Pilke mediassa

Kiuruvesi: Yksityinen päiväkoti Pilke Kiuruvedelle

Pilke päiväkotien toiminta laajenee Pohjois-Savossa, missä Pilkkeellä on ennestään viisi päiväkotia. Pilke päiväkodit Oy avaa musiikkipainotteisen päiväkodin uudisrakennukseen Kiuruvedelle Paavo Tikkasentielle syksyllä 2019. Päiväkodin rakennuttaja on Mediset Hoivarakentajat Oy. Pilke musiikkipäiväkoti Temmossa on 72 päiväkotipaikkaa 0–5-vuotiaille lapsille. Päiväkodin arki perustuu uuteen varhaiskasvatussuunnitelmaan ja sen toiminnassa painottuu musiikki.

 

Musiikkipainotteisen päiväkodin tavoitteena on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä oppimisen ja onnistumisen kokemuksia. Tavoitteena on myös antaa virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen.  Musiikkipainotteisuus toteutuu päiväkodin arjessa muun muassa laulamisena, soittamisena, musiikin kuunteluna, loruiluna, improvisointina, liikkumisena ja tanssimisena.  Päiväkodin toimintaan kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit kuten retkeilyt, askartelu- ja maalaustuokiot lepohetkiä unohtamatta.

 

– Olemme iloisia musiikkipäiväkoti Temmon rakentumisesta Kiuruvedelle. Pilkkeellä on vahvat perinteet musiikkikasvatuksen toteuttamisessa ja sen osaamisen mahdollisuutta haluamme tarjota myös kiuruveteläisille lapsille. Toki päiväkodin toiminta sisältää paljon muutakin, mutta siihen on lisätty musiikin näkökulma, esimerkiksi ”LiMu”-toiminta eli liikuntaa ja musiikkia yhdessä, tiedottaa Pilke päiväkotien markkinointi- ja viestintäjohtaja Kirsi Ristaniemi.

 

Pilke-musiikkipäiväkoti Tempo on yksityinen päiväkoti, johon haetaan palveluseteliä Kiuruveden kaupungilta. Päiväkodin päivähoitomaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

 

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on 107 päiväkotia ympäri Suomen. Pilkkeellä on entuudestaan viisi päiväkotia Pohjois-Savossa: Kuopiossa, Varkaudessa ja Iisalmessa. Varhaiskasvatustoiminnan lisäksi Pilke järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa 29 koululla ja muuta kerhotoimintaa. Pilke päiväkodeissa leikkii ja kasvaa noin 6200 lasta, jotka ovat iältään 1–6-vuotiaita. Yritys työllistää noin 1100 varhaiskasvatuksen ammattilaista.  Pilke päiväkotien laatulupaus on – parasta oppia pienelle!

 

Lue koko juttu täältä!

Tutustu musiikkipäiväkoti Tempoon täältä!