Pilke mediassa

Lapin Kansa: Musiikkipäiväkoti Huvikumpu tuli Tornioon

Tornioon aukesi maanantaina toinen yksityinen päiväkoti. Pilke päiväkodit Oy:n uusin päiväkoti on musiikkipainotteinen. Käytännössä musiikki on mukana Huvikumpu päiväkodin arjessa eri tavoin.

Päiväkodin ensimmäiset lapset otettiin vastaan väistötiloissa Kemintiellä, mutta varsinainen Päiväkoti Huvikumpu valmistuu Kivirannalla Kirjohaudantiellä 16. elokuuta.

Huvikummussa on 75 päiväkotipaikkaa 0–5-vuotiaille lapsille. Pilke päiväkotien toimitusjohtaja Minna Martikainen sanoo kysyntää päiväkotiin olleen hyvin.

Musiikkipainotteinen päiväkodin tavoitteena on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä oppimisen ja onnistumisen kokemuksia. Tavoitteena on myös antaa virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen.

–Päiväkotiin on tulossa noin 70 lasta, eli melkein täyttä on. Torniossa on selvästi ollut kysyntää ja tarvetta päiväkodilla. Musiikkipainotteisuus tarkoittaa laulamista, soittamista, musiikin kuuntelua, loruilua, improvisointia, liikkumista ja tanssimista. Kaikki Huvikummussa eivät ole laulajia, mutta henkilökunta on innostunut asiasta ja ottaa toimintamallin omakseen, kuvaa Martikainen.

Huvikummussa on töissä kymmenkunta varhaiskasvatuksen työntekijää. Lopullinen henkilöstömäärä on riippuvainen alle 3-vuotiaiden lasten määrästä.

Huvikumpu on yksityinen päiväkoti, joihin haetaan palveluseteliä Tornion kaupungilta. Päiväkodin päivähoitomaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

 

Lue juttu täältä.