Pilke mediassa

Maaseudun tulevaisuus: Suomen suurin hirsipäiväkoti otettiin käyttöön Espoossa

Uusi hirsirakenteinen päiväkoti haluaa tarjota lapsille laadukkaan sisäilman ja kannustaa tieteen ja tutkimuksen pariin.

Suomen suurin hirrestä rakennettu tiedepäiväkoti Siru avattiin Espoon Lintuvaarassa elokuussa.  Hirsipäiväkodin perustaminen on Pilke päiväkotien, Honkarakenteen ja Mediset Hoivarakentajien yhteistyötä. Kerrosalaa päiväkoti Sirulla on yli 1500 neliömetriä ja se on tarkoitettu 170 0-5-vuotiaalle lapselle.

Tiedepainotteinen päiväkoti on suunniteltu niin, että leikkitilat kannustavat lapsia tutkimaan ja kokeilemaan. Päiväkodin tutkimusleikkitila sisältää pipettejä, luuppeja, koeputkia ja suurennuslaseja tutkimuksien tekoon.

Kaksikerroksisen hirsirakenteisen päiväkodin halutaan tarjoavan lapsille sisäilmaltaan puhtaan päiväkotitilan. Päiväkoti sisältää älyohjatun ilmanvaihtojärjestelmän. Raikkaan sisäilman lisäksi päiväkodin tavoitteena on tarjota lapsille miellyttävä akustiikka ja hirsirakenteiden tuoma rauhaisa tunnelma.

”On hienoa saada lisää hirsipäiväkoteja pääkaupunkiseudulle, sillä ne ovat herättäneet paljon kiinnostusta. Hirsirakenteisissa yksiköissämme muun muassa äänieristys sekä ilmanlaatu ovat erittäin hyvin havaittavissa”, Pilke päiväkodit Oy:n aluejohtaja Johanna Raski-Pitkänen toteaa.

Pilke päiväkodit haluavat painottaa rakentamisessa kestävää kehitystä ja terveellisyyttä.

Honkarakenne toimitti päiväkodin hirsirakenteet ja Mediset Hoivarakentajat oli hankkeen kokonaisvastuu-urakoitsijana.

”Hirsi on luonnollinen, kosteusturvallinen ja antibakteerinen rakennusmateriaali. Sillä on tutkitusti myös stressiä vähentäviä vaikutuksia. Olemme iloisia, että saamme olla mukana tuottamassa laadukkaita, terveellisiä kasvuympäristöjä lapsille”, kertoo Honkarakenteen projektimyyntipäällikkö Markus Saarelainen.

Lue juttu täältä!

Tutustu Pilke tiedepäiväkoti Siruun täältä!