueen puistoissa ja metsissä.

Kieltä opitaan arjessa laulaen ja leikkien

Toimimme kielikylpyperiaatteella. Kielikylpy aloitetaan pääsääntöisesti 3-5-vuotiaana ja alle 3- vuotiaille tarjotaan kielirikasteista varhaiskasvatusta.  Kissankulmassa opitaan kieltä arjen toimintojen lisäksi laulujen, leikkien, lorujen ja satujen avulla. Haluamme tarjota lapselle ja perheelle turvallisen ja suvaitsevan kasvuympäristön, jossa jokainen lapsi saa kasvaa ja kehittyä tuntien onnellisuutta ja luottavaisuutta.

Päiväkoti Kissankulmassa järjestetään myös tenniskerhoa

Kissankulmassa on yli 3-vuotiailla lapsilla mahdollisuus osallistua ruotsinkieliseen tenniskerhoon kerran viikossa, jolloin lasten kanssa matkustetaan pikkubussilla Martinmäen tenniskeskukseen pelaamaan tennistä.

Lue lisää monikielisyyden eduista päiväkodin johtajan blogikirjoituksessa (ruotsinkielinen teksti).

Katso Pilkkeen kaikki yksityiset päiväkodit Espoossa.

Painotus

Ruotsin kieli

Sijainti

Anna Martola_Merituuli

Pilkkeen varhaiskasvatuksen opettaja Anna Martola kertoo työstään espoolaisessa kielikylpypäiväkodissa: ”Kielikylpyopettajan työ on hyvin antoisaa ja kiehtovaa. Oli hauska huomata kuinka nopeasti lapset poimivat sanoja ja alkavat käyttää niitä arjessaan.”

Lue Annan blogikirjoitus täältä. 

Yhteystiedot

Johanna Haaga - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja

Johanna Haaga
Puh. 040 455 8288
johanna.haaga@pilkepaivakodit.fi

Yläkartanontie 24
02360 ESPOO

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke-päiväkoti Kissankulma_Espoo
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Edellytämme lounasruoan toimittajiltamme luomu- tai lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!